fbpx
Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product

Αγαπητά μας στελέχη και αγαπητοί μας γονείς,

 

Το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους εφήβους οι οποίοι τώρα ξεκίνησαν τη Β’ Γυμνασίου (έτος γέννησης 2006) στον Α’ κύκλο της Σχολής Στελεχών, καθώς επίσης και τους εφήβους της Γ’ Γυμνασίου (έτος γέννησης 2005) και Α’ Λυκείου (έτος γέννησης 2004) στον Β’ και Γ’ κύκλο αντίστοιχα.

 

Αναλυτικότερα για την περίοδο 2019-2020:

 

  • α’ κύκλος: παιδιά που γεννήθηκαν το 2006
  • β’ κύκλος: παιδιά που γεννήθηκαν το 2005 
  • γ’ κύκλος: παιδιά που γεννήθηκαν το 2004

 

Λίγα λόγια για τη Σχολή Στελεχών…

 

Η Σχολή Στελεχών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύει περισσότερα από 800 στελέχη ετησίως, σε Θεσσαλονίκη, Ασβεστοχώρι, Αθήνα & Βόλο και αποτελεί ένα εργαστήρι μη τυπικής εκπαίδευσης, τριετούς διάρκειας για εφήβους και νέους με θέματα όπως συνεργασία, επικοινωνία, ομαδικότητα, ηγεσία, προσφορά, λήψη αποφάσεων, εθελοντισμό κλπ.

 

 

 

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα…

 

Το πρόγραμμα κάθε κύκλου αποτελείται από 21 εβδομαδιαίες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ομάδες των 22 ατόμων. Την κάθε ομάδα συντονίζουν δύο εκπαιδευτές του τμήματος της Σχολής Στελεχών. Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες που θα λειτουργήσουν τα τμήματα:

 

Ημέρα

Ώρα

Παρασκευή

17:30 – 19:00

Παρασκευή

19:00 – 20:30

Παρασκευή

20:30 – 22:00

 

Η παρουσία σας θεωρείται υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις του προγράμματος και ενδέχεται να αποτελέσει κριτήριο επιλογής σε άλλα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ., όπως σε προγράμματα ανταλλαγών στο εξωτερικό ή στην κατασκήνωση.

 

Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και άλλων αργιών, που γίνονται στις κατασκηνώσεις του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής ή του Νυμφαίου Φλώρινας. 

 

 

 

Ποιος υλοποιεί το πρόγραμμα…

 

Το πρόγραμμα τόσο των συναντήσεων, όσο και των εκδρομών, υλοποιείται από μία ομάδα εθελοντών της Χ.Α.Ν.Θ.. Οι εθελοντές μας έχουν παρακολουθήσει και οι ίδιοι το τριετές πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών και αποτελούν ενεργά στελέχη στις δραστηριότητες της οργάνωσης. Πέρα από αυτά, έχουν εμπειρία στη βιωματική εκπαίδευση και έχουν παρακολουθήσει μία σειρά σεμιναρίων που αφορούν τη συνεργασία, την ηγεσία, τη δυναμική ομάδων κ.α., τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

Οι πιο έμπειροι και ικανοί εκπαιδευτές αποτελούν την Ομάδα Επεξεργασίας Προγράμματος (Ο.Ε.Π.), η οποία ασχολείται με τη δημιουργία του προγράμματος και την εποπτεία των εκπαιδευτών. Την ευθύνη λειτουργίας της εκπαίδευσης των στελεχών έχει το αρμόδιο επαγγελματικό στέλεχος της Χ.Α.Ν.Θ., Έμμα Συμεωνίδου.

 

 

 

Τι είναι η βιωματική μέθοδος…

 

Η βιωματική μέθοδος, η μάθηση δηλαδή μέσα από εμπειρίες, είναι ένας μη τυπικός τρόπος εκπαίδευσης και χρησιμοποιεί “το παιχνίδι” σαν εργαλείο προκειμένου να κάνει τη μάθηση δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη.

 

Τα θέματα με τα οποία ασχολείται η Σχολή Στελεχών χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή, είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η ηγεσία, η λήψη αποφάσεων, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η υπευθυνότητα, κ.α. και είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και στα βιώματα των παιδιών.

 

Οι έφηβοι με την ενεργό συμμετοχή τους στη Σχολή Στελεχών μπορούν να αναπτύξουν θετικούς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινότητάς τους και να αποκτήσουν εμπειρίες και εργαλεία που θα ενισχύσουν την προσωπικότητά τους.

 

 

 

Ποιος μπορεί να συμμετέχει…

 

Η Σχολή Στελεχών απευθύνεται τόσο σε εφήβους που έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιο από τα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ., όσο και σε κάθε παιδί αυτής της ηλικίας, που θα επιθυμούσε τώρα να εμπλακεί. Οπότε, οι φίλοι των παιδιών σας είναι ευπρόσδεκτοι.

 

 

 

Πότε είναι οι εγγραφές…

 

 

 

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά από τις 9:00π.μ. την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 για όλους τους κύκλους (Α, Β Γ’ κύκλος)!

 

 

Προσοχή, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!!!

 

Η κράτηση θέσης θα γίνει ηλεκτρονικά και ο σύνδεσμος τον οποίο θα πρέπει να επισκεφτείτε για την πραγματοποίησή της, θα κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Χ.Α.Ν.Θ..

 

Η κράτηση θέσης γίνεται αποκλειστικά με την καταβολή του κόστους συμμετοχής στο Ταμείο της Χ.Α.Ν.Θ. ή σε έναν από τους Τραπεζικούς μας Λογαριασμούς.

 

Συνεπώς, για την οριστικοποίηση της εγγραφής και την κράτηση θέσης στο αντίστοιχο Τμήμα (ημέρα και ώρα που επιθυμείτε), θα πρέπει να αποστείλετε με email στο ststelexon@ymca.gr το καταθετήριο εξόφλησης συμμετοχής εντός 24 ωρών.

 

Υπάρχει επάρκεια θέσεων για την κάθε ηλικιακή ομάδα αλλά για την κάθε ώρα, οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες.

 

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ :

 

  • Στην περίπτωση που η εγγραφή σε Τμήμα (μία ή παραπάνω από τις προαναφερόμενες ώρες) κρίνεται αδύνατη από τις πρώτες ώρες έναρξης των εγγραφών, θα πρέπει να επιλέξετε ώρα – τμήμα του οποίου υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα και η δυνατότητα εγγραφής είναι ακόμα «ενεργή».
  • Μετά την έλευση των παραπάνω ημερομηνιών οι εγγραφές θα συνεχίζονται, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

Η ετήσια συνδρομή συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι : 120€ (στην περίπτωση που το παιδί δεν έχει συμμετάσχει φέτος σε κάποιο πρόγραμμα της Χ..Α.Ν., η ετήσια εγγραφή μέλους είναι 15€ επιπλέον.)

 

 

Πότε ξεκινάνε τα τμήματα…

 

Οι πρώτες συναντήσεις των τμημάτων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες…

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση : www.ymca.gr  ή στα παρακάτω τηλέφωνα και email :
Τ : 231 600 1000,  εσωτ. (4) & 0854 email : sxstelexon@ymca.gr
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

 

 

 

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε  συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.

 

Με εκτίμηση,

 

Έμμα Συμεωνίδου

 

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών

 

e.symeonidou@ymca.gr & 231 600 1000 εσωτ. (4) & 0854

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στην Ενημερωτική Συνάντηση του Τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ, για να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της Σχολής Στελεχών και να συζητήσουμε μαζί σας θέματα που αφορούν τα παιδιά σας.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά !

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This