Επιλογή Σελίδας

Επαγγελματικά Στελέχη

Αρίστη Τζώνη

Διευθ/ια του Τομέα Άνθρωπος και Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ.

«Είναι σημαντικό να μπορείς να διακρίνεις  τις προκλήσεις  της εποχής, να εμπνέεσαι  και  να συμβάλλεις  σε  δρόμους  συναντίληψης  και  μόχλευσης  αλλαγών  στις ατομικές και συλλογικές κοσμοθεωρίες  για ζητήματα  σεβασμού  του ανθρώπου, έχοντας  οδηγό τη  βαθειά δημοκρατική πεποίθηση και την  ανθρωπιστική  διάσταση  των ανθρωπίνων σχέσεων και  της σχέσης  με το περιβάλλον, πόσο μάλλον όταν η ιστορία και οι καταστατικές αρχές του φορέα στον οποίο εργάζεσαι το στηρίζουν».

Χαρά Αργυρούδη (07/2017 έως 02/2018)

Υπεύθυνη Προγραμμάτων Προσφύγων

«Η εργασία με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για μένα δεν αποτελεί εργασία αλλά λειτούργημα. Το να αντιμετωπιστεί με στερεοτυπικό εργασιακό ήθος και στείρες διεκπεραιωτικές διαδικασίες είναι ανώφελο και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνο. Η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση είναι τα βασικά συστατικά μιας σοβαρής και τίμιας εργασίας- προσφοράς για τα παιδιά των ευάλωτων ομάδων και τις οικογένειές τους που τόσο πολύ μας έχουν ανάγκη».

Μαρία Βουχάρα (09/2018 έως 12/2020 & 1-15/3/2021)

Συντονίστρια δράσεων REACT της Χ.Α.Ν.Θ.

«Ως συντονίστρια δράσεων REACT της ΧΑΝΘ θεωρώ ότι έχω συμβάλει στο να προσφέρω στα παιδιά πολλές και έντονες στιγμές και εμπειρίες, καθοδηγώντας τα σε αξίες και ιδανικά για μια καλύτερη συνύπαρξη των ανθρώπων».

Κωνσταντία Λιούζα (09/2018 έως 05/2020)

Συντονίστρια εκπαιδευτικού προγράμματος προσχολικής ηλικίας για προσφυγόπουλα 2 έως 4 ετών στο Παιδικό Κέντρο «ΔΙΑ-δρασις» – Χ.Α.Ν.Θ.

«Tο πρόγραμμα «ΔΙΑ-δρασις» ήταν μια ουσιαστική διαπολιτισμική εμπειρία με ποικίλες προκλήσεις και αξιόλογα αποτελέσματα. Η συνεργασία και η ικανότητα της εκπαιδευτικής ομάδας κατάφερε να αναδείξει καλές πρακτικές που συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος και ελπίζουμε να αξιοποιηθούν περαιτέρω».

Χρυσάνθη Παναγιωτίδου (09/2018 έως 05/2020)

Συντονίστρια προγράμματος διαπολιτισμικών δράσεων προσχολικής ηλικίας για παιδιά 2 έως 6 ετών στο Παιδικό Κέντρο «ΔΙΑ-δρασις» – Χ.Α.Ν.Θ.

«Η επαφή με πολλές γλώσσες και πολιτισμικές ομάδες εκτός από ακαδημαϊκό και επαγγελματικό ενδιαφέρον, διευρύνει σημαντικά τον τρόπο αντίληψης του εαυτού και του κόσμου».

Εύα Τατσίδου (3/2020 έως 4/2021)

Συντονίστρια ILCHELIOS  της Χ.Α.Ν.Θ.

«Επειδή οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει ότι θεωρεί δεδομένο, είναι παρήγορο να υπάρχει ένα χέρι να σε βοηθήσει να ισορροπήσεις. Και επειδή όταν μπορείς να βοηθήσεις κάπου ή κάποιον τότε έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε κάτι μεγαλύτερο από εσένα και τον κόσμο που ξέρεις».

Αλίκη Μαδεμλή (5/2021 έως σήμερα)

Αριάδνη Αλεξίου (12/2019 έως σήμερα)

Βοηθός του  ILCHELIOS της Χ.Α.Ν.Θ.

«Η ενασχόλησή μου με το προσφυγικό μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με άτομα από πολλές και διαφορετικές χώρες και να ενημερωθώ για τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές. Έχοντας ενσυναίσθηση αλλά και αισιόδοξη οπτική, συνεχίζω αμείωτα την προσφορά στο προσφυγικό ζήτημα».

Ντολόρες  Ταρραφέτα

Υπεύθυνη Προγραμμάτων Προσφύγων (10/2018 έως 06/2020)

Οικονομική Βοηθός ILC (06/2019 έως σήμερα)

«Δουλεύω επαγγελματικά σε προγράμματα προσφύγων εδώ και δύο χρόνια, αλλά ως εθελόντρια συμμετείχα πολλά χρόνια σε πολύ διαφορετικά προγράμματα. Το να είμαι σε θέση να αφιερωθώ επαγγελματικά στην κοινωνική δικαιοσύνη το βίωσα σχεδόν ως ανάγκη σε ένα σημείο της ζωής μου. Το βρίσκω εξαιρετικά διεγερτικό να συμβάλλω με την προσπάθειά μου στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας, στην οποία όλοι χωράμε»

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

Share This