Επιλογή Σελίδας

Το πρόγραμμα Helios στη Χ.Α.Ν.Θ.

Από τον Οκτώβριο του 2019, η Χ.Α.Ν.Θ. αποτελεί μέρος του προγράμματος HELIOS (Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection).

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται από τo “Directorate General Migration and Home Affairs of the European Commission (DG HOME) και διοικείται από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) του ΟΗΕ, είναι παρόν σε όλη την Ελλάδα και σκοπός του είναι να βοηθήσει και να προωθήσει την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Το HELIOS είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που λειτουργεί ταυτόχρονα σε πέντε μέτωπα: στην υποστήριξη στην στέγαση, στην καθοδήγηση και υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας, στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και άλλων δεξιοτήτων, σε εκστρατείες επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης για το σύνολο της κοινωνίας και στην αξιολόγηση της διαδικασίας ένταξης.

Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες προσφέρονται στο λεγόμενο ILC (Integration Learning Centre), αλλά κυρίως σε αυτά τα κέντρα πραγματοποιείται όλο το εκπαιδευτικό έργο. H XANΘ είναι ένα από τα τρία υπάρχοντα ILCs στη Θεσσαλονίκη.

Η ΧΑΝΘ, σε συνεργασία με το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και Επικεφαλής Εταίρο την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης παρέχει μαθήματα Ελληνικών και Sof Skills (Life Skills, Cultural orientation και Job Readiness) καθώς και υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά των ωφελούμενων του προγράμματος και ηλικίας 2 έως 7 ετών.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

231 600 1041, – 44, – 45

email: [email protected]

Share This