Επιλογή Σελίδας
Pilates Studio

Pilates Studio

Στη ΧΑΝΘ λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο Pilates Studio με allegro reformer, tower, wunda chair, barell, καρέκλα, κρεβάτι ελατηρίων αλλά και άλλα μικροόργανα όπως μπάλες, λάστιχα, αλτήρες, rings, foamrolers κ.α.

Οι επαγγελματίες δασκάλες πιλάτες που έχουν αναλάβει τα τμήματα, θα πάρουν το πλήρες ιστορικό σας ώστε να σχεδιάσουν το καταλληλότερο για εσάς ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το επίπεδό σας. Ο ανώτερος αριθμός ασκούμενων σε κάθε τμήμα είναι τα 10 άτομα.

 

Τι είναι το πιλάτες;

Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1920 από το θρυλικό Γερμανό φυσικό εκπαιδευτή και ιδρυτή του Στούντιο Pilates Joseph Pilates. Είναι ένα σύστημα ασκήσεων που βασίζονται σε καλά δομημένες φιλοσοφικές και θεωρητικές βάσεις, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του σώματος και στην αποκατάσταση μετά από μυοσκελετικούς τραυματισμούς.

Αποτελεί τον ιδανικό τρόπο άσκησης για τη βελτίωση της στάσης του σώματος και για τη θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων, καθώς στοχεύει στην επαναφορά της σπονδυλικής στήλης στη σωστή ανατομική θέση της στην ενδυνάμωση της οσφυϊκής μοίρας και την αύξηση της ευλυγισίας και της ελαστικότητας.

Εκτός από τις πειθαρχημένες και ενεργά ποικίλες ασκήσεις, βασικές αρχές του συστήματος είναι:
η Αναπνοή, ο Έλεγχος, η Συγκέντρωση, η Ακρίβεια και η Συνεχόμενη κίνηση.
Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται και ως μέθοδος εκγύμνασης από επαγγελματίες αθλητές, χορευτές, αλλά και από όσους επιθυμούν ένα είδος άσκησης που χαρίζει τόνωση και ελαστικότητα και ανακουφίζει από το άγχος της καθημερινότητας.

H μεγάλη γκάμα των ασκήσεων προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία, το πόσο γυμνασμένος είναι, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει. Κάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό, ενώ υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

H Ρένα Παπαδοπούλου, ζει, εργάζεται και δημιουργεί ως χορεύτρια, χορογράφος αλλά και ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού, κινησιολογίας, πιλάτες και personal trainer. Με σπουδές στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει διδάξει σε πολλές Σχολές και σε Στούντιο Χορού. Επιπλέον, ειδικεύεται στη μέθοδο πιλάτες που διδάσκει πολλά χρόνια τώρα στη Χ.Α.Ν.Θ και σε Στούντιο πιλάτες. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων χορού παιδαγωγικής και εργαστήρια πιλάτες με πιστοποιημένους και καταξιωμένους καθηγητές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η ενασχόλησή τηςμε την κίνηση και τη σωματική άσκηση ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία. Την ενδιέφερε πάντα να εστιάζει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Αυτό στάθηκε αφορμή να ενδιαφερθεί για ένα πιο ουσιαστικό τρόπο επικοινωνίας με το σώμα. Έτσι ανακάλυψε το πιλάτες όπου κατά την εκπαίδευσή της είχαετην ευκαιρία να βιώσει τη βαθιά φιλοσοφία του. Έχοντας σαν βάση χορευτική εκπαίδευση η προσέγγισή τηςστο πιλάτες έγινε μέσα από αυτή την οπτική.
Το άμεσο σχέδιο της για το μέλλον είναι να συνεχίσει αυτό το θαυμαστό ερευνητικό ταξίδι στον κόσμο της κίνησης και να το μοιράζεται.
Η Αλεξανδρα Τσιμίνου είναι απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α Α.Π.Θ. με ειδικότητα αθλητικών δραστηριοτήτων κλειστού χώρου. Υπήρξε αθλήτρια κλασικού αθλητισμού στους δρόμους 400μ. με εμπόδια, με συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες. Ασχολείται ενεργά με τον χώρο του fitness απο το 2019 ως pilates instructor και personal trainer. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στα συστήματα: pilates mat, pilates equipment, pilates reformer, clinical pilates, personal training.

Έναρξη από 19/9/22

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ
9:00 

9:30 

10:30 *

10:00 

15:00 *

16:00 

17:00 
18:00  
19:00 *19:00  
20:00 20:00

Τμήματα με Ρένα Παπαδοπούλου: Δοκιμαστικά γίνονται σε όλα τα μαθήματα εκτός από αυτό των 20:00. Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Τμήματα με Αλεξάνδρα Τσιμίνου: Δοκιμαστικά γίνονται μόνο στα τμήματα των 10:00 & 18:00 και μετά μπαίνετε στο τμήμα της επιλογής σας. Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

*Το τμήμα είναι πλήρες. Δηλώστε συμμετοχή στη λίστα αναμονής

Χρέωση δοκιμαστικού μαθήματος: 8€, τα οποία αφαιρούνται από τη συνδρομή σε περίπτωση εγγραφής.

ΔιδάσκουνΡένα Παπαδοπούλου,   Αλεξάνδρα Τσιμίνου 
Συνδρομή για 2 φορές την εβδομάδα60€/μήνα  ή 110€/δίμηνο
Συνδρομή για 3 φορές την εβδομάδα80€/μήνα ή 150€/δίμηνο

Κάρτα 8 μαθημάτων με δίμηνη ισχύ

(ισχύει για τα τμήματα με διαθεσιμότητα)

70€

 

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΔΩ

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  και ακολουθήστε μας στο 

 

Share This