Επιλογή Σελίδας
Χάντμπολ

Χάντμπολ

Σχεδόν αμέσως με την αναγνώριση της ανεξάρτητης Ομοσπονδίας χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) ξεκίνησε και το ενδιαφέρον της ΧΑΝΘ για το χάντμπολ. Η πρώτη αναφορά για δημιουργία ομάδας χειροσφαίρισης γίνεται στο παράρτημα της ΧΑΝΘ στην Καλαμαριά στις 31 Μαΐου του 1979, αλλά η σχετική αλληλογραφία με την ΟΧΕ δρομολογήθηκε την άνοιξη του 1980, όταν η ΧΑΝΘ έγινε μέλος της Ομοσπονδίας και εκδόθηκαν και τα πρώτα δελτία.

Η χρονιά της περιόδου 1985-86 έγινε ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην ιστορία της ομάδας καθώς με πενιχρά μέσα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής και η άνοδος στην Α΄ Εθνική αποτέλεσε τεράστια επιτυχία, για τα δεδομένα της εποχής, βάζοντας το σπόρο για την μετέπειτα εξέλιξη της ομάδος.

Πιστό το τμήμα χάντμπολ στη φιλοσοφία του συλλόγου, κύριο μέλημα είχε την ανάπτυξη των υποδομών του, που πήραν τεράστια ανάπτυξη από το 1990 με τη σύλληψη της ιδέας  της διοργάνωσης των τουρνουά χάντμπολ δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς. Αποτέλεσε ένα σπουδαίο σύστημα προσέλκυσης και επιλογής νέων παιδιών στο χάντμπολ και βρήκε αργότερα και πολλούς μιμητές. Τα τουρνουά αυτά τροφοδοτούσαν πληθώρα επιλεγμένων αθλητών στις μικρές ηλικίες του τμήματος, ανέδειξαν μετέπειτα μεγάλα ταλέντα με κορυφαίο όλων τον Αλέξη Αλβανό, και έφερε σπουδαίες επιτυχίες στο τμήμα.

Την season 2004-2005, στην ενιαία Α2 η ΧΑΝΘ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος, έχοντας στις τάξεις της 11 διεθνείς αθλητές, 6 στην εθνική Νέων και 5 στην εθνική εφήβων.

Έκτοτε και στα επόμενα 17 χρόνια, με εξαίρεση 4 περιόδους, η ομάδα έχει καθιερωθεί στην Α1 Εθνική κατηγορία, που σήμερα έχει την επωνυμία «handball premier» αγωνιζόμενη κυρίως με αθλητές που αναδεικνύει η παραγωγική της διαδικασία, ενώ έχει στην τροπαιοθήκη της 3 τίτλους ως πρωταθλήτρια Ελλάδος Εφήβων (το 2004, 2005 και 2008

Το χάντμπολ της ΧΑΝΘ συμμετέχει στην ιστορία του αθλήματος σε 37 τελικές Πανελλήνιες φάσεις Εφήβων και Παίδων κατακτώντας 14 μετάλλια. Τα 3 χρυσά, 8 αργυρά και 3 χάλκινα, ενώ στην Πανελλήνια Αξιολόγηση της ΟΧΕ η επίδοση αυτή κατατάσσει την ΧΑΝΘ στην 4η θέση στην Ελλάδα ανάμεσα σε 150 περίπου συλλόγους, πίσω από Φίλιππο Βέροιας, Δούκα και Ιωνικό ΝΦ.

Σήμερα η ομάδα, μπαίνοντας στον 41ο χρόνο ζωής της αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία και εξακολουθεί να καλλιεργεί το άθλημα ακολουθώντας πιστά το πλάνο της σύμφωνα με τις αρχές και τη φιλοσοφία της ΧΑΝΘ.

Για το πρόγραμμα των αγώνων πατήστε εδώ και για τη βαθμολογία εδώ

Ομάδα Ανδρών 2021-2022

ΝΟ/ Ονοματεπώνυμο/ Θέση
6. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΙΒΟΤ
11. ΒΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ
10. ΤΖΙΝΕΒΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. Εξτρέμ
3. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Α. ΕΞΤΡΕΜ
19. ΚΟΚΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΙΒΟΤ
18. ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΙΒΟΤ
17. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ
23. ΜΠΙΛΛΙΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΠΛΕΙ ΜΕΚΕΡ
4. ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ
20. ΠΑΝΤΖΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Α. ΕΞΤΡΕΜ
22. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ.ΙΝΤΕΡ
7.ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α ΙΝΤΕΡ
69. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α ΕΞΤΡΕΜ
66. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ ΠΙΒΟΤ
13. ΚΑΡΟΥΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Α ΕΞΤΡΕΜ
96. ΟΚΑΝΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΒΟΤ
– ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΟΥΚΑΣ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ
35. ΝΤΕΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Α ΕΞΤΡΕΜ
21. ΜΗΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
24. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
76. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
28. ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ευριπίδης Ναουμίδης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Θανάσης Παπαδόπουλος

 

 

Share This