Επιλογή Σελίδας
Υδρογυμναστική (Aqua Aerobic)

Υδρογυμναστική (Aqua Aerobic)

Η πισίνα της ΧΑΝΘ πληρεί όλους τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής και ελέγχεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Δύο φορές το μήνα, πραγματοποιείται έλεγχος καταλληλότητας του νερού της από το Εργαστήριο Υγιεινής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τις ώρες λειτουργίας της υπάρχει συνεχής επιτήρηση Ναυαγοσώστη.

Το μήκος της είναι 25 μέτρα και έχει βάθος 1.80 μέτρα.

Απαιτούμενα πιστοποιητικά & εφόδια
Για την εγγραφή σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα της πισίνας, απαιτούνται αντίγραφα πιστοποιητικών υγείας από α) δερματολόγο & β) παθολόγο ή καρδιολόγο. Τα πιστοποιητικά μπορεί να προμηθευτείτε από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό.

Απαραίτητα εφόδια

  • Μαγιό
  • Κολυμβητικό σκουφάκι
  • Σαγιονάρες
  • Πετσέτα ή Μπουρνούζι
  • Σαμπουάν & Αφρόλουτρο
  • Λουκέτο για την ασφάλεια του ερμάριού σας

Πρόκειται για άθληση μέσα στο νερό που συνδυάζει αερόβιες και δυναμικές ασκήσεις σε τρισδιάστατη κίνηση,  με την  οποία ο ασκούμενος απολαμβάνει τα οφέλη και τις προσαρμογές της άθλησης  χωρίς   επιβάρυνση σε οστά,  αρθρώσεις και τένοντες, καθώς η άνωση του νερού εξουδετερώνει το βάρος του σώματος σε πολύ μεγάλο ποσοστό.  Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της υδρογυμναστικής είναι η μειωμένη επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας.

Αυτό οφείλεται στις βασικές ιδιότητες του νερού (άνωση, θερμοκρασία, υδροστατική πίεση), που συντελούν στην αυτόματη απώλεια θερμοκρασίας του σώματος, την περιφερική επιστροφή του αίματος, την καλύτερη αναπνευστική λειτουργιά και οξυγόνωση των μυών, με αποτέλεσμα να  παράγεται έντονο καρδιαναπνευστικο και μυϊκό έργο διευκολύνοντας εν τούτης  το καρδιακό έργο κατά περίπου 13%.

Κατά την άσκηση χρησιμοποιούνται ζώνες πλευστότητας και εξοπλισμός για την μεγιστοποίηση της αντίστασης του νερού.

Πέρα από την βελτίωση της καρδιαναπνευστικης λειτουργίας, την αύξηση της μυϊκής αντοχής και δύναμης, επιτυγχάνεται βελτίωση της ευλυγισίας και ελαστικότητας των μυών  , της νευρομυικής  συναρμογής, επιτυγχάνεται   επίσης και  μείωση του λιπώδους ιστού.

Η Αθανασία Καλιαντζή είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α  Θεσσαλονίκης , ασχολείται ενεργά με τον κλάδο από το 1996,ως aerobic, fitness και aqua aerobic instructor και στην βελτίωση και αποκατάσταση μυοσκελετικων προβλημάτων. Έχει  ενταχθεί  στο δυναμικό της ΧΑΝΘ από το 2005 ως Instructor στο τμήμα της  υδρογυμναστικής.

Η Διουσλού Σταυρούλα είναι απόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στη κολύμβηση και με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη «Λειτουργική Διαχείριση Τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκούμενους». Στο παρελθόν υπήρξε αθλήτρια της Χ.Α.Ν.Θ. με Πανελλήνιες διακρίσεις και πλέον βρίσκεται στο εργατικό δυναμικό της από το 2013. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο τμήμα της υδρογυμναστικής έναν τομέα που την ενδιαφέρει και δεν χάνει ευκαιρία να συμμετέχει σε σεμινάρια και εκπαιδευτικές ημερίδες πάνω στο αντικείμενο. Τέλος, είναι καταρτισμένη με πτυχίο στις πρώτες βοήθειες αλλά και  πτυχίο ναυαγοσωστικής για πισίνα και θάλασσα.

Έναρξη 12/9/22

ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΒΒΑΤΟ
8:308:308:30
11:0011:0011:0011:0011:0012:00
17:0017:00
21:1521:15

 

Μηνιαία συνδρομή50€ (απεριόριστη χρήση)
ΔιδάσκουνΑθανασία Καλιαντζή & Σταυρούλα Διουσλού

Μηνιαία συνδρομή για απεριόριστη χρήση

υδρογυμναστικής, ελεύθερης κολύμβησης & εκμάθησης

65€ (ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ)
Ενοικίαση ερμαρίου για μόνιμη αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων15€/τρίμηνο

Κράτηση θέσης για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα ΕΔΩ

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΔΩ

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  και ακολουθήστε μας στο 

 

Κατηγορίες: ,
Share This