fbpx
Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product

Η Χ.Α.Ν.Θ. στη προσφυγική κρίση

Δράση & Κοινωνική Προσφορά

 

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. στην προσφυγική κρίση

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει έμπρακτα τους πρόσφυγες από τον πόλεμο της Συρίας. Από το 2016 ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς σε πρόσφυγες που ζουν στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και στις προσφυγικές οικογένειες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της πόλης. Αδιάλειπτα έως και σήμερα προσφέρει υλικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά προγράμματα σε παιδιά και ενήλικες.

RE.A.C.T.

Η ΧΑΝΘ συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας RE.A.C.T., ως μέλος του εταιρικού σχήματος με επικεφαλής τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρέχοντας υπηρεσίες δημιουργικής και αθλητικής απασχόλησης σε παιδιά και εφήβους. Παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 6-16 ετών, που διαμένουν σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, του Δήμου Συκεών και Καλαμαριάς προσέρχονται καθημερινά στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ. και παρακολουθούν θεατρική αγωγή, εικαστικά, αθλητικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις μας σχετικά με τους πρόσφυγες στo blog μας http://refugees.ymca.gr/

React for life

Οι εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ. ανταποκρίνονται στο προσφυγικό ζήτημα και δραστηριοποιούνται σε θέματα προσφοράς προς την ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Η Ομάδα των εθελοντών της Χ.Α.Ν.Θ. από το 2015 δραστηριοποιήθηκε στο Hot Spot στην Ειδομένης και στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά, παρέχοντας δημιουργική απασχόληση σε προσφυγόπουλα.

Διερευνώντας τις ανάγκες των γονέων των ωφελούμενων προσφύγων από το πρόγραμμα REACT αλλά και της Solidarity Now, λειτουργούν καθημερινά εθελοντικά τμήματα γλωσσομάθειας Αγγλικών, Ελληνικών και Γερμανικών από εθελοντές.

Επιπλέον, στα πλαίσια του React for Life οργανώνονται προβολές προσφυγικού σινεμά στη Χ.Α.Ν.Θ. με στόχο την ενσωμάτωση, την αλληλεγγύη και την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην πόλη μας.

Αν επιθυμείτε να προσφέρετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δηλώστε την εθελοντική σας προσφορά εδώ.

ΔΙΑ-δρασις

 

Παιδικό Κέντρο για την Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Ο Τομέας Δράσης & Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί το πρόγραμμα «ΔΙΑ-δρασις: Παιδικό Κέντρο για την Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων». Η λειτουργία του προγράμματος ξεκίνησε από τον Οκτώβριο 2018 στον χώρο ενός πρώην δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή της Αγ. Σοφίας (Πρασακάκη 6Α και Κουκουφλή 2). Οι δράσεις έχουν εκπαιδευτικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα και διακρίνονται σε δύο ζώνες.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Ηλικίας (2-4 ετών)

Το πρόγραμμα (Early Childhood Education and Care) παρέχει ποιοτική προσχολική αγωγή και φροντίδα για προσφυγόπουλα 2 έως 4 ετών. Βασίζεται σε ένα δι/πολυγλωσσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιδιώκοντας την πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη του παιδιού −γνωστικές, γλωσσικές και επικοινωνιακές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Σκοπός του προγράμματος είναι η μετέπειτα ομαλή ένταξη των παιδιών στην τυπική εκπαίδευση.
Πρόγραμμα λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. | 8:30-15:00.

Διαπολιτισμικές Δράσεις Προσχολικής Ηλικίας (2-6 ετών)

Το πρόγραμμα (Early Childhood Intercultural Activities) φέρνει κοντά παιδιά προσφυγικού και τοπικού πληθυσμού μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης με διαπολιτισμικό χαρακτήρα. Στόχος είναι τα παιδιά και οι γονείς να έχουν την ευκαιρία να μοιράζονται τα οφέλη της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας και να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από τη διαπολιτισμική διάδραση με απώτερο σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης, ενεργοποιώντας την τοπική κοινωνία και εστιάζοντας στην οικογένεια ως όλον.
Πρόγραμμα λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. | 17:00-20:00.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων 2019-2020 εδώ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η εγγραφή είναι απαραίτητη.

Δείτε τις εκδόσεις του προγράμματος εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δευτέρα – Παρασκευή 8:30-20:30 | 2311264629 | diadrasis@ymca.gr

Διεύθυνση: Ι. Πρασακάκη 6Α και Κουκουφλή 2 (https://goo.gl/maps/eJQswAdRJVr)

Ενημερώσεις στο blog ή στην ομάδα μας στο facebook: ΔΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ: Παιδικό Κέντρο / DIA-drasis: Child Centre

 

Η ΧΑΝΘ στηρίζει έμπρακτα τους πρόσφυγες. Από το 2016 ανταποκρίνεται στις ανάγκες και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς σε πρόσφυγες που ζουν στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, καθώς και στις προσφυγικές οικογένειες που φιλοξενούνται στη πόλη.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

1000 και πλέον άτομα τα τελευταία 5 χρόνια, εθελοντές, αθλητές, συμμετέχοντες στα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ. ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

Share This