Επιλογή Σελίδας
Ζωγραφική

Ζωγραφική

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!!!!!

Εργαστήρια Ζωγραφικής

O Joan Miro, Καταλανός ζωγράφος και γλύπτης που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, έλεγε :  «Δεν επινοώ τίποτε,  ζωγραφίζω ό,τι υπάρχει»

Στην Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου, μέσω των μαθημάτων ζωγραφικής, επιδιώκουμε  να  οξύνουμε την παρατηρητικότητα των παιδιών ώστε να μάθουν  να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να  οργανώνουν τον φαντασιακό κόσμο τους μέσα από τους κανόνες της ζωγραφικής.

Κύριο μέλημα μας  στην προσχολική  ηλικία είναι  τα παιδιά να αναπτύξουν λεπτή κινητικότητα  και να απελευθερώσουν την φαντασία και την έμφυτη καλλιτεχνική τάση τους για δημιουργία.

Βασικοί διδακτικοί στόχοι της εκπαίδευσης κατά την σχολική αλλά και  προσχολική  ηλικία  είναι  να  τα παιδιά να  ζωγραφίζουν, ασκώντας  την φαντασία και την ευρηματικότητα τους.

Σημαντικό επίσης για μας είναι, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον εικαστικό συμβολισμό έτσι ώστε να γνωρίσουν την μαγεία της  ζωγραφικής γλώσσας, να εξελίξουν την δεξιοτεχνία τους και να  διδαχθούν βασικές αρχές  σχεδίου και  ζωγραφικής.

Παράλληλα, στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού, στο πρόγραμμα εντάσσουμε την γνωριμία των παιδιών με  έργα μεγάλων ζωγράφων που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία της τέχνης,  με σκοπό  να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη.

Αυτό που επιδιώκουμε για τους μαθητές μας τέλος είναι, να αξιοποιήσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους με στόχο την ελεύθερη έκφραση.

Ο Joan Miro είπε όταν ρωτήθηκε : ‘δεν ανήκω σε κανένα ζωγραφικό κίνημα, είμαι ένας ελεύθερος ζωγράφος’.

 

 

Share This