Επιλογή Σελίδας
Βόλεϊ Ανδρών

Βόλεϊ Ανδρών

Το Βόλεϊ επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν, ο οποίος εργαζόταν στο παράρτημα της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων , YMCA) του Χόουλιοκ, στην πολιτεία Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ημερομηνία γέννησης του αθλήματος η 9η Φεβρουαρίου 1895.

Στην Ελλάδα το βόλεϊ εισήχθη το 1919 από τη ΧΑΝΘ που λειτούργησε ως πύλη εισόδου για το άθλημα της Πετοσφαίρισης για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα.

Στο πρωτάθλημα του 1921 συμμετείχαν τέσσερις ομάδες. Από τα αρχεία της εποχής προκύπτει ότι στον τελικό έφτασαν οι Παναθηναϊκός και Εθνικός Γ.Σ. Τη  διεξαγωγή των αγώνων είχε αναλάβει η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων (ΧΑΝ) λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Η ΧΑΝ ανέλαβε η ίδια την πρωτοβουλία τέλεσης αθλητικών γεγονότων με τη σύμφωνη γνώμη και των ανωτέρω φορέων και ήταν ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που είχε την τεχνογνωσία να φέρει εις πέρας μια τέτοια αποστολή, εν έτει 1921.

Το τμήμα βόλεϊ της Χ.Α.Ν. μετράει πλέον 100 χρόνια ζωής έχοντας αναδείξει σπουδαίους αθλητές και έχοντας κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και τίτλους.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας, τις νέες μεθόδους, την τεχνογνωσία που αντλείται από τη μακροχρόνια διαδρομή, οι ακαδημίες Βόλεϊ της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργούν στο υψηλότερο επίπεδο προωθώντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όλα τα ιδεώδη του!

Η Χ.Α.Ν.Θ. διατηρεί τμήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με την καθοδήγηση καταξιωμένων προπονητών και γυμναστών. Το ανδρικό τμήμα αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ομάδας ΕΔΩ

Ομάδα Ανδρών 2022-2023

Ρόστερ 2022-23

1.Τερζόγλου Σπύρος\ Ακραίος

2.Μουρκάκος Ορφέας\ Κεντρικό

4.Κομιτούδης Χαράλαμπος\Λίμπερο

6.Μπάμπαλης Κω/νος\ Πασαδόρος

7.Γκούγκουρας Μάριος\ Κεντρικός

8.Ψαρρής Θωμάς \Κεντρικός

9.Κοτόρνος Μιχάλης\ Ακραίος

11.Πασχαλέρης Γιώργος\ Διαγώνιος

13.Ευγενίδης Παναγιώτης\ Πασαδόρος

14. Αστρινάκης Δημήτρης\Ακραίος

17. Ριμποσέτι Αντρέα\ Κεντρικός

19. Ψελτούρης Ευδαίμων\ Διαγώνιος

20. Τσιανάβας Δημήτρης \Λίμπερο

Προπονητής Νανάς Στέφανος

Share This