Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
project
product

Στη Χ.Α.Ν.Θ. με ασφάλεια

 Κατασκήνωση Χαρισματικότητας
από Τετάρτη 11/08 έως Τετάρτη 25/08 

στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής
για παιδιά 8 έως 12 ετών

Με κινητήρια δύναμη τη δίψα για περιπέτεια, εξερεύνηση και γνώση!

Έξω από συμβατικότητες και γραμμικές δραστηριότητες !

Η Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνει για άλλη μια φορά το καλοκαίρι το Πρόγραμμα  Χαρισματικότητας.

Με τον σχεδιασμό της κυρίας Δανάης Δεληγεώργη και την εμπειρία της Χ.Α.Ν.Θ. έχουμε σκοπό, να συνενώσουμε όλες τις διαφορετικές προσωπικότητες του κοινωνικού συνόλου σε μια διαδραστική, διασκεδαστική και εκπαιδευτική κατασκήνωση 15 ημερών.

Αποστολή μας

Μια ανατρεπτική εκπαιδευτική περιπέτεια για Χαρισματικά Παιδιά με διασκέδαση, φίλους, ελεύθερη σκέψη, επιστημονική παρατήρηση, αυθόρμητο στοχασμό και ανθρωπιστικές αξίες.

Κοινωνικοσυναισθηματικά μέσω αυτής της εκπαιδευτικής περιπέτειας, ενισχύονται και προάγονται η ακεραιότητα, η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη και η ομαδικότητα.

Όραμά μας

Ένας κόσμος στον οποίο τα χαρισματικά παιδιά μεγαλώνουν εξερευνώντας, σκεπτόμενα για τον εαυτό τους και πέρα από αυτόν, σε σύνδεση με τους φίλους, σε σύνδεση με την ομάδα, στην κοινή τους προσπάθεια να ζουν τη ζωή στο μέγιστο!

Οι Στόχοι μας

Μέσω του κατασκηνωτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας προσφέρουμε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη κάθε χαρισματικού παιδιού ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση του φυσικού κόσμου!

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η περιέργεια, το κίνητρο για γνώση, η διερευνητικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών ώστε να βγάζουν τα δικά τους έγκυρα συμπεράσματα και να τα ακολουθούν με αυτοπεποίθηση.

Μέσω της προώθησης του ανοιχτού διαλόγου ο οποίος χαρακτηρίζεται από αμφισβήτηση των ιδεών του άλλου, πάντα με σεβασμό και θετικότητα, καλλιεργείται ο λογικός συλλογισμός και η ενσυναίσθηση, τα ζωτικότερα θεμέλια για μια ηθική και παραγωγική ζωή γεμάτη ικανοποίηση.

Οι Αξίες μας

Οι αρχές οι οποίες καθοδηγούν τις δραστηριότητές μας:

Καινοτομία – ενδυνάμωση πρωτοβουλίας για συνεισφορά, εξερευνώντας νέες προσεγγίσεις.

Πρακτικότητα – ανάληψη δράσης και ανεύρεσης λύσεων ομαδικής και ατομικής κατεύθυνσης.

Θάρρος – προσωπική έκφραση αμφισβητώντας με σεβασμό τον εαυτό μας και τους άλλους, στοχεύοντας στην προσωπική και κοινή εξέλιξη.

Ακεραιότητα – κίνητρο για συμμετοχή με ειλικρίνεια σε έναν μόνιμα ανοιχτό διάλογο.

Συνεργασία – επικοινωνία με ανταλλαγή και ζύμωση ιδεών, ο συνδυασμός των οποίων, καλλιεργεί την ομαδικότητα.

Μάθηση μέσω εμπειρίας – δοκιμή καινούριων ιδεών, οικοδομώντας επιχειρήματα με στοιχεία, απορρίπτοντας ότι δεν λειτουργεί.

Διασκέδαση – απόλαυση, άνεση και  αυθεντικότητα στην έκθεση του “εγώ είμαι”.

“Η φιλοσοφία αναπτύσσει πνευματικές ικανότητες σημαντικές για τη ζωή στο σύνολό της πέρα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για κάθε συγκεκριμένο επάγγελμα. Ενισχύει τις αναλυτικές, κριτικές και ερμηνευτικές ικανότητες που απαιτούνται για την επισκόπηση κάθε θέματος και σε κάθε πλαίσιο”

~ Αμερικανική Φιλοσοφική Ένωση

Προδιαγραφές Συμμετοχής

Για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Χαρισματικότητας χρειάζονται τα παρακάτω:

Α) Συμπληρώνετε την σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε εδώ

Η φόρμα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης «Φ» (Center for the Advancement of Noesis) το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση Χαρισματικότητας κάθε παιδιού. 

Έπειτα από τη συμπλήρωση και υποβολή της από εσάς, το Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες.

Β) Εφόσον πραγματοποιηθεί η αναγνώριση Χαρισματικότητας και εγκριθεί η συμμετοχή σας από το Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης, είναι απαραίτητη η καταβολή του ποσού των 200 €, στον λογαριασμό που σας δίνεται από το Κέντρο Ανάπτυξης Νόησης. Αυτό το επιπλέον ποσό αφορά αποκλειστικά στα παιδιά που συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Χαρισματικότητας.  

Γ) Αμέσως μετά πραγματοποιείται η κράτηση θέσης στη Δ΄ κατασκηνωτική περίοδο, που φέτος είναι από Τετάρτη 11/08 έως και Τετάρτη 25/08 και μπορείτε να προχωρήσετε στην εξόφληση του υπόλοιπου ποσού προς τη Χ.Α.Ν.Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα: 


Γνωστικό Αντικείμενο

Στη μελέτη του φιλοσοφικού και επιστημονικού τρόπου σκέψης, δίνεται η ευκαιρία να καταπιαστεί ο κάθε μαθητής με ερωτήματα προς τον εαυτό του αλλά και να επεξεργαστεί αντίστοιχα σε αυτά τα ερωτήματα, τη γνώμη των συμμαθητών του, μέχρι και των μεγαλύτερων φιλοσόφων του παρελθόντος και του παρόντος.

Έλληνες της αρχαιότητας που έχουν διακριθεί για τα επιτεύγματά τους μας συνοδεύουν στη διαδρομή της γνώσης μέσω της Φιλοσοφίας, της Φυσικής, της Βιολογίας, της Αστρονομίας, της Πολιτικής, των Τεχνών και του Αθλητισμού.

Σύμπαν – Είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που κάνουμε, ή είμαστε απλά αβοήθητα θύματα των γονιδίων μας, του περιβάλλοντος, και της ανατροφής μας;

Φιλοσοφία – Ποιος είναι ο σκοπός της φιλοσοφίας;

Σωματική άσκηση και πνεύμα – Ποιoς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζούμε;

Ηθική – Τι κάνει μια ενέργεια σωστή ή λάθος;

Ηγεσία – Τι κάνει ένας καλός ηγέτης;

Επιστημολογία – Πώς ξέρεις τι ξέρεις;

Τέχνη – Μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη γνώμη μας σχετικά με μια ταινία, ένα βιβλίο, μια ζωγραφιά, ένα ποίημα;

Δικαιοσύνη – Ποιoς ο ρόλος της δικαιοσύνης στις διαπροσωπικές και ενδοπροσωπικές σχέσεις;

Προκατάληψη – ποιa η επηρροή των πεποιθήσεων στη διάθεση;

Φιλία – Ποιeς είναι οι ιδιότητες ενός καλού φίλου;

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This