Επιλογή Σελίδας
Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος Χορός

Στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί Σχολή Χορού αναγνωρισμένη από το υπουργείο Πολιτισμού

Ο Σύγχρονος χορός ωφελεί και το σώμα μας εξίσου με την ψυχή!

Όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με τον σύγχρονο χορό τόσες περισσότερες αλλαγές παρατηρεί στο σώμα του.Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς ο σύγχρονος χορός γυμνάζει όλο το σώμα προσφέροντας άνεση στην κίνηση, χάρη και ευελιξία, ενώ επιπλέον μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το άγχος και να εκτονωθούμε.Το μάθημα στηρίζεται πάνω στις βασικές αρχές της τεχνικής του Jose Limon, καθώς επίσης και στις μετέπειτα realease τεχνικές.Οι βασικές αρχές αποτελούνται απο την χρήση της βαρύτητας ως κινητήρια δύναμη, στην πτώση και επαναφορά του σώματος, στην χρήση της αιώρησης, των αντίθετων δυνάμεων, στην διαδοχική κίνηση του σώματος και των μελών του, στην εναλλαγή δυναμικής και κινητικής ενέργειας και στην αρχή της ευθυγράμμισης. Επίσης το μάθημα στοχεύει στην εν ροή ενέργειας (flow energy) του σώματος. Για την επίτευξη αυτών των στόχων περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, στο κέντρο καθώς επίσης και συνδυασμούς με μεταφορές και διαφορετικά μέτωπα και κατευθύνσεις στο χώρο.Το μάθημα περιέχει χορογραφίες, χορευτικούς,θεατρικούς και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς, ρυθμικά και κινησιολογικά παιχνίδια, ατομικά και ομαδικά,όπου παράλληλα δουλεύονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Το μαγικό στο σύγχρονο χορό είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις όσα νιώθεις μέσα απ την κίνηση!

Η Θεόνη Κουτσουρλή είναι κάτοχος του Certificate in ballet Teaching Studies (CBTS) της Βασιλική Ακαδημίας Χορού το Λονδίνου και διδάσκει μπαλέτο RAD τα τελευταία 3 χρόνια στη ΧΑΝΘ.

Είναι Balletoning & Stretching instructor , εκπαιδευμένη από τον Nissim Zoares και δίδαξε για 2 χρόνια Fit & Barre σε ενήλικες, επίσης στη ΧΑΝΘ.

Το 2019/2020 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα ReDance με εξειδίκευση στην τεχνική Flow in motion και τη Performance και με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κωνσταντίνο Γεράρδο.

Υπήρξε χορεύτρια της ομάδας σύγχρονου χορού της ΧΑΝΘ ΄΄Nemeldia’’ και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις.

Από το 2017 έως και το 2020 δίδαξε fit & Dance σε παιδιά.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα με καταξιωμένους καθηγητές κλασσικού και σύγχρονου χορού. ( Βαγγέλης Μπίκος, Μαρία Κουσουνή, Sade Aleyne, Bj & Sean Sullivan, Sita Ostreimer, Μιχάλης Ναλμπάντης κ.α.

Έναρξη 4/10/22

ΠρόγραμμαΤρίτη & Πέμπτη 20:00-21:30 (αρχάριοι-μεσαίοι)
ΔιδάσκειΘεόνη Κουτσουρλή
Μηνιαία συνδρομή45€
Πακέτο σύγχρονος χορός & μπαλέτο ή Modern Jazz Dance70€

Κράτηση θέσης για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα ΕΔΩ

 

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΔΩ

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  και ακολουθήστε μας στο 
Κατηγορίες: ,
Share This