Select Page
Ζωγραφική Ενηλίκων

Ζωγραφική Ενηλίκων

Τμήμα Α: με την Μένη Τριανταφυλλίδου


Μία απλή και γρήγορη μέθοδος με την οποία μπορεί να γνωρίσει κανείς σωστά τον κόσμο της Ζωγραφικής
Βασικές αρχές  χρώματος της Ζωγραφικής (Σχέδιο, Σύνθεση, Χρώμα)

Διδάσκονται:

 • Κατανόηση του φαινομενικού μας κόσμου και απεικονίσεις με βάση το προοπτικό σχέδιο
 • Θεωρία του χρώματος
  Τεχνικές (κυρίως υδροδιαλυτών  χρωμάτων) για εύκολη απεικόνιση
 • Το φως στη διαμόρφωση των όγκων (φωτοσκίαση με χρώμα)
 • Σχέσεις χρωμάτων και συναισθημάτων για την προσέγγιση των σύγχρονων κινημάτων της Ζωγραφικής
 • Η αντιγραφή σαν αρχικό στάδιο εκμάθησης, μεγεθύνσεις με την βοήθεια του κανάβου και  με υλικά-το μολύβι για το σχέδιο- τέμπερα, ακριλικό ή πλαστικό για το χρώμα

 

ΔιάρκειαΟκτώβριος – Μάιος, 3ωρο εβδομαδιαίο μάθημα
ΠρόγραμμαΤετάρτη 18:00-21:00
Συμμετοχή50€ το μήνα (δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα υλικών)
ΔιδάσκουνΜένη Τριανταφυλλίδου

Τμήμα Β: με τον Αλέξανδρο Σκαρίμπα

Η ζωγραφική είναι μια εξαιρετική μορφή έκφρασης που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε συναισθήματα, ιδέες και ιστορίες με την κίνηση ενός πινέλου. Είτε σας ελκύουν τοπία, πορτρέτα, νεκρές φύσεις ή αφηρημένες έννοιες, υπάρχει ένας κόσμος δυνατοτήτων που σας περιμένει στον καμβά. Και είτε είστε αρχάριος που θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο της ζωγραφικής είτε έμπειρος καλλιτέχνης που θέλει να βελτιώσει τις δεξιότητές του, το πρόγραμμά μας προσφέρει ένα περιβάλλον που εμπνέει και γαλουχεί όλα τα επίπεδα τεχνογνωσίας.

Θα ξεκινήσουμε θέτοντας μια ισχυρή βάση, δουλεύοντας δηλαδή πρώτα το σχέδιο χωρίς το χρώμα, καθώς η ζωγραφική είναι προέκταση του σχεδίου και μία ζωγραφική χωρίς σχέδιο καθίσταται εξαρχής πιο περιορισμένη. Σε αυτή την φάση λοιπόν θα εστιάσουμε στην εξάσκηση της κίνησης-χειρονομίας, των αναλογιών-μετρήματος, της σύνθεσης-διαχείρισης του χώρου, της δομής, της προοπτικής και της φωτοσκίασης-τονικότητας.

Μόλις νιώσουμε κάποια αυτοπεποίθηση σε αυτούς τους τομείς θα προσθέσουμε στην εξίσωση το χρώμα. Τα χρώματα είναι ένα οργανωμένο, δομημένο σύνολο, τους δεσμούς και τις διαφορές των οποίων θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε, εξερευνώντας ερωτήματα όπως : Ποιες είναι οι ιδιότητες του χρώματος? Ποια είναι τα βασικά και συμπληρωματικά χρώματα? Πως επιτυγχάνεται η αρμονία των χρωμάτων? Πως κάνουμε φωτοσκίαση με χρώμα? Η πιο βασική αρχή που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι κάθε χρώμα εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Επομένως εξετάζεται πάντα σε σχέση με τα χρώματα που συνορεύει και όχι μόνο του. Θα χρησιμοποιήσουμε υδροδιαλυτά χρώματα: ακρυλικά και ακουαρέλες.

ΔιάρκειαΟκτώβριος – Μάιος, 3ωρο εβδομαδιαίο μάθημα
ΠρόγραμμαΤρίτη 18:00-21:00
Συμμετοχή50€ το μήνα (δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα υλικών)
ΔιδάσκουνΑλέξανδρος Σκαρίμπας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ:

 • Απαραίτητη η ετήσια εγγραφή μέλους: 15€
 • Δοκιμαστικά μαθήματα επιτρέπονται μόνο στα μηνιαία προγράμματα (1 σε κάθε πρόγραμμα) καταβάλλοντας το αντίστοιχο κόστος του μαθήματος.
 • Η συνδρομή όλων των μηνιαίων προγραμμάτων προκαταβάλλεται την πρώτη ημέρα του αντίστοιχου μήνα.
 • Οι επίσημες αργίες συμπεριλαμβάνονται στις συνδρομές και δεν αναπληρώνονται (Επίσημες αργίες: 26/10, 28/10, 24/12 (ημιαργία) 25/12 ,26/12, 31/12 (ημιαργία) 1/1, 6/1, 18/3 (Καθαρή Δευτέρα), 25/3, 1/5, 2/5 (ημιαργία), 3/5, 4/5, 5/5, 6/5,
  24/6 (Αγ. Πνεύματος) και 15/8).
 • Σε περίπτωση απουσίας με υπαιτιότητα του Μέλους, δεν γίνεται μεταφορά
 • Στα τμήματα με λίστα αναμονής και σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συνδρομή εντός της πρώτης εβδομάδας κάθε μήνα, η θέση θα παραχωρείται.
 • Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται: εάν για οποιονδήποτε λόγο ο ενδιαφερόμενος ακυρώσει τη συμμετοχή του, εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν εμφανιστεί στα μαθήματα, εάν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων να διακόψει την παρακολούθησή του. Μπορεί  να γίνει μεταφορά της συμμετοχής σε διαφορετικό πρόγραμμα της Χ.Α.Ν.Θ. για τον ίδιο ή για συγγενικό του πρόσωπο μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος.
 • Κόστος μαγνητικής κάρτας σε περίπτωση απώλειας: 3€
Share This