Επιλογή Σελίδας
Κινησιοθεραπεία

Κινησιοθεραπεία

Η κινησιοθεραπευτική μέθοδος R.D.C of kinetic behavior/μέθοδος Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.Σ. αποτελεί ένα σύγχρονο τόσο προληπτικό όσο και θεραπευτικό πρόγραμμα κινητικής αγωγής, επαναπροσδιορισμού της λειτουργικής κινητικής συμπεριφοράς που στοχεύει με την βελτίωση της σωματικής υγείας/στάσης στην πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων, στη θεραπευτική αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων και στην αναλγησία σε περιπτώσεις μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων.

Σαν μέθοδο με δοκιμασμένο, εξειδικευμένο και άρτια δομημένο ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μέσου ανθρώπου καλύπτει τους εξής στόχους:

–Την πλήρη εκγύμναση του σώματος

–Το συγχρονισμό των κινήσεων

–Το συντονισμό/αρμονία στην κίνηση και στην στάση

–Την αποτελεσματική παρέμβαση σε μυοσκελετικά προβλήματα.

Με την εφαρμογή της μεθόδου Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.Σ αποτρέπονται οι άνισες επιβαρύνσεις σε οστά, μύες, αρθρώσεις και αποκτούμε:

–Κινητικό έλεγχο

–Μυική αίσθηση

–Ελαστικότητα και δύναμη στο μυικό σύστημα

–Φυσιολογική κινητικότητα στη σπονδυλική στήλη (Σ.Σ.), στις αρθρώσεις, στους μύες

–Συνέργεια του μυϊκού συστήματος με την καλή λειτουργία συναγωνιστών-ανταγωνιστών μυών

–Καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού-αναπνευστικού συστήματος.

 

Η εκπαιδευτική προσέγγιση της μεθόδου χάρη στις ποικίλες κινησιοθεραπευτικές παρεμβάσεις αντισταθμίσει την  υποκινητικότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής, την κακή χρήση του σώματος, που οδηγούν στην εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων.

Η κινησιοθεραπευτική μέθοδος Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.Σ. πληρεί τις προϋποθέσεις για ασφαλή άσκηση και οδηγεί στην υιοθέτηση κινητικών συμπεριφορών που προάγουν την καλή υγεία καθώς και την αντιμετώπιση: των στατικών ανωμαλιών (σκολίωση, κύφωση, λόρδωση), των παθήσεων της Σ.Σ., π.χ. αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου κ.ά.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια βιωματική διαδικασία επαναπροσδιορισμού της κινητικής συμπεριφοράς που πραγματώνεται:

Από,  με και για τον ασκούμενο με την ενεργή παρέμβαση της δασκάλας της μεθόδου.

Την επιμέλεια/εφαρμογή της κινησιοθεραπευτικής μεθόδου R.D.C of kinetic behavior/μέθοδος Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.Σ  έχει η Msc Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Παρασκευά.

*R.D.C of kinetic behavior: Reformation, Differentiation, Change of kinetic behavior (Ανασχηματισμός, Διαφοροποίηση, Αλλαγή της κινητικής συμπεριφοράς)

ΜΈΘΟΔΟΣ Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.Σ.: (Επαναπροσδιορισμός, Λειτουργικής, Κινητικής, Συμπεριφοράς, Ισορροπίας, Συντονισμού)

Η Μαρία Παρασκευά, Msc είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη  «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής». Από το 2009 κατοχύρωσε το κινησιοθεραπευτικό πρόγραμμα R.D.C of kinetic behavior  ή μέθοδος Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.Σ..

Εργάζεται  ανελλιπώς από το 1992, ανήκει στο διδακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό της  ΧΑΝΘ και παράλληλα είναι υπεύθυνη Φυσικής αγωγής & Σχολικού  Αθλητισμού στην Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης.

Έναρξη από 5/9/22

Πρόγραμμα

Δευτέρα Τετάρτη & Παρασκευή

17:00 *

18:00 

19:00 

ΔιδάσκειΜαρία Παρασκευά
Συνδρομή ανά τμήμα45€/μήνα ή 80€/δίμηνο

Κράτηση θέσης για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα ΕΔΩ

*Δηλώστε συμμετοχή για την έναρξη του τμήματος ΕΔΩ

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τα υγειονικά πρωτόκολλα ΕΔΩ

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  και ακολουθήστε μας στο 
Share This