Επιλογή Σελίδας
Φυσικά Καλλυντικά και Σαπούνια με Ελληνικά Βότανα

Φυσικά Καλλυντικά και Σαπούνια με Ελληνικά Βότανα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στα παραδοσιακά φυσικά καλλυντικά και σαπούνια. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στο πως να φτιάχνουν μόνοι τους καλλυντικά, σαπούνια και οικολογικά καθαριστικά με μόνο φυσικές πρώτες ύλες. Θα εκπαιδευτούν στον τρόπο αναγνώρισης, συλλογής και επεξεργασίας των πιο σημαντικών ελληνικών βοτάνων για την ενσωμάτωσή τους στα φυσικά καλλυντικά. Θα διδαχθούν αναλυτικά την σπουδαιότητα των αιθέριων ελαίων και τους τρόπους απόσταξης. Με την συνεχή συμμετοχή τους στις παρασκευές, καθώς το πρόγραμμα είναι στο σύνολό του εργαστηριακό θα εξοικειωθούν με τα υλικά, τα σκεύη, την οργάνωση πάγκου, τους τρόπους αποστείρωσης και τον έλεγχο των προϊόντων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Παράλληλα o εκπαιδευόμενος θα λάβει μετά το τέλος του προγράμματος βεβαίωση σπουδών..

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Σε επίπεδο γνώσεων:
Να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές πρώτες ύλες και τον τρόπο επεξεργασίας τους, ώστε να αξιοποιηθούν στις παρασκευές Φυσικών Καλλυντικών, Παραδοσιακών σαπουνιών ελαιόλαδου και Φυσικών καθαριστικών για το σπίτι.

Σε επίπεδο ικανοτήτων/δεξιοτήτων:
Να μπορούν να παρασκευάζουν μόνοι τους τα Φυσικά Καλλυντικά και Σαπούνια. Να ελέγχουν, να συσκευάζουν, να αποθηκεύουν και να κοστολογούν τα προϊόντα τους. Γνώση του περιβάλλοντος της αγοράς για τα φυσικά προϊόντα. Branding.

Σε επίπεδο στάσεων:
Χρήση οικολογικών προϊόντων, προστασία του περιβάλλοντος, σεβασμός στην παράδοση αλλά και εμπιστοσύνη στα επιτεύγματα της Επιστήμης.

Συμμετοχή:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι είναι κοντά στο γνωστικό αντικείμενο, όπως παραγωγοί βοτάνων, γεωργοί, μελισσοκόμοι, ελαιοπαραγωγοί υπεύθυνοι spa και μονάδων λουτροθεραπείας, απασχολούμενοι στον εναλλακτικό τουρισμό. αλλά και σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Αναγνώριση, συλλογή, επεξεργασία βοτάνων που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση.
  • Παρασκευή σαπουνιών με ελαιόλαδο ψυχρής μεθόδου CP,CPOP.CPFP. Ωρίμανση, μετρήσεις, αποθήκευση, συσκευασία, branding και κοστολόγηση.
  • Έλαια μασάζ με βοτανικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια. Η ανακουφιστική τους δράση σε κοινά συμπτώματα όπως μυϊκοί πόνοι, τόνωση, χαλάρωση κ.λπ.
  • Κεραλοιφές. Η αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας στις παραδοσιακές κηραλοιφές. Παρασκευή ευρείας γκάμας προϊόντων με μελισσοκέρι και βοτανικά εκχυλίσματα
  • Κρέμες, λοσιόν προσώπου-σώματος με μελισσοκέρι, και βοτανικά εκχυλίσματα. Προϊόντα για ενήλικες και παιδιά.
  • Καλλυντικά προϊόντα για vegan χωρίς ζωικές πρώτες ύλες.
  • Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι. Απορρυπαντικά, απολυμαντικά, αρωματικά.

Ιστορική αναδρομή. Ο καλλωπισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα. Γνωριμία με τους φιλοσόφους, βοτανολόγους, θεραπευτές της Αρχαίας Ελληνικής εποχής και η συμβολή τους στην καταγραφή των θεραπευτικών βοτάνων.
Γνωριμία με τις φυσικές πρώτες ύλες.

Διάρκεια50 ώρες
ΠρόγραμμαΣάββατο 10.00 – 15.00 & Κυριακή 10.00 – 15.00
Δίδακτρα380 ευρώ (με 2 δόσεις των 190 ευρώ)
Εφάπαξ καταβολή: έκπτωση  10%,
Για ανέργους-φοιτητές 15% έκπτωση σε 2 δόσεις
Αριθμός διαθέσιμων θέσεωνΜέχρι 16 άτομα σε κάθε γκρουπ με ελάχιστο τα 10
ΕισηγητήςΧρύσα Γρηγορίου Κατραντσιώτη, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Αγροδιατροφική Επιχειρηματικότητα

 

Κατηγορίες: ,
Share This