Επιλογή Σελίδας
Ακαδημία Ξιφασκίας

Ακαδημία Ξιφασκίας

Η ξιφασκία αποτελεί ένα από τα βασικά ολυμπιακά αθλήματα. Περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την Α΄ Ολυμπιάδα το 1896 στην Αθήνα.

Η ξιφασκία είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα που  τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και παραπάνω τους Θεσσαλονικείς που ψάχνουν έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης.

Ως άθλημα αναπτύσσει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά  χαρακτηριστικά σε έναν αθλητή/τρια. Σωματικά, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ειδικά τη ταχύτητα αντίδρασης, την ισορροπία και τις συντονιστικές δεξιότητες. Παρότι αναπτύσσει τη μαχητικότητα είναι ευγενές άθλημα, δεν έχει απτική επαφή, οπότε είναι και ασφαλές. Πνευματικά, προάγει το ευ αγωνίζεσθε, το σεβασμό, την αυτοπειθαρχία και την αυτοκυριαρχία. Στις πνευματικές δεξιότητες βελτιώνει την ικανότητα προσοχής, συγκέντρωσης και τη μνήμη της μάθησης.

Η ΧΑΝΘ είναι ένας ιστορικός σύλλογος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με πολύ καλές υποδομές για όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα. Στο πνεύμα αυτό η προσπάθεια ανάπτυξης της ακαδημίας ξιφασκίας είναι πολύ μεγάλη.  Το τμήμα ξιφασκίας της ΧΑΝΘ μέσα σε λίγα χρόνια έχει εξελιχθεί και έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη σχολή εκμάθησης και εξάσκησης  με σωστή οργάνωση και καταξιωμένους προπονητές.

Για αγόρια και κορίτσια 6 ετών+

Γιατί Ξιφασκία;

  • Γυμνάζει το σώμα και τον νου!
  • Καλλιεργεί τις φυσικές ικανότητες και ιδιότητες, όπως ευλυγισία, ταχύτητα, δύναμη, ισορροπία, συντονισμό και ρυθμό
  • Διδάσκει το σεβασμό, την πειθαρχία, τη δύναμη της θέλησης, τη συγκέντρωση, τον αυτοέλεγχο και την προσοχή
  • Βοηθάει στη μείωση του στρες, ψυχαγωγεί και κοινωνικοποιεί

 

Νέοι προπονητές του τμήματος είναι ο Καρακόλης Κοσμάς και ο Μήτσιος Αντωνάκος Δημήτρης.

Πρόγραμμα Προπονήσεων:

Τρίτη
17.30-19.00 ηλικίες 8 έως 10 ετών
19.00-20.30 11 ετών και μεγαλύτεροι

Παρασκευή
18.30 – 20.00 ηλικίες 8 έως 10 ετών
20.00-21.30 11 ετών και μεγαλύτεροι

 

 

 

Share This