Επιλογή Σελίδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Υποτροφιων Χ.Α.Ν.Θ.

Από το 2010, περισσότερα από 788 παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, συμμετείχαν και παρακολούθησαν στη Χ.Α.Ν.Θ. δωρεάν προγράμματα αθλητισμού, δημιουργικής απασχόλησης, κατασκηνωτικά προγράμματα, ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

 • Τα τελευταία 10 χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε 829 υποτροφίες – συνολικής αξίας 267.320€ – σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της. Τα παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και ανεργία, ευπαθείς οικονομικά οικογένειες από τις τοπικές κοινωνίες, όπου αναπτύσσει δράση, οικογένειες προσφύγων καθώς και παιδιά από κοινωνικούς φορείς όπως ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ, AΡΣΙΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΑΧΕΠΑ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΝΑΟΜΙ «ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ».

 Το 2021 δόθηκαν συνολικά 24 συνολικά υποτροφίες εκ των οποίων  21  δωρεάν συμμετοχές σε προγράμματα χειμερινής λειτουργίας (προγράμματα: ρυθμική, hip hop, λάτιν, ζωγραφική, μπάσκετ, βόλεϊ, χαντμπολ, ξιφασκία, ποδόσφαιρο, ταε κβο ντο, σκάκι, κολύμβηση ) και 3 δωρεάν συμμετοχές στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ κατά τους θερινούς μήνες.  Η οικονομική αξία των υποτροφιών για το 2021 ήταν περίπου 8.700€. Το 2021 λόγω covid- 19 δεν διοργανώθηκαν δράσεις για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, Παιδικά Παρτυ Γενεθλιων και συμμετοχή Ομάδας ΧΑΝΘ σε Μαραθωνίους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

 ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022-2023 ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ.

Σας ευχαριστούμε

 

Στη διάρκεια της χρονιάς, σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα χορηγούνται υποτροφίες για ορισμένα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ. Επίσης υποτροφίες χορηγούνται σε παιδιά χωρίς οικογένεια που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές ή σε παιδιά προσφύγων ύστερα από αιτήματα διαφόρων κοινωνικών φορέων της πόλης που τα υποδέχονται αλλά και από απλούς πολίτες οι οποίοι υποβάλλουν την αίτηση τους καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά μέσω των υποτροφιών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα αθλητισμού, δημιουργικής απασχόλησης ή κατασκήνωσης χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών είναι:

 • Μονογονεϊκότητα (άγαμη μητέρα, φυσική απώλεια, διαζύγιο)
 • Οικονομική κατάσταση

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο [email protected] τα παρακάτω έγγραφα ή επικυρωμένα αντίγραφα:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου (περίπτωση φυσικής απώλειας γονέα)
  • Δικαστική απόφαση διαζυγίου, επιμέλειας παιδιού /παιδιών και διατροφής (περίπτωση διαζυγίου)
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα από τη Εφορία του γονέα ή /και του παιδιού του προηγούμενου έτους (και υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τα εισοδήματα του παιδιού)
  • Βεβαίωση ανεργίας
  • Στην περίπτωση που υπάρχει σύσταση από συνεργαζόμενους φορείς θα πρέπει να κατατεθεί βεβαίωση σύστασης του αντίστοιχου φορέα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

 * ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ… ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ

Επιλέγοντας να γιορτάσετε παιδικά γενέθλια στη Χ.Α.Ν.Θ., ενισχύεται το Πρόγραμμα Υποτροφιών και ταυτόχρονα δίνεται την ευκαιρία σε παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν, να χαρούν τα γενέθλια τους με το δικό τους δωρεάν «κοινωνικό» πάρτι.

* ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΗΤΗΣ

Γίνετε δωρητής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών για το δικό σας λόγο (π.χ. δωρεά εις μνήμην) καταθέτοντας τη δωρεά σας στον ειδικό λογαριασμό δωρεών της Χ.Α.Ν.Θ.: με την ένδειξη «Πρόγραμμα Υποτροφιών»

ΤΡΑΠΕΖΑ                                      ALPHA BANK

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ                                ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ        707/002002-010212

IBAN No                                       GR81 0140 7070 7070 0200 2010212

* Στηρίξτε τα παιδιά που συμμετέχουν με Υποτροφία στις Κατασκηνώσεις ΧΑΝΘ 2022

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

231 600 1041, – 42, – 45

email: [email protected]

H XΑΝΘ ακολουθεί μια συνεπή πορεία σχεδόν 100 χρόνων κτίζοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

Share This