Επιλογή Σελίδας

Tο μεγάλο project της Σχολής Στελεχών που φέρει τον τίτλο “Παίζω – Δρω – ΜotiON” είναι πλέον γεγονός και πρόκειται να υλοποιηθεί για 15η χρονιά, σε λιγότερο από 48 ώρες! Τα εκπαιδευόμενα στελέχη έχουν βάλει στόχο να ανεβάσουν τον πήχη του φετινού event στα ύψη, ώστε να μείνει χαραγμένο στο μυαλό του καθενός! Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος, το -δημιουργικό- άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο και η προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι, ακόμα μεγαλύτερη!

Φέτος, η έννοια της “Ελευθερίας” καθώς και η προώθηση -σε μικρότερο βαθμό- των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που θέσπισε ο Ο.Η.Ε αποτελούν το κύριο μέλημά μας. Έτσι προέκυψε, άλλωστε, και ο τίτλος του συνοδεύει το φετινό μας project ο οποίος είναι “Be free, feel real!”. Και πώς σχετίζεται με την ελευθερία;

Στην καθημερινότητα μας, συνήθως, ξεχνάμε την σημασία της ελευθερίας, η οποία είναι άκρως σημαντική, τόσο για τον κάθε ένα ξεχωριστά, όσο και για την ίδια την κοινωνία μας. Η νεολαία της Χ.Α.Ν.Θ., μέσω της εκδήλωσης που διοργανώνει, παρακινεί τους πολίτες να αναλογιστούν τι πραγματικά σημαίνει για αυτούς η έννοια της ελευθερίας και πώς, για κάθε άνθρωπο, η έννοια αυτή αγγίζει και μία διαφορετική και ξεχωριστή πτυχή. Παράλληλος στόχος μας και φέτος, είναι να δείξουμε σε όλο το κοινό της Θεσσαλονίκης, πως το πρόγραμμα της προσωπικής ανάπτυξης της Σχολής Στελεχών, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τον συνάνθρωπο και τον δημόσιο χώρο.

Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό, προχωρήσαμε σε πράξεις – δεν μείναμε μόνο σε λόγια.

Γι’ αυτό και, πριν την διοργάνωση και την παρουσίαση του μεγάλου μας project, υλοποιήσαμε μία σειρά κοινωνικών δράσεων με άμεσο αντίκτυπο – όπως άλλωστε κάνει εδώ και πολλά χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ.!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στις 12:30 το μεσημέρι, ένα γκρουπ 40 ατόμων έδωσαν το ραντεβού τους στην παραλία της Αρετσού στην Καλαμαριά με έναν και μοναδικό στόχο: τον παράκτιο καθαρισμό της. Συνάμα, μετά από περίπου 1 μήνα συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, στην πόλη μας, τους συνανθρώπους μας και κυρίως στο σπίτι όλων μας: το περιβάλλον, οργανώσαμε ακόμα έναν παράκτιο καθαρισμό, ο οποίος είχε ακόμη περισσότερες συμμετοχές και ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο!
  • Κυριακή 30 Απριλίου ώρα 11:00πμ, δώσαμε το παρόν έξω από το κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ., με προορισμό την παραλία των Νέων Επιβατών. Και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας, η συγκέντρωση 8 γεμάτων σακουλών με απορρίμματα, έχοντας φυσικά, την υποστήριξη και συμβολή του μεγάλου μας χορηγού του φετινού Παίζω – Δρω – ΜotiON”:   “TRATA”  σε όλο μας το εγχείρημα!

Μέσα από αυτές τις δράσεις, θέσαμε σε εφαρμογή δύο από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης:

– Στόχος Νο15 “Ζωή στη Στεριά”

– Στόχος Νο14 “Ζωή στην Θάλασσα”

 

Παράλληλα,

  • την Κυριακή 23 Απριλίου, δώσαμε το παρόν στον Μαραθώνιο “RUN TOGETHER 2023”. Μία διαδρομή συμβολικού χαρακτήρα, στην οποία μέσω της συμμετοχής μας, συμβάλλαμε στην κατάρριψη κοινωνικών στερεοτύπων και προωθήσαμε τις ίσες ευκαιρίες για όλους! Μία κίνηση αγάπης, που παράλληλα ενίσχυσε το σημαντικό έργο του Σωματείου Α.Μ.Ε.Α “Ο ΣΩΤΗΡ”. Τρέξαμε σε ζευγάρια, αθληθήκαμε, γελάσαμε και πάνω από όλα περάσαμε όμορφα.

Και πάλι, με αυτόν τον τρόπο, θέσαμε σε εφαρμογή τους παρακάτω δύο στόχους βιώσιμης ανάπτυξης:

– Στόχος Νο3 “Καλή υγεία και ευημερία”

– Στόχος Νο10 “Λιγότερες Ανισότητες”

Η τελευταία, αλλά διόλου αμελητέα, δράση έμπρακτης συνεισφοράς, έγινε σε συνεργασία  με την ομάδα Annapurna Team και 50 από τα νεαρά μας στελέχη. Βοηθήσαμε συνανθρώπους μας, διανέμοντας δωρεάν γεύματα φαγητού. Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, τις τρεις περασμένες Κυριακές: 09/04, 23/04 & 30/04 όπου από τις 17:30 έως τις 21:00, συνεισφέραμε στην μεριδοποίηση του φαγητού που στην συνέχεια και διανείμαμε σε έχοντες ανάγκη.

Ο απώτερος σκοπός, όμως, αυτής μας της δράσης, πέρα από την έμπρακτη βοήθεια που προσφέραμε στους συνανθρώπους μας, ήταν να ευαισθητοποιήσουμε και να προτρέψουμε τα νεαρά μας στελέχη, να δράσουν και αυτοί προς την ταχύτερη επίτευξη και εξάλειψη των δύο πρώτων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης:

– Στόχος Νο1 “Μηδενική Φτώχεια”

– Στόχος Νο2 “Μηδενική πείνα”

 

Αυτές είναι οι δράσεις που μετρούν για εμάς!

Μέσα από αυτές θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο!

Εξάλλου, η φράση που εκφράζει όλους μας στην Σχολή Στελεχών, είναι:

“Ας είμαστε πρώτα εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο!”

 

Η προσπάθεια και η ενέργεια τόσων μηνών για το “Παίζω – Δρω – ΜotiON vol.15”, θα κορυφωθεί το Σάββατο 6 Μαΐου, στον Λευκό Πύργο, από τις 10:00 έως τις 17:00.

Τα λόγια μερικές φορές δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν όσα πρόκειται να συμβούν το ερχόμενο Σάββατο. Κανείς δεν ξύπνησε κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, πρώτα παρατήρησε, στη συνέχεια οραματίστηκε και έπειτα έπραξε. Αν είστε έτοιμοι κι εσείς έτοιμοι να οραματιστείτε μαζί μας και ταυτόχρονα να περάσετε όμορφα, σας περιμένουμε… ξέρετε που 🙂

 

Εσύ θα λείπεις?

 

Save the date!

 Σάββατο 6 Μαΐου 2023

 10:00 – 17:00

 Λευκός Πύργος

 

More info: https://ymca.gr/pezo-dro-motion-vol-15-be-free-feel-real/

 

Share This