Επιλογή Σελίδας
Λάτιν –  Ευρωπαϊκοί χοροί

Λάτιν – Ευρωπαϊκοί χοροί

Στο μάθημα των Λάτιν και Ευρωπαϊκών χορών, διδάσκονται οι Λάτιν χοροί (American Rhythm) Rumba, Cha cha, Mambo, Swing, Samba καθώς και Salsa, Bachata, Merenque και οι Ευρωπαϊκοί χοροί ( Ballroom or Smooth Dances ) Tango, Waltz, Fox trot.

Οι Λάτιν χοροί (American Rhythm) είναι περισσότερο αισθησιακοί, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση και συνδυάζουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης και πάθος. Βασικά χαρακτηριστικά τους, είναι ο γρήγορος ρυθμός και η έντονη κίνηση, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος του χορευτή.

Oι Ευρωπαϊκοί χοροί ( Ballroom or Smooth Dances),έχουν διαφορετική προέλευση απ’ τους Λάτιν, ποικίλουν ρυθμικά ως προς το τέμπο (ταχύτητα) και την αισθητική. Όλοι έχουν ένα κοινό, την κλειστή στάση σώματος με πέντε σημεία επαφής καθώς εκτελούνται οι φιγούρες. Αυτή η στάση σώματος επιτρέπει στη ντάμα να ακολουθήσει εύκολα τον καβαλιέρο και χαρίζει στο ζευγάρι πραγματικά αρχοντικό ύφος! Πρόκειται για κατηγορία εντυπωσιακών χορών που πήρε το όνομα της από τις μεγάλες σάλες, στις οποίες χόρευαν οι αριστοκράτες του 18ου αιώνα.

Η Νικόλ Τσακαλίδου γεννήθηκε το 2002 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή είχε ανακαλύψει την αγάπη της για τον χορό. Ξεκίνησε σε ηλικία των τριών χρόνων με μοντέρνο, μπαλέτο, χιπ χοπ και λάτιν. Όλα τα χρόνια ασχολήθηκε με πάνω από 10 διαφορετικά είδη χορού όπως: λάτιν, ευρωπαϊκοί, Ελληνικοί, zoumba, commercial, high heels, dancehall, reaggeton, show με ακροβατικά και προετοιμασία για μαζορέτες, oriental, lindy hop και πολλά ακόμα. Από το 2012 συμμετείχε σε αγώνες λάτιν με ομάδα σε κατηγορία all ladies.Κατέχει πτυχίο δασκάλας στους λάτιν χορούς. Λίγα χρόνια αργότερα χορογράφησε μια ομάδα χορού, 20 ατόμων, για την παράσταση της σχολής. Στη συνέχεια σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες χορού στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε με επιτυχία το 2022. Το πτυχίο που κατέκτησε είναι πτυχίο χορογράφου σε όλα τα είδη χορού.

Στόχος της για κάθε μάθημα είναι να είναι ενδιαφέρον, challenging αλλά και διασκεδαστικό, και όλοι οι μαθητές και χορευτές να μάθουν να εκφράζονται ελεύθερα με τη βοήθεια της κίνησης και μέσα από τη χορογραφία.

ΠρόγραμμαΤρίτη & Πέμπτη 20:00-21:00
ΔιδάσκειΝικόλ Τσακαλίδου
Συνδρομή40€ μηνιαία  – 108€ τρίμηνη

 

Share This