Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product

Στη Χ.Α.Ν.Θ. με ασφάλεια

H Σχολή Στελεχών είναι ένα τριετές πρόγραμμα βιωματικής  εκπαίδευσης  που απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 14-16 ετών. Πρόκειται για τρεις κύκλους εκπαίδευσης με θεματικές τη συνεργασία, την επικοινωνία, το άτομο μέσα στην ομάδα, τη λήψη αποφάσεων, την αυτογνωσία, την έκθεση, την ηγεσία, την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό. Μέσω δραστηριοτήτων και παιχνιδιών οι έφηβοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς εκτίθενται σε δράσεις όπου καλούνται να καλλιεργήσουν αυτά τους τα εργαλεία.

Συγκεκριμένα ο τρίτος κύκλος εκπαίδευσης στελεχών έχει ως στόχο να αναπτύξουν τα παιδιά χαρακτηριστικά όπως ηγεσία, συνεργασία, ανάληψη ευθυνών, εμπιστοσύνη κ.α. καθώς και την υλοποίηση εκδηλώσεων Νεολαίας.

Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως τα «projects», 2 μικρής διάρκειας περίπου 5 ωρών και το κορυφαίο της χρονιάς συνολικά 4 εβδομάδων προετοιμασίας, το  «Παίζω – Δρω – MotiON».

Παίζω – Δρω – MotiON vol.13

“Stay Connected – Stay Involved – Stay Active!”

C CIRCLE PRESENTS

Καθώς οι εξελίξεις της πανδημίας μας αναγκάζουν για λίγο ακόμα να παραμείνουμε ασφαλείς στο σπίτι μας, το θρυλικό project της Σχολής Στελεχών “Παίζω – Δρω – MotiON #vol.13” μετασχηματίζεται και αλλάζει μορφή!  Μπορεί για φέτος ο Λευκός Πύργος να μην αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε το δικό μας διαδικτυακό σημείο αναφοράς σ’ έναν χώρο διασκέδασης και χαράς, σε μία ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές με τους φίλους μας!

Οι εκπαιδευόμενοι του Γ’ κύκλου – μετά από 3 χρόνια βιωματικής εκπαίδευσης στις συναντήσεις των χειμερινών τμημάτων της Σχολής Στελεχών – έχουν ήδη λάβει θέσεις για το μεγαλύτερο διαδικτυακό event νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, με άμεσο στόχο την ηγεσία και τη δημιουργία εκδηλώσεων νεολαίας.

Για 13η φορά, η εν λόγω εκδήλωση χτίζεται στα θεμέλια των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης “Ατζέντα 2030” με απώτερο σκοπό, τόσο την ενημέρωση του κοινού, όσο και την ευαισθητοποίησή του σχετικά με ένα αύριο που μας αφορά όλους και μας οδηγεί «σε έναν κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα και σε έναν υγιή πλανήτη».

Το φετινό “Παίζω – Δρω – MotiON #vol.13”, είναι ένα εγχείρημα που εκτελείται μέσα σε εντελώς καινούργιες συνθήκες, αποτελώντας έρεισμα να μείνουμε όλοι ενωμένοι, ενεργοί και παρόντες ενώ, παράλληλα, αποτελεί ένα μέσο έκφρασης ιδεών και δημιουργικότητας για εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές και κοινό.

Το διήμερο του φετινού “Παίζω – Δρω – MotiON #vol.13” θα ξεκινήσει με δραστηριότητες οι οποίες διαμορφώνονται από τα τμήματα του Γ’ κύκλου και θα παρουσιαστούν μέσω ενός rallyτην Παρασκευή 23/04 στα υπόλοιπα εκπαιδευόμενα στελέχη του Α’ και του Β’ κύκλου του προγράμματος. Μία σειρά από παιχνίδια – σταθμοί θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους της Σχολής Στελεχών να γνωρίσουν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, να συζητήσουν και να προβληματιστούν. Με την βιωματική εκπαίδευση να αποτελεί άξονά μας

  • Virtual Επιτραπέζια Παιχνίδια
  • Κουίζ γνώσεων
  • Διαδραστικές συζητήσεις
  • Δημιουργία επιχειρήσεων από το μηδέν

και πολλά άλλα θα δώσουν εναύσματα και τροφή για σκέψη σε όλους και σε όλες που εκείνη την Παρασκευή θα αλληλεπιδράσουν με τον Γ’ κύκλο!

Ωστόσο η ευαισθητοποίηση γύρω από την Βιώσιμη Ανάπτυξη δεν σταματά εδώ. Η ημέρα του Σαββάτου 24/04 δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους  ακολούθους και μη του «διαδικτυακού κόσμου» της Σχολής Στελεχών, να συμμετάσχουν σε διάφορα workshop με θεματικές που εμπνέονται από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα workshop αποτελούν ένα εργαστήρι, έναν μικρό -virtual εν προκειμένω- χώρο στον οποίο συμμετέχοντες και διοργανωτές θα  έρθουν  αντιμέτωποι με επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Αποτελούν χώρο για κινητοποίηση, ανταλλαγή ιδεών και ουσιαστικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τα 3 Workshop που θα διεξαχθούν πραγματεύονται τις θεματικές:

  • Παιδική Εργασία κατά τον 21ο αιώνα
  • Zero Waste Life: Πως μπορώ να φτάσω ένα βήμα πιο κοντά
  • Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από το πρίσμα των νέων

Τέλος, ένα μεγάλο κομμάτι του φετινού μας project είναι τα challenges  τα οποία κοινοποιούνται σε όλους τους λογαριασμούς μας στα social media όπως το Instagram, το Facebook αλλά και στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα το TikTok.

Έτσι λοιπόν σας προσκαλούμε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχετε κι εσείς σε ένα, ασυνήθιστο για τις σημερινές συνθήκες, event που σπάει τη ρουτίνα και μας μαθαίνει να λειτουργούμε με βάση το ευρύτερο «εμείς».

Θετική ενέργεια, κέφι και δημιουργικότητα παρέχονται απλόχερα σε όσους επιλέξουν να μάθουν παίζοντας μαζί μας.

 

Θα σας δούμε όλους εκεί!!

SAVTE THE DATE!

23/04 – 24/04

 

 

Περισσότερες πληροφορίες :

Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών

Σχολή Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ.

Τ : 231 600 1000 εσωτ.: #854

email : [email protected]

https://www.facebook.com/sxolistelexon/

https://www.instagram.com/sxoli_stelexon/

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This