Επιλογή Σελίδας

Σχολή Στελεχών αποτελεί ένα εργαστήρι μη τυπικής εκπαίδευσης, τριετούς διάρκειας για εφήβους. Σκοπός της Σχολής Στελεχών είναι να εμψυχώνει τους ανθρώπους ώστε να δημιουργούν περισσότερες επιτυχίες στην καθημερινή τους ζωή, χρησιμοποιώντας δημιουργικά τις ικανότητές τους. 

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η βιωματική. Η βιωματική εκπαίδευση είναι ένας μη τυπικός τρόπος μάθησης, ο οποίος βασίζεται στο παιχνίδι. Το παιχνίδι ως μέσο έχει την ικανότητα να κάνει τη μάθηση δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη. Το παιχνίδι ανακαλεί και επαναφέρει τον τρόπο μάθησης της παιδικής μας ηλικίας. 

Το 2005 ξεκίνησε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης εφήβων για τα παιδιά του Βόλου τα οποία ήδη συμμετέχουν στη κατασκήνωση Χ.Α.Ν. στον Αϊ Γιάννη Πηλίου, χωρίς αυτό να αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιες από τις δραστηριότητες της Χ.Α.Ν., όσο και σε οποιοδήποτε άλλο παιδί αυτής της ηλικίας, που θα επιθυμούσε να συμμετάσχει.

Στο πρόγραμμα χρησιμοποιούνται ομαδικά παιχνίδια, τα οποία βοηθούν τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν έννοιες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η ηγεσία, η λήψη αποφάσεων, η επίλυση συγκρούσεων, η υπευθυνότητα κ.α. Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τρόπους ώστε να γίνουν δημιουργικά στελέχη κάθε ομάδας στην οποία συμμετέχουν (κατασκήνωση, οικογένεια, αθλητισμός, παρέες, κλπ).

Η Σχολή Στελεχών προετοιμάζει ανθρώπους που θα ήθελαν να αναλάβουν ευθύνες και να προσφέρουν εθελοντικά στο συνάνθρωπό μας όπου και αν βρίσκεται.

 

Την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος έχουν εκπαιδευτές της Χ.Α.Ν.Θ. με μεγάλη εμπειρία στις κατασκηνώσεις και σε άλλα προγράμματα, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη βιωματική εκπαίδευση κάθε χρόνο και έχουν παρακολουθήσει μία σειρά ανάλογων σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ευθύνη λειτουργίας της εκπαίδευσης των στελεχών έχει το αρμόδιο επαγγελματικό στέλεχος της Χ.Α.Ν.Θ., Έμμα Συμεωνίδου.

 

Το πρόγραμμα των συναντήσεων για το έτος 2022 – 2023 θα περιλαμβάνει δέκα έξι 2ωρες συναντήσεις, Κυριακές τις ώρες 17:00 – 19:00.

 

Το πρόγραμμα καθώς και ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν οι δια ζώσης συναντήσεις, θα γνωστοποιηθεί σε επόμενο χρόνο, κατόπιν οριστικοποίησης.

   


Παρακαλούμε δηλώστε την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής το παρακάτω χρονικό διάστημα 06 – 12 Οκτωβρίου 2021 στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/6GH61hUwnBQxK5WTA

 

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών, ανέρχεται στα 50€.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με την κυρία Έμμα Συμεωνίδου στο 231 600 1000, εσωτ. 854 και μέσω email στο [email protected] κα Έμμα Συμεωνίδου 

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This