Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
project
product

Στη Χ.Α.Ν.Θ. με ασφάλεια

Μαζί ως Οικογένεια

Η γονεϊκότητα αποτελεί μια σημαντική πτυχή στη ζωή ενός ατόμου και επιφέρει μια σειρά αλλαγών στην καθημερινότητά του. Η σύγχρονη οικογένεια αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα πιέσεων και δυνητικών προβλημάτων σε διάφορα επίπεδα και οι ανάγκες της  γίνονται πιο σύνθετες. Η φροντίδα των βασικών αναγκών των παιδιών, η παροχή των αναγκαίων, η αντιμετώπιση των αναπτυξιακών δυσκολιών των παιδιών, η βοήθεια στα σχολικά καθήκοντα αλλά και ο ποιοτικός χρόνος  σχέσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ γονέων και παιδιών είναι μερικές από αυτές. 

Οι εμπειρίες ποιοτικής αλληλεπίδρασης γονέα/ων –παιδιού/ιών μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα βασικό σημείο επαφής μεταξύ γονέα/ων και των παιδιών, φέρνοντας τους πιο κοντά και ενδυναμώνοντας τους οικογενειακούς δεσμούς και έτσι να αποτελούν σημαντικό παράγοντα «υγεία» στη σύγχρονη οικογένεια. Οι εμπειρίες ποιοτικής αλληλεπίδρασης γονέα/ων –παιδιού/ιών αποτελούν για τη σύγχρονη οικογένεια μια σύγχρονη πρόκληση.

Αυτή η πρόκληση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του δράσης  μας «Χ.Α.Ν.Θ., το δεύτερό μου σπίτι». Η  Χ.Α.Ν.Θ. με τη δράση  της «Χ.Α.Ν.Θ. – το δεύτερο μου σπίτι» επιδιώκει μέσω μιας ενότητας προγραμμάτων να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στη δημιουργία ισχυρών και υγιών δεσμών μεταξύ των μελών της σύγχρονης οικογένειας,  αλλά και στην παροχή δημιουργικής διεξόδου σε παιδιά από κοινωνικά ευάλωτο πληθυσμό.  

Για 9η χρονιά η σύγχρονη οικογένεια και οι σύνθετες ανάγκες της παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αποτελούν έμπνευση
για τα προγράμματά μας.

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν με την προσφορά των υπηρεσιών τους οι: Γατίδης Α.Β.Ε.Ε. Εταιρία Άρτου και Ζαχαροπλαστικής και Τροφίμων, Εστία Αρτοποιία Α.Ε.Β.Ε., eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση, Krocus kozanis products, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα

Το νέο Πρόγραμμα «Μαζί, ως οικογένεια», έχει ως στόχο να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά και γονείς.
Προσφέρεται δωρεάν.

 • Περιλαμβάνει 10 συναντήσεις για γονείς και παιδιά, οι οποίες θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2021 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2022.
 • Πραγματοποιείται δυο φορές το μήνα, Κυριακές στις 11:30 πμ και θα διαρκεί από 2 έως 3 ώρες.
 • Περιλαμβάνει δράσεις για όλη την οικογένεια όπως εργαστήριο θεάτρου, τεχνικές τσίρκο, ρομποτική, βιβλιοδεσία, κουκλοθέατρο
  και δράσεις εξωτερικού χώρου.
 • Δίνει προτεραιότητα συμμετοχής σε γονείς με χαμηλό εισόδημα (έως 12.000€) – ανεργία καθώς και σε μονογονεικές και πολύτεκνες οικογένειες, όπως επίσης και στη σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

  Το πρόγραμμα συντονίζει η Χαρά Αργυρούδη, MFA, MA.

  Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

  Δείτε εδώ τα κριτήρια συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις παρακάτω φόρμες:

  1. Μονογονεϊκή Οικογένεια (κλικ εδώ)

  2. Πυρηνική Οικογένεια (κλικ εδώ)

  3. Πολύτεκνη Οικογένεια (κλικ εδώ)

  Περισσότερες Πληροφορίες:
  Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

  231 600 1041, – 42, – 45 

  email: [email protected]

  Επιλέγοντας να γιορτάσετε παιδικά γενέθλια στη Χ.Α.Ν.Θ. με ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ, ενισχύετε το Ταμείο Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ.

  Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

  Share This