Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product

Στη Χ.Α.Ν.Θ. με ασφάλεια

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για βοήθεια και υποστήριξη γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη και οι ανάγκες ολοένα και περισσότερες. Μπορεί το γενικό απαγορευτικό να αναβάλει τις δραστηριότητές μας, όμως η προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, δεν χωρά καμιά αναβολή!

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ημέρες που περνάμε όλοι μας, είναι δύσκολες και οι αγώνες που δίνουμε καθημερινά για τα παιδιά και τις οικογένειές μας, είναι σκληροί. Ωστόσο, αποτιμώντας την δύσκολη χρονιά που πέρασε, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι μέσα σε μία πραγματικά σκληρή συγκυρία, η Χ.Α.Ν.Θ., με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάφερε να λειτουργήσει τα προγράμματά της και να δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να συμμετέχουν σε αυτά, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν, να γεμίσουν νέες εικόνες και εμπειρίες οι οποίες θα τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή, ξεχνώντας – έστω και για λίγο – την ρουτίνα αυτής της δύσκολης καθημερινότητας, που για πολλούς η προσαρμογή είναι ένα δύσκολο εγχείρημα.

Η Χ.Α.Ν.Θ. ανταποκρινόμενη στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, έχει χρέος απέναντι στη κοινωνία και ειδικότερα στα παιδιά και στα νεαρά της στελέχη, να προσαρμοστεί, ώστε να τα υποστηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί. Πολλές από τις δράσεις και τα προγράμματά της, υλοποιούνται χάρη στη στήριξη και την ενεργοποίηση όλων των μελών της, επαγγελματίες, εθελοντές, μέλη Δ.Σ., παιδιά και γονείς, τόσο σε ηθικό όσο και σε υλικό – οικονομικό επίπεδο.

Είναι αρχή μας, πως το κάθε μέλος της Χ.Α.Ν.Θ., από τον μικρότερο έως και τον μεγαλύτερο, να μπορεί να δώσει και να προσφέρει σε αυτό το χώρο, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, κατανοώντας πως ακόμα και η ελάχιστη προσφορά από κάποιους, για τα παιδιά και για το Σωματείο μας, μπορεί να είναι μέγιστη.

Προκειμένου να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα την τρέχουσα αλλά, κυρίως, την νέα χρονιά και ορμώμενοι από τη μεγάλη επιτυχία με την οποία στέφθηκαν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν, σας ζητούμε να γίνεται κοινωνοί της Χ.Α.Ν.Θ. της κοινωνικής προσφοράς, για μια κοινωνία ίσως ευκαιριών!

Ξεκλειδώστε κάθε σας αναστολή και βοηθήστε, ο καθένας με τον τρόπο του, να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας της Χ.Α.Ν.Θ.!

Το παράδειγμα της προσφοράς…

Κάθε χρόνο για περίπου έναν μήνα, κατά την διάρκεια των εροταστικών περιόδων των Χριστουγέννων ή το Πάσχα, η Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες απώτερο σκοπό έχουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τη βιωματική εκπαίδευση σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Ενεργό ρόλο σ’ αυτό έχει και το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών, όπου μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης χτίζει εμπειρίες πάνω στους δεσμούς της καθημερινής ζωής και της κοινωνικής πραγματικότητας. Οι εκπαιδευμένοι καλούνται να συμμετέχουν αποτελεσματικά στο πλαίσιο τέτοιων δράσεων, κατακτώντας ρόλους οργάνωσης, υποστήριξης, αλλά και ενεργούς συνεισφοράς.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος και της ευαισθητοποίησής της, τα εκπαιδευόμενα στελέχη της Σχολής Στελεχών, όλα τα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, συμμετέχουν ενεργά και στηρίζουν έμπρακτα δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και έμπρακτης συνεισφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέρος των συναντήσεων του προγράμματος, είναι αφιερωμένες στην κοινωνική προσφορά και στην ευαισθητοποίηση των νέων για την υποστήριξη και αρωγή των συνανθρώπων μας!

