Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
project
product

Στη Χ.Α.Ν.Θ. με ασφάλεια

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Εκδρομή στον Όλυμπο

GET READY! MOUNT OLYMPUS IS WAITING FOR US!

8.00 αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με τα αυτοκίνητα μας μέχρι την Γκορτσιά, από όπου ξεκινάμε την πορεία μας μέχρι το καταφύγιο της Πετροστρούγκας. Η διαδρομή είναι περίπου 3 ώρες. Εκεί μπορεί να μείνει και να διανυκτερεύσει η Α ομάδα. Οι υπόλοιποι αποτελούν την Β ομάδα και συνεχίζουν μέχρι το οροπέδιο των μουσών, όπου και διανυκτερεύουμε στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης με υψόμετρο 2.697μ. Η διαδρομή είναι ακόμα 4 ώρες περίπου.

Την επόμενη μέρα αναχωρούμε μέχρι τις 11.00, ώστε μέχρι τις 17.00 να είμαστε στα αυτοκίνητα μας. Όσοι θέλουν συναντιόμαστε στο Λιτόχωρο ή στη Θεσσαλονίκη.

Το κόστος θα είναι 59€.

Σε αυτά περιλαμβάνεται διαμονή, ελαφρύ σνακ την πρώτη μέρα, ένα πιάτο βραδινό της επιλογής σας, μια χωριάτικη σαλάτα ανά δυο άτομα, πρωινό με ρόφημα, ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, συνοδεία επαγγελματικού στελέχους ΧΑΝΘ και συνοδεία οδηγού βουνού.

Το μέγιστο όριο συμμετεχόντων είναι 40 άτομα.


Λίγα λόγια για τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου…

Ο Εθνικός Δρυμός είναι μία φυσική περιοχή, που έχει ιδιαίτερη οικολογική σημασία, λόγω της σπάνιας και ποικιλόμορφης χλωρίδας και πανίδας, λόγω των γεωμορφολογικών σχηματισμών του υπεδάφους, των νερών, της ατμόσφαιρας και γενικά του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου ήταν ο πρώτος Εθνικός Δρυμός που θεσμοθετήθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το 1938. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από το 1981 Απόθεμα της Βιόσφαιρας από το Πρόγραμμα Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO (MAB). Ο Όλυμπος έχει συμπεριληφθεί στο Δίκτυο NATURA 2000, ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) και Ειδική Ζώνη Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα (ΖΕΠ). Πολυάριθμα είδη χλωρίδας και πανίδας περιλαμβάνονται στα Παραρτήματα των παραπάνω Οδηγιών και προστατεύονται μέσω αυτών.

Σημαντική προστασία για τη διατήρηση της πανίδας παρέχουν και τα τμήματα των Καταφυγίων Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) που περιλαμβάνονται εντός του Εθνικού Δρυμού. Επίσης, τμήματα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου έχουν χαρακτηριστεί ως Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους.

Για εγγραφές και πληροφορίες:

Χ.Α.Ν.Θ.: | Tηλ.: +30 231 600 1000 (εσωτ.0850) | e-mail: [email protected]

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This