Επιλογή Σελίδας
Kung fu

Kung fu

Τι είναι το Kung Fu;

Ο όρος Kung Fu αναφέρεται στην αρχαία Κινέζικη πολεμική τέχνη. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στην επαρχία του Henan στην Κίνα στον πρώτο ναό Shaolin που χτίστηκε το 377 μ.Χ. Στο κύριο νόημα του, το Kung Fu, υπάρχει σε οποιαδήποτε ικανότητα, γνώση ή μάθηση η οποία έχει αποκτηθεί μέσω ενέργειας, χρόνου, επανειλημμένης  προσπάθειας και σκληρής δουλείας. Ιστορικά, η εφαρμογή του Kung Fu έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη αξία και επίσης, έχει ενσωματωθεί στο παιδαγωγικό σύστημα της Κίνας, διότι μπορεί να επιφέρει σεβασμό, υπομονή, ηθική και ταπεινότητα.

Πολλοί, μπερδεύουν το Kung Fu λέγοντας ότι είναι μια πολεμική τέχνη, ενώ στην πραγματικότητα, είναι ένας γενικός ορός ο οποίος περιλαμβάνει εκατοντάδες στυλ Κινέζικων πολεμικών τεχνών. Μερικά παραδείγματα αυτών των τεχνών είναι το Wushu Kung Fu, Shaolin Kung Fu, Wushu Sanda και Taichi Chuan.

Πως Διδάσκεται;

Την πρώτη φορά, ο ασκούμενος θα δεχτεί ένα μεγάλο ποσοστό πληροφορίας, τεχνικής και φυσικής εξάσκησης. Πέρα απ’ τις ασκήσεις που θα προϋποθέσουν ευλυγισία, δύναμη, ταχύτητα και ενέργεια, υπάρχουν κινήσεις. Πολλές κινήσεις που περιλαμβάνουν πολλά φυσικά στοιχεία συντονισμού, όπως για παράδειγμα: κινήσεις ποδιών, χεριών, καρπών, ματιών, κινήσεις κεφαλιού και αναπνοής. Μαζί με όλα αυτά υπάρχει το νοητικό και πνευματικό μέρος που εφαρμόζεται ταυτόχρονα από πίσω. Κάθε κίνηση έχει τον σκοπό της, έναν συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος, είναι στο χέρι του δάσκαλου να αναπτύξει την κατανόηση του σκοπού αυτού σε κάθε μαθητή. Μερικές φορές, ο μαθητής ο ίδιος αναπτύσσει μονός του τον σκοπό αυτό. Με την συνεχομένη πρακτική του Kung Fu ο ασκούμενος ήδη μετά από έναν μηνά η ακόμα και πολύ λιγότερο θα νιώσει διαφορά στην αντοχή και στη δύναμη στα χεριά και στα ποδιά, όπως και θα εμφανίσει μια πιο αναπτυγμένη ικανότητα να συγκεντρώνεται για περισσότερο χρονικό διάστημα χωρίς να χάνει τη συγκέντρωση του, ταυτόχρονα με μια γενική ευεξία και υγειά στη ζωή του. Μετά από έξι μήνες, ο ασκούμενος θα παρατηρήσει μια ακόμα πιο αναπτυγμένη αντοχή και δύναμη και την ικανότητα να εκτελεί πολλές απ’ τις κινήσεις Kung Fu. Η ευχαρίστηση και η χαρά θα είναι πιο σημαντικές στη ζωή του αλλά και στους ανθρώπους γύρω του και το άγχος σιγά σιγά θα ελαττωθεί και θα γίνει ασήμαντο και λιγότερο υπαρκτό. Το Kung Fu μπορεί να διδαχθεί σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

 

Tα οφέλη που μας προσφέρει η τέχνη του Kung Fu είναι:

Βελτίωση του μυϊκού συντονισμού

Καλύτερη Ισορροπία

Αυξημένη αερόβια ικανότητα

Αυξημένη ενέργεια και αντοχή

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Συνολική μυϊκή ενδυνάμωση και ευλυγισία

Βελτίωση της πνευματικής συγκέντρωσης και της πειθαρχίας

Γνώση αυτοάμυνας

Μείωση του στρες και του άγχους

Έναρξη 23/9/19

ΠρόγραμμαΔευτέρα & Παρασκευή 18:00
Ηλικίεςαγόρια & κορίτσια 6-12 ετών
ΔιδάσκειΚώστας Αβράμογλου
Μηνιαία συνδρομή35,00€

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο 

Κατηγορίες: ,
Share This