Επιλογή Σελίδας
Μπαλέτο

Μπαλέτο

Μπαλέτο στη Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου

Το μπαλέτο στη Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου είναι μια παράδοση που κρατά εδώ και 25 χρόνια! Έγινε μια ‘παράδοση’ γιατί το μπαλέτο είναι ένας τρόπος έκφρασης, σωματικής άσκησης και εκτόνωσης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά όσους ασχολούνται με αυτήν.
Η σχέση της κίνησης με την κλασική μουσική είναι πολύ σημαντική για ένα παιδί γιατί εξασκεί το ρυθμό, την μουσικότητα, είναι προσωπική έκφραση, εμπνέει και καλλιεργεί το πνεύμα

Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά, οπότε τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να πειθαρχούν, να μαθαίνουν να συγκεντρώνονται γιατί πρέπει να τελειοποιήσουν κάποιες κινήσεις, να μαθαίνουν να έχουν εναρμονισμένες και ελεγχόμενες κινήσεις. Βοηθούν ακόμη το παιδί να βελτιώσει τη στάση του σώματος.

Από 3,5 χρονών μπορούν τα παιδιά να ξεκινήσουν το χορό, με στόχο αρχικά, να εξοικειωθούν με την κίνηση και να κρατήσουν μέσα τους την αγάπη για τον χορό. Γι’αυτό και το μάθημα γίνεται με τη χρήση παραμυθιών και μυθικών ιστοριών.
Από τα 6-7 χρόνια τα παιδιά δουλεύουν πια στην μπάρα για να εξοικειώνονται με συγκεκριμένες θέσεις σώματος-ποδιών.

Το μπαλέτο είναι μια μορφή τέχνης που αναπτύσσει με μοναδικό τρόπο την πειθαρχία, την ομαδικότητα, την δημιουργικότητα. Επίσης, καλλιεργεί το πνεύμα, την κουλτούρα του παιδιού και τον συναισθηματικό του κόσμο.

Baby Ballet

Ηλικίες: 3 – 5 ετών
Τετάρτη & Παρασκευή: 17:00 – 18:00
Διδάσκει: Ελένη Σάββα
Κόστος: 35€/μήνα

 

Primary Ballet

Ηλικίες: 5,5 – 8 ετών
Τετάρτη & Παρασκευή: 18:00 – 19:00
Διδάσκει: Ελένη Σάββα
Κόστος: 35€/μήνα
ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Share This