fbpx
Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product
Οινοτεχνία & Οινογευσιγνωσία

Οινοτεχνία & Οινογευσιγνωσία

Σεμινάριο Βασικής Οινοτεχνίας και Οινογευσιγνωσίας

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού

Διδάσκονται:

  • Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)
  • Παρουσιάζει και αναλύει τα χαρακτηριστικά των κυριότερων ελληνικών και διεθνών ποικιλιών οινοποίησης. Στυλ κρασιών
  • Περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους παράγονται τα λευκά, τα ερυθρά και τα ροζέ κρασιά.
  • Παρουσιάζει τις συνθήκες που ωριμάζουν και φυλάσσονται τα κρασιά, πως  σερβίρονται καθώς  και τους συνδυασμούς τους με τα εδέσματα.
  • Ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά. Ετικέτες
  • Άλλα προϊόντα οινοποίησης , αφρώδης οίνοι, αποστάξεις, ζυμώσεις, συσκευασία
  • Κυκλοφορία , παγκόσμια αγορά , marketing και πωλήσεις . Το μέλλον του κρασιού παγκοσμίως
  • Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται δοκιμές κρασιών από γνωστά οινοποιεία

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

    • Να αναγνωρίζουν την κοινωνική και την οικονομική σημασία που έχει το αμπέλι και το κρασί.
    • Να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών ποικιλιών.
    • Να περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους παράγονται οι διάφοροι τύποι κρασιών.
    • Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα κρασιά σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία
    • Να σχεδιάζουν και να οργανώνουν την ιδανική κάβα διατήρησης των κρασιών.
    • Να υιοθετούν τους σωστούς κανόνες σερβιρίσματος των κρασιών.
    • Να αξιοποιούν την τεχνική της γευσιγνωσίας, η οποία υποστηρίζεται επιπλέον με την εκπαίδευση της οσφρητικής τους ικανότητας, ώστε να απολαμβάνουν τα κρασιά της επιλογής τους.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Ο εκπαιδευόμενος θα λάβει μετά το τέλος του προγράμματος πιστοποίηση κατάρτισης.

Διάρκεια 18 ώρες / 6 συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών
Πρόγραμμα Πέμπτη 18:00-21:00
Συμμετοχή 180 ευρώ (με 2 δόσεις των 90 ευρώ) , 150 ευρώ προπληρωμένο , 140 ευρώ για άνεργους – φοιτητές (με 2 δόσεις των 70 ευρώ)
Διδάσκουν Ουρανία-Elodie Σουφλερού :Οινολόγος , Μπορντώ Γαλλίας,  Οινολόγος και Σύμβουλος σε  αμπελοοινικά θέματα (Οινοποιείο Μπαμπατζιμόπουλου)
Νίκος Χατζηλίας , Βιομηχανικός Σχεδιαστής, Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων

 

Κατηγορία:
Share This