Επιλογή Σελίδας
Έφηβοι (13-17 ετών)Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023-Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Κόστος συμμετοχής: 540€

Δώδεκα ημέρες, ζούμε σε επαφή με την φύση, ξεπερνάμε τα όρια μας, δενόμαστε με φίλους …αποκτούμε εμπειρίες για μια ζωή.

Ανάβαση στην Δρακόλιμνη και στην κορυφή του Σμόλικα (2.637 μ), τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της χώρας μας, με θέα που κόβει την ανάσα.

Διάσχιση της χαράδρας του Βίκου, στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, υψηλής βιοποικιλότητας.

Rafting, βουτιές και παιχνίδια στα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη, στους καταρράκτες του Ηλιοχωρίου και στον Αώο που «δένουν» την ομάδα.

Αντίσκηνα, μαγειρική στην ύπαιθρο, βράδια γύρω απ’ τη φωτιά και οι φιλίες που χτίζονται μένουν για μια ζωή.

Εκπαιδευόμαστε κατάλληλα για να επιστρέψουμε στις κατασκηνώσεις μας ως υπαρχηγοί και να συνεχίσουμε την παράδοση. Μια μοναδική εμπειρία που σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά.

Η Πίνδος δεν είναι το να ανέβεις στην κορυφή του Σμόλικα, είναι όλα αυτά που μαθαίνεις στην ανηφόρα…

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/pindos.ymca

Φιλοσοφία

Εμείς στην περιπέτεια στη Πίνδο πιστεύουμε ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Πιστεύουμε ότι ο καθένας από εμάς έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Αν όχι ολόκληρο, σίγουρα τον μικρόκοσμο μέσα στον οποίο κινείται.

Για αυτό, σκοπός μας στην περιπέτεια στη Πίνδο είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Τους εκπαιδεύουμε, δίνοντας τους κίνητρα, στόχους και πίστη, να σέβονται τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον, ώστε να ζουν σε αρμονία και να αποτελούν σκεπτόμενα και χρήσιμα μέλη οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Καθημερινός μας στόχος μας είναι να δίνουμε ερεθίσματα και να δημιουργούμε εμπειρίες μέσα από τις οποίες οι συμμετέχοντες θα βελτιώνουν τις ικανότητες τους και θα αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Εμπειρίες πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, αξέχαστες. Οι συμμετέχοντες για πολλά χρόνια θυμούνται ότι κατάφεραν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν. Και τα συναισθήματα που νιώθουν δεν περιγράφονται.

Πίσω από κάθε τι που γίνεται στην περιπέτεια στη Πίνδο υπάρχει σκοπός, λόγος, μήνυμα, αρχές, αξίες και ταυτόχρονα διασκέδαση. Η διασκέδαση είναι ένας παράλληλος στόχος μας, γιατί αν δεν περνούσαμε καλά, ίσως τίποτα από όλα αυτά να μην είχε νόημα.

Επίσης στην περιπέτεια στη Πίνδο κάνουμε φίλους, φίλους πραγματικούς, που κρατάνε για μια ζωή. Εκεί δενόμαστε με τους άλλους συμμετέχοντες γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη, αποκτούμε κοινές εμπειρίες, μεγαλώνουμε μαζί.

Η περιπέτεια στη Πίνδο είναι μια βιωματική, εκπαιδευτική διαδρομή, που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να ζήσουν ομαδικά, μαζί με άλλους ανθρώπους, να έρθουν σε επαφή με την φύση, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, βιώνοντας παράλληλα την ηγεσία, την λειτουργία της ομάδας και την ομαλή κοινωνικοποίηση.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν αρχές και αξίες, γίνονται πιο υπεύθυνοι, ανεξαρτητοποιούνται από την υπερπροστασία των γονέων, μαθαίνουν να πατάνε στα πόδια τους. Φυσικά, είμαστε πάντα δίπλα τους, όχι για να αντικαταστήσουμε τους γονείς, αλλά για να τους ενδυναμώνουμε χωρίς να τους προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, αλλά να τους βοηθάμε να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν σε θέματα όπως ηγεσία, λειτουργία ομάδας, συνεργασία, επικοινωνία, συνέπεια, επίλυση συγκρούσεων, λήψη αποφάσεων, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, εμψύχωση, ενδιαφέρον, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, κ.α.

Η περιπέτεια στη Πίνδο είναι ένα πολύ σημαντικό και σπάνιο πρόγραμμα που φέρνει τους συμμετέχοντες σε επαφή με την φύση. Είναι η ουσία της κατασκήνωσης, είναι η κατασκήνωση στην πρωταρχική της μορφή. Προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες και ευκαιρίες σε όλους για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τα όριά τους και κυρίως τους περιορισμούς που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας.

Πάνος Γκουλιαμτζής

 

 

Για την διαδικασία και τις ημερομηνίες των εγγραφών, κάντε click εδώ https://ymca.gr/paidikes-kataskinoseis/periodoi-kataskinoseon/ 

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This