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. είναι κάτι περισσότερο από τα προγράμματα της…

Είναι ομάδα ή ομάδες ανθρώπων που τους ενώνουν αξίες, στιγμές, κοινωνικές δράσεις, εθελοντισμός! Σας ζητούμε να γίνετε και εσείς συμμέτοχοι στη Χ.Α.Ν.Θ. της κοινωνικής προσφοράς και να στηρίξετε το πολύπλευρο έργο του Σωματείου.

 

 

Σε συνέχεια της επιτυχούς δράσης Συγκέντρωση Τροφίμων στη Χ.Α.Ν.Θ.  που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο με την συνδιοργάνωση 14 συνολικά κοινωνικών φορέων τη πόλης, για τους συμπολίτες μας που στερούνται τα βασικά είδη επιβίωσης και λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που συνεχίζει να επιφέρει στην οικονομία η πανδημία, προχωράμε στη υλοποίηση τρίτης δράσης από 5 – 14 Απριλίου 2021.

Για την συγκέντρωση, συσκευασία και διανομή τροφίμων θα ακολουθηθεί η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που ορίζονται από τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ.

Στην δράση του Δεκεμβρίου 2020 συγκεντρώθηκαν συνολικά τρόφιμα και ποσό χρημάτων συνολικής αξίας 14.083 € τα οποία διανεμήθηκαν ως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του συσσιτίου και του οικοτροφείου που διατηρεί, στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στον Ερυθρό Σταυρό,  στην Πνοή Ελπίδας, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, στην Αγροτική Παιδική Φωλιά Β.Ε., στην Ιερά Μονή Παναγίας Τριλόφου και σε πλέον 200 ευάλωτες οικογένειες  που στηρίζουν το Φιλανθρωπικό Σωματείο Άρτος – Δράση, ο Σύνδεσμος Εθελοντών Πολιτών Αρωγή Θεσσαλονίκης, η ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, ο Ιερός Ναός  Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, ο Σύλλογος Θερμαίδες, ο Σύλλογος Πηγή Ζωής, οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα και στις ευάλωτες μονογονεικές οικογένειες και οικογένειες προσφύγων που στηρίζει η Χ.Α.Ν.Θ. Την κοινωνική δράση στήριξαν με προσφορές τους συμπολίτες μας αλλά και εταιρίες και Super Markets της πόλης και μέλη των φορέων συνδιοργανωτών, ενώ περισσότεροι από 25 εθελοντές ενεργοποιήθηκαν σε όλες τις φάσεις διεξαγωγής της.

 

Σας καλούμε να στηρίξετε την νέα μας δράση Συγκέντρωση Τροφίμων στη Χ.Α.Ν.Θ. είτε με δωρεές τροφίμων είτε με χρηματική δωρεά στον  Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοιχτεί  για τον σκοπό της δράσης με το διακριτικό λεκτικό “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ Χ.Α.Ν.Θ.”.

(Ο λογαριασμός Τραπέζης είναι  ήδη  ενεργός  για τις δωρεές σας από σήμερα προκειμένου να οργανωθεί εγκαίρως η αγορά, συσκευασία και διανομή τροφίμων)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Λογαριασμός(IBAN): GR6401102170000021700224203

Κύριος δικαιούχος: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Κωδικός Τράπεζας (BIC): ETHNGRAA

 

Στην κατάθεσή σας γράψτε το Ονοματεπώνυμο σας εφόσον το επιθυμείτε και ως αιτιολογία το λεκτικό

«Σχολή Στελεχών (ή ΣΧΣΤ) FOOD BANK»

για την έκδοση του σχετικού παραστατικού δωρεάς.

 

Τα τρόφιμα που  συγκεντρώνουμε είναι :

λάδι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φακές, κόκκινη σάλτσα, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, μπισκότα, κονσέρβες (πχ. τόνο, σαρδέλες).

Η παράδοση τροφίμων από  ιδιώτες θα γίνεται από 5 – 14 Απριλίου, τις καθημερινές ΔΕΥ-ΣΑΒ 10πμ – 2μμ στις εγκαταστάσεις της  Χ.Α.Ν.Θ..

Παρακαλούμε για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης  δηλώστε την  πρόθεση συμμετοχή σας  και τον τρόπο συμμετοχής στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα :  https://forms.gle/LcijQ9cbbboGXPy58

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This