Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
project
product
Μπαλέτο VAGANOVA

Μπαλέτο VAGANOVA

Έναρξη 13/9/21

Η Μέθοδος Vaganova είναι μια μέθοδος διδασκαλίας κλασικού μπαλέτου που αναπτύχθηκε από την Agrippina Vaganova. Αυτή η μέθοδος συνδυάζει το ρομαντικό ύφος του γαλλικού μπαλέτου και τον δραματικό ψυχισμό του ρωσικού χαρακτήρα με την αθλητική δεξιοτεχνία.

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί μπαλέτο είναι τα 6-10 έτη, αφού είναι ήδη ανεπτυγμένο ψυχοκινητικά σε ικανοποιητικό βαθμό και διαθέτει πλέον βασικές κινητικές ικανότητες, οι οποίες μετατρέπονται με την εξάσκηση σε εξειδικευμένες ασκήσεις. Το παιδί τότε μπορεί να διδαχτεί τη σωστή στάση του σώματος και να συνδυάσει την κίνηση με το ρυθμό, ενώ έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το εύρος των κινήσεών του, στοιχείο απαραίτητο για το μπαλέτο, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Ο κλασικός χορός, μάλιστα, αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης. Τα οφέλη, ωστόσο, δεν είναι μόνο σωματικά: η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία, ενώ ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης που τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Στην ΧΑΝΘ διδάσκεται ο κλασσικός χορός με βάση το ρωσικό σύστημα Vaganova, ένα διεθνές και επιστημονικά τεκμηριωμένο μορφωτικό πρόγραμμα και με παιδαγωγική μεθοδολογία.

Η Δανάη Θεολόγου είναι διπλωματούχα, με αναγνώριση από τo Υπουργείο Πολιτισμού και εμπειρία στη διδασκαλία.

ΠρόγραμμαΔευτέρα & Τετάρτη 17:00Δευτέρα & Τετάρτη 18:00Δευτέρα & Τετάρτη 19:00
Ηλικίες4-6 ετών8-10 ετών10-12 ετών
ΔιδάσκειΔανάη Θεολόγου
Συνδρομή40€/μήνα4 δόσεις Χ 95€ ή 365€ ΕΦΑΠΑΞ καταβολή

Κράτηση θέσης για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα ΕΔΩ

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΔΩ

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  και ακολουθήστε μας στο 
Κατηγορία:
Share This