Επιλογή Σελίδας

Χορηγίες/Δωρεές/Συνεργασίες

Χορηγίες

Η Χ.Α.Ν.Θ. είναι ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο. Τα έσοδα του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών, τις συμμετοχές στα επί πληρωμή προγράμματα, τις ευγενικές χορηγίες ιδρυμάτων και επιχειρήσεων και τις δωρεές φυσικών και νομικών προσώπων

Η Χ.Α.Ν.Θ. πέρα από τα προγράμματα που προσφέρει στα μέλη της με την καταβολή αντιτίμου, έχει μία πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά, προσφέροντας υποτροφίες στα προγράμματά της σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, παρέχοντας δωρεάν προγράμματα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πχ άνεργοι, μονογονεϊκοί)

Σήμερα, οι καιροί επιβάλλουν στη Χ.Α.Ν.Θ. να ενισχύσει τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς και προκειμένου να σταθεί όρθια χρειάζεται την βοήθεια της κοινωνίας.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ Χ.Α.Ν.Θ.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Χ.Α.Ν.Θ.

 

Δωρεές

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, επιφέρει μια διαρκή επιδείνωση των συνθηκών ζωής σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση του αριθμού οικογενειών, παιδιών και νέων- που κινδυνεύουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Έχοντας ως στόχο την ανταπόκριση στις νέες αυτές συνθήκες και χάρη στις ευγενικές δωρεές Ιδρυμάτων της χώρας, διευρύνουμε και ενισχύουμε τις δράσεις της ΧΑΝΘ και το κοινωνικό της έργο. Η συνδρομή φορέων και εταιρειών με δωρεές και χορηγίες μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επίδραση της Κοινωνικής Δράσης ΧΑΝΘ στην κοινωνία και να δράσει ως πολλαπλασιαστής της ωφέλειας.

H Χ.Α.Ν.Θ. υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα με τίτλο «Σαν άλλοτε: ψυχαγωγική δράση νέων για ανθρώπους τρίτης ηλικίας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, με σκοπό τη δημιουργική ψυχαγωγία των ατόμων τρίτης ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια καλλιτεχνική δράση, η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με στόχο την ψυχαγωγία τους και την κοινωνική ενεργοποίησή τους, με όχημα τις τηλεοπτικές τους μνήμες. Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες παραστάσεις από ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών στο χώρο των Κ.ΑΠ.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Χαρίσειου Γηροκομείου, οι οποίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο 2016 και ολοκληρώθηκαν το μήνα Νοέμβριο 2016.

Μέσω της ευγενικής χρηματοδότησης του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» η ΧΑΝΘ υλοποίησε εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα και αγορά σκαφών τύπου optimist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Μικροί Εθελοντές για το Περιβάλλον» περιελάμβανε τη διαμόρφωση αστικού κήπου και δραστηριοτήτων κηπουρικής στους μαθητές του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου της ΧΑΝΘ, καθώς δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για 1000 περίπου μαθητές επιλεγμένων σχολείων της πόλης, με την παραγωγή παιδικού βιβλίου και cd, το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν και παρουσιάστηκε μέσω της μεθόδου ζωγραφήγησης στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολειών. Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2012 – 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεργασίες

 

 

 

Από το 2012 η Χ.Α.Ν.Θ. έχει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση κοινών δράσεων, με στόχο τη διάχυση της μουσικής παιδείας στη νεολαία και στο ευρύτερο κοινό της πόλης και η Κ.Ο.Θ. προσφέρει κάθε χρόνο τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της για το έργο και τους σκοπούς της Χ.Α.Ν.Θ. Τα έσοδα της συναυλίας διατίθενται κάθε χρόνο για τους σκοπούς και το κοινωνικό έργο της Χ.Α.Ν.Θ.

 

 

 

 

 

Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στα ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που ανήκουν στη «ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ιστορικό κοινωφελές εκπαιδευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με 182 χρόνια και τη Χ.Α.Ν.Θ. που σε λίγο θα συμπληρώσει τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς υπεγράφη στις 5 Νοεμβρίου 2018. Στο επίκεντρο των κοινών ενεργειών κοινωνικής προσφοράς, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος των δυο ιστορικών φορέων της πόλης μας είναι «το παιδί και ο έφηβος» που «μαθαίνουν, εκπαιδεύονται, παίζουν, ανακαλύπτουν, προσφέρουν, ενεργούν, αλληλεπιδρούν».

Το 2019 ανανεώθηκε το τριετές σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ), υπεγράφη την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016. Η συνεργασία στοχεύει στην αξιοποίηση της δυναμικής των δύο φορέων για την υλοποίηση δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων, με κοινό παρανομαστή το διαχρονικό όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Τριετές σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ) υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017. Η συνεργασία των φορέων εκφράζει την αμοιβαία εκτίμηση και τη διάθεσή τους να συνεργαστούν στενότερα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων, εκδηλώσεων, ημερίδων και προγραμμάτων με στόχο την τη διάδοση της ανθρώπινης αξίας του εθελοντισμού καθώς και τη διερεύνηση της δυνατότητας να ξεκινήσει από κοινού πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΛΛΕΤ) και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ) υπεγράφη στις 14 Δεκεμβρίου 2015. Οι δυο φορείς συνεργάζονται εδώ και 25 συνεχείς περιόδους στο Πρόγραμμα «Περίπατοι στην Πόλη», ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα μνημεία και τους ιστορικούς τόπους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Επιθυμία των μερών είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί και με άλλες δράσεις.
Τριετές σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στον Σύλλογο Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ) υπεγράφη την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015. Η συνεργασία των φορέων αφορά στην υλοποίηση κοινών δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων με στόχο την τη διάδοση της ανθρώπινης αξίας του εθελοντισμού και την εκπαίδευση στον εθελοντισμό για τη νεολαία και το ευρύτερο κοινό της πόλης.

Το Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” και η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.) ανανέωσαν τη συνεργασία τους, η οποία αφορά κοινές δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς.

Οι δύο αυτοί ιστορικοί φορείς της πόλης μας, με μακρόχρονη παράδοση στον χώρο της παιδείας, του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να βοηθήσουν ακόμα περισσότερα παιδιά και νέους.

“Μαζί και από κοινού”, “ΔΕΛΑΣΑΛ” και “Χ.Α.Ν.Θ., “Χ.Α.Ν.Θ. και “ΔΕΛΑΣΑΛ”, μέσω κοινών εκπαιδευτικών και εθελοντικών προγραμμάτων, εγκαινιάζουν νέους τρόπους “μάθησης”. Έτσι, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν εμπειρίες, να δημιουργούν, να συνεργάζονται και να ζουν τις ανθρώπινες αξίες, χτίζοντας με χαρά, πίστη και ελπίδα, τόσο το δικό τους μέλλον όσο και των συνανθρώπων τους.

 

Share This