Επιλογή Σελίδας
Yoga Kids

Yoga Kids

Στο μάθημα Yoga Kids, θα έχουμε έναν συνδυασμό της παιδικής Yoga, Εναέριας yoga, της Partner – Acro Yoga και της Μουσικοκινητικής Αγωγής και στοχεύει στην αρμονική ισορροπία νου, σώματος και πνεύματος.

Η παιδική εναέρια (aerial kids) γιόγκα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εκγύμνασης που γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλής λόγω των πολυάριθμων οφελών στη σωματική, φυσική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.Το ύφασμα είναι ανθεκτικό και μπορεί να στηρίξει μεγάλο βάρος. Κάτω από την αιώρα τοποθετούνται στρωματάκια για μεγαλύτερη ασφάλεια. Κάθε μάθημα συνδυάζει σωματικές ασκήσεις, αιώρηση, partner-acro yoga, παιχνίδι, ζωγραφική, ασκήσεις αναπνοών και χαλάρωση.Τα οφέλη αυτού του είδους άσκησης  είναι πολλά. Είναι μια δραστηριότητα πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά και ταυτόχρονα τα γυμνάζει. Αποκτούν σωματική δύναμη και ευλυγισία. Επίσης, με διάφορες θέσεις μέσα στην αιώρα ενισχύονται η ισορροπία, ο συντονισμός και η επιδεξιότητα στις κινήσεις καθώς καλούνται να κρατήσουν τον εαυτό τους σε συγκεκριμένες στάσεις που έχουν ονόματα ζώων ή αντικειμένων. Τα παιδιά βλέπουν και αντιγράφουν τις στάσεις και ακούνε την περιγραφή τους. Έτσι ενισχύεται η προσοχή και η συγκέντρωσή τους. Μαθαίνουν να ακούνε, να παρατηρούν και να ακολουθούν οδηγίες.Ταυτόχρονα η Εναέρια Παιδική Yoga συντελεί στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, αδυναμίας συγκέντρωσης και έκφρασης, καθώς και σε ψυχοσυναισθηματικές αδυναμίες, αφού εξασφαλίζει ένα ιδανικό περιβάλλον δημιουργίας και έκφρασης για το παιδί. Μέσω των ανεστραμμένων θέσεων απελευθερώνονται «χαρούμενες» ορμόνες, που βελτιώνουν τη διάθεση και ενισχύουν ψυχικά τα παιδιά. Το άγχος και το στρες μειώνονται, ενώ αυξάνονται τα επίπεδα μνήμης και συγκέντρωσης, δουλεύονται τα αντανακλαστικά και η εγρήγορση και καταπολεμούνται οι φοβίες.

Οι αιώρες είναι μια ευκαιρία σε έναν κόσμο που περιορίζει το παιδί και την κίνησή του. Μια ευκαιρία ελευθερίας να ανακαλύψει τον εσωτερικό του κόσμο, το σώμα του και το εύρος κίνησης του, ενώ παράλληλα να αναπτυχθεί σωματικά και ψυχικά ακολουθώντας τους δικούς του νόμους και τη δική του προσωπική φωνή. Τα παιδιά παρουσιάζουν μια έμφυτη κλίση, μια ευαισθησία στο να σκαρφαλώνουν και να αιωρούνται. Άλλοτε να αγωνίζονται να ανέβουν, άλλοτε να ισορροπήσουν ή και να χαλαρώσουν αιωρούμενα. Οι κούνιες της παιδικής χαράς είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια αυτής της ηλικίας, όμως έχουν περιορισμούς ως προς τη χρήση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο που περιορίζει τη φαντασία αλλά και την ανάγκη του παιδιού να ανακαλύψει κάθε μυ του σώματός του και κάθε μέλος του.Η αιώρηση στα υφάσματα ανταποκρίνεται ακριβώς στην παιδική φύση και ανάπτυξη. Αφήνει την ελευθερία στο παιδί να πειραματιστεί με το σώμα του και με τη φυσική του δύναμη. Το  παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει την αιώρα για να γνωρίσει και ενδυναμώσει τα μέλη του, να τα κινήσει, να τα συντονίσει καθήμενο, αιωρούμενο ή ξαπλωμένο. Ακούγοντας τους προσωπικούς του ρυθμούς μπορεί να εκτονωθεί , να γυμναστεί, να χαλαρώσει ή να ηρεμήσει, ωθούμενο από το εσωτερικό του κίνητρο.

Τί είναι τελικά το ύφασμα και η αιώρηση;  Ένα παιχνίδι παιδικό. Και τί είναι το παιχνίδι; Η ανακάλυψη του ποιος είμαι εγώ και που μπορώ να φτάσω!

Η Ραφαέλα Χατζηκώστα γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα , όπου και μεγάλωσε. Το 2015 ήρθε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση στον τομέα του τουρισμού. Την ίδια χρονιά μπήκε στη ζωή της η γιόγκα,και το 2019 εκπαιδεύτηκε στην Anahata Yoga Academy (200Hr Teacher Training Course) και στη συνέχεια αποφάσισε να εμβαθύνει την εκπαίδευση της ολοκληρώνοντας το Advanced Yoga 500Hr Teacher Training. To 2021 εκπαιδεύτηκε στην Aerial Yoga και η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό, αυτό της παιδικής γιόγκα. Διδάσκει μαθήματα Hatha Yoga,Vinyasa, Flexibility, Aerial & Kids Yoga και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης, διαλογισμού, τεχνικών αναπνοής και άλλα πολλά. Εξακολουθεί να παραμένει μαθήτρια και να εκπαιδεύεται πάνω στη γιόγκα και όχι μόνο.

 

ΠρόγραμμαΔευτέρα & Τετάρτη 17:30Δευτέρα & Τετάρτη 18:30
Ηλικίες 7-10 ετών10 ετών+
ΔιδάσκειΡαφαέλα Χατζηκώστα
Μηνιαία συνδρομή40€

Περιορισμένες θέσεις-Δηλώστε συμμετοχή

Δηλώστε συμμετοχή για δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα ΕΔΩ

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΔΩ

Για περισσότερα νέα και προσφορές επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  και ακολουθήστε μας στο 
Κατηγορίες: ,
Share This