Επιλογή Σελίδας
Παραστάσεις Κουκλοθέατρου

Παραστάσεις Κουκλοθέατρου

Παραστάσεις του Κουκλουθεάτρου από τις Χριστίνα και Λίτσα Μπήτιου

Καλωσορίσατε στο θεατράκι της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Εδώ τα παιδιά ανακαλύπτουν κάτι πρωτόγνωρο κάτι εντελώς δικό τους. Οι κούκλες μας, πλάσματα από άλλους κόσμους με όλη την ειλικρίνεια της κατασκευής τους μεταμορφώνουν το τίποτε σε άπαν. Μας οδηγούν στο όνειρο αλλά και στο ξύπνημα. Το κουκλοθέατρο μας είναι μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία και για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

Αφήστε τις κούκλες να οδηγήσουν τα παιδιά στην τέχνη της επικοινωνίας και της ελευθερίας μέσα από το λόγο. Θα σας καταπλήξουν μετά την παράσταση όταν πάρουν θέση κοντά στον ήρωα που έχουν θαυμάσει και θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του οδηγώντας σας στα παρασκήνια.

Oι κούκλες των παραστάσεων είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει γλυπτό πρόσωπο και άκρα από χαρτοπολτό και κινείται από τις  κουκλοπαίκτριες Χριστίνα και Λίτσα Μπήτιου με μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματος τους εξασφαλίζοντας έτσι με ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

 

Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου από τις Χριστίνα Μπήτιου και Λίτσα Μπήτιου

ΜΑΡΤΙΟΣ
13, 20 & 27 Μαρτίου
«Τα 3 γουρουνάκια » (κλασική ιστορία)
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
3, 10 & 17 Απριλίου
«Το πάρτυ στο δάσος και ο κυρ λύκος » (μήνυμα για τον εκφοβισμό)
ΜΑΙΟΣ
8, 15 
 « Το ασχημόπαπο » (κλασσικό παραμύθι)

Οι δραστηριότητες του κουκλοθεάτρου μας

Παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας . Στα παιδιά που επισκέπτονται το κουκλοθέατρο της Χ.Α.Ν.Θ. δεν δίνεται μόνο η δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραστάσεις διαφόρων τεχνικών κουκλοθεάτρου αλλά με την επίσκεψη τους στο χώρο, να έρθουν πιο κοντά σε επαφή με την τέχνη.

Επίσκεψη σχολείων στο χώρο του κουκλοθεάτρου μας αλλά και παραστάσεις στα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς με αξιόλογα ψυχαγωγικά προγράμματα για την τέχνη του κουκλοθεάτρου. Υλικά, στάδια και τρόποι κατασκευής γαντόκουκλας ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των. Με εκπαιδευτικά δρώμενα τα παιδιά μαθαίνουν πώς γεννιούνται οι κούκλες, πώς ζωντανεύουν, πώς επικοινωνούν.

Ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του κουκλοθεάτρου που τελειώνει με μια έκπληξη: Κάθε παιδί με την κούκλα που έφτιαξε, μπορεί να αυτοσχεδιάσει πίσω από την μικρή κουκλοθεατρική σκηνή.

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ  231 600 1000, & 6936985171 κα. Λίτσα Μπήτιου  www.puppetry.gr
Θεατρικά κείμενα
: Μιχάλη Χατζάκη
Παίζουν: Χριστίνα Μπήτιου – Λίτσα Μπήτιου
Κούκλες: Λίτσα Μπήτιου
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κίνηση: Χριστίνα Μπήτιου
Καλλιτεχνική φωτογραφία: Σπύρος Μαρκογιάννης

Share This