Επιλογή Σελίδας
Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος – Παραδοσιακοί Χοροί & Χορωδία

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος – Παραδοσιακοί Χοροί & Χορωδία

Γνωρίστε τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο!

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος της Χ.Α.Ν.Θ. ιδρύθηκε το 1982, και λειτουργεί απερίσπαστα στην κατεύθυνση της ανάδειξης της πλούσιας μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Διαθέτει τμήμα Επίδειξης έμπειρων χορευτών καθώς και τμήματα Εκμάθησης για αρχάριους και προχωρημένους, κάθε ηλικίας. Η πλούσια ιματιοθήκη του διαθέτει φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως όμως από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τα Νησιά και την Μικρά Ασία.

Στη μακρόχρονη πορεία του, ο Όμιλος πραγματοποίησε εμφανίσεις σε τοπικές και διεθνείς διοργανώσεις. Άλλοτε ως προσκεκλημένος φορέας και άλλοτε ως διοργανωτής, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιάζοντας το κοινό. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις που κατά καιρούς οργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, άλλοι περιφερειακοί Δήμοι καθώς και σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς της πόλης. Έλαβε επίσης μέρος σε Διεθνή Φολκλορικά Φεστιβάλ στη Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σαρδηνία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Η.Π.Α. Η συνεργασία του με άλλους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της Ελλάδας, συνεχίζει πάντα να αποτελεί βασική του επιδίωξη.

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων 2022-2023

Ενημερωθείτε για τις ώρες των μαθημάτων στον παρακάτω πίνακα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

110 € μαζί με το επετειακό μπλουζάκι (ΣΕΠ 2022: 60€ & ΔΕΚ 2022: 50€). Εφάπαξ 100€, ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ*

Συμμετοχή σε περισσότερα από ένα τμήμα:  100€ για κάθε τμήμα  (ΣΕΠ 2022: 50€ για κάθε τμήμα  & ΔΕΚ 2022: 50€ για κάθε τμήμα)

Φοιτητικό – νεανικό – παιδικό: Εφάπαξ 50€ μαζί με το επετειακό μπλουζάκι, ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ* (επίδειξη της φοιτητικής  ταυτότητας)

*Στην ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ δεν γίνεται επιπλέον έκπτωση.

** Υποχρεωτική η έκδοση ετήσιας κάρτας μέλους 15€.

Αίθουσα μαθημάτων

Δάσκαλοι και Χορευτές

Στον Όμιλο έμπειροι δάσκαλοι διδάσκουν με ιδιαίτερο ζήλο χορούς από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Η διδασκαλία και η έρευνα γύρω από την μουσικοχορευτική παράδοση πλαισιώνεται από τη γνησιότητα των ντόπιων λαϊκών μουσικών, που συνοδεύουν το χορευτικό στις εκδηλώσεις του εντός και εκτός Ελλάδας.

Στο Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο της Χ.Α.Ν.Θ. συμμετέχουν δεκάδες χορευτές που κατάγονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού. Επιδίωξη τους είναι να γνωρίσουν την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση μέσα από την πολύπλευρη δυναμική της (τραγούδια, ρυθμοί, χοροί, έθιμα), να εκφρασθούν μέσα από την υφή του παραδοσιακού χορού, να επικοινωνήσουν με τους συγχορευτές τους και να κερδίσουν τα οφέλη από μια, ήπιας μορφής, εκγύμναση. Παράλληλα, η διατήρηση της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης και η μετάδοση της στη νέα γενιά αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του Ομίλου, που συνιστά χώρο έκφρασης και συνάντησης του παλιού με το νέο. Οι παραδοσιακοί ρυθμοί, τα παραδοσιακά τραγούδια όπως και τα κινητικά σχήματα των ελληνικών χορών, προσφέρουν έντονες συγκινήσεις ομαδικότητας, χαράς, κεφιού και ευεξίας.

Τα μέλη του διακρίνονται για την εθελοντική τους διάθεση για συμμετοχή από κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις του Ομίλου αλλά και υποστήριξη σε ενέργειες κοινωνικής προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ., «…αφού ο καθένας μας χαίρεται να προσφέρει για να χαίρονται και οι άλλοι μαζί του».

Share This