Επιλογή Σελίδας
Ακαδημία Ξιφασκίας

Ακαδημία Ξιφασκίας

Η ξιφασκία αποτελεί ένα από τα βασικά ολυμπιακά αθλήματα. Περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την Α΄ Ολυμπιάδα το 1896 στην Αθήνα.

Η ξιφασκία είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα που  τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και παραπάνω τους Θεσσαλονικείς που ψάχνουν έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης.

Ως άθλημα αναπτύσσει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά  χαρακτηριστικά σε έναν αθλητή/τρια. Σωματικά, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ειδικά τη ταχύτητα αντίδρασης, την ισορροπία και τις συντονιστικές δεξιότητες. Παρότι αναπτύσσει τη μαχητικότητα είναι ευγενές άθλημα, δεν έχει απτική επαφή, οπότε είναι και ασφαλές. Πνευματικά, προάγει το ευ αγωνίζεσθε, το σεβασμό, την αυτοπειθαρχία και την αυτοκυριαρχία. Στις πνευματικές δεξιότητες βελτιώνει την ικανότητα προσοχής, συγκέντρωσης και τη μνήμη της μάθησης.

Η ΧΑΝΘ είναι ένας ιστορικός σύλλογος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με πολύ καλές υποδομές για όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα. Στο πνεύμα αυτό η προσπάθεια ανάπτυξης της ακαδημίας ξιφασκίας είναι πολύ μεγάλη.  Το τμήμα ξιφασκίας της ΧΑΝΘ μέσα σε λίγα χρόνια έχει εξελιχθεί και έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη σχολή εκμάθησης και εξάσκησης  με σωστή οργάνωση και καταξιωμένους προπονητές.

Για αγόρια και κορίτσια 6 ετών+

ΕΝΑΡΞΗ: 06 Σεπτεμβρίου 2021 | ΛΗΞΗ: 26 Ιουνίου 2022

Για την εγγραφή  σε οποιοδήποτε άθλημα  θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσετε ιατρική βεβαίωση

Προπονήτρια του τμήματος είναι η Ολυμπιονίκης Ιωάννα Χρήστου

Γιατί Ξιφασκία;

  • Γυμνάζει το σώμα και τον νου!
  • Καλλιεργεί τις φυσικές ικανότητες και ιδιότητες, όπως ευλυγισία, ταχύτητα, δύναμη, ισορροπία, συντονισμό και ρυθμό
  • Διδάσκει το σεβασμό, την πειθαρχία, τη δύναμη της θέλησης, τη συγκέντρωση, τον αυτοέλεγχο και την προσοχή
  • Βοηθάει στη μείωση του στρες, ψυχαγωγεί και κοινωνικοποιεί

 

Πρόγραμμα προπονήσεων και κόστος εγγραφής/τμήμα:

Παιδικό (από ηλικία των 6 ετών)
Τρ. 19.00-20.30 & Τε. 19.30-21.00
Κόστος Συνδρομής: 40 ευρώ το μήνα

Ενηλίκων
Τρ. 20.30-21.30
Κόστος Συνδρομής: 35 ευρώ το μήνα ή 60 ευρώ το δίμηνο

Προπονήτρια: Ιωάννα Χρήστου

Η Ιωάννα Χρήστου είναι 8η Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Κατέκτησε την 3η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο Acropolis το 2005, πολλές 8άδες σε Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος. Κατέχει Πανελλήνια πρωταθλήματα επί σειρά ετών σε όλες τις κατηγορίες.

Είναι αριστούχος καθηγήτρια Φυσικής αγωγής με ειδικότητα ξιφασκίας. Εργάζεται στην ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) προάγοντας τον αθλητισμό-πολιτισμό-περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα.

 

Χορηγός του Τμήματος Ξιφασκίας και Αρωγός των Ακαδημιών της Χ.Α.Ν.Θ. σε όλα τα Αθλήματα:

 

Share This