fbpx
Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product

Κάθε χρονιά για περίπου έναν μήνα, από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τις παραμονές των Χριστουγέννων, η Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες απώτερο σκοπό έχουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τη βιωματική εκπαίδευση σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Ενεργό ρόλο σ’ αυτό έχει και το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών, όπου μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης χτίζει εμπειρίες πάνω στους δεσμούς της καθημερινής ζωής και της κοινωνικής πραγματικότητας. Οι εκπαιδευμένοι καλούνται να συμμετέχουν αποτελεσματικά στο πλαίσιο των δράσεων αυτών,  κατακτώντας ρόλους οργάνωσης, υποστήριξης, αλλά και ενεργούς συνεισφοράς.

Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων για το 2018 οριοθετείται

α) στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2018, όπου θα λάβει χώρα το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ. και

β) στις 21 Δεκεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χ.Α.Ν.Θ. με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

α) Η διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar έχει σκοπό την ενίσχυση των Προγραμμάτων Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ.. Το πρόγραμμα αυτό, μέσω δράσεων και εκδηλώσεων κοινωνικής προσφοράς, παρέχει πάνω από 130 υποτροφίες ετησίως για συμμετοχή παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών και ευπαθών ομάδων πληθυσμού στα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ., υποτροφίες που μεταφράζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κατά τη διάρκεια του Bazaar, διαφορετικά τμήματα της Χ.Α.Ν.Θ., εθελοντές και επαγγελματίες, φορείς και εταιρίες της πόλης, δραστηριοποιούνται μέσω της πώλησης μικροαντικειμένων και διαθέτουν τα έσοδα των πωλήσεων στην ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών, καλούνται να αφιερώσουν μία εκ των 20 εκπαιδευτικών συναντήσεων του προγράμματος, στη Χ.Α.Ν.Θ. της κοινωνικής προσφοράς. Η ομαδική επίσκεψη των Τμημάτων στην εκδήλωση αυτή, θα τους δώσει τη δυνατότητα να αγοράσουν κατά βούληση Χριστουγεννιάτικα είδη και αντικείμενα (όπως χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, στολίδια, παιδικά βιβλία, παιχνίδια κ.ά.) και με αυτό τον τρόπο να γίνουν συμμέτοχοι στο έργο και τους σκοπούς της Χ.Α.Ν.Θ..

β) Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο ραντεβού της Κ.Ο.Θ. με τη Χ.Α.Ν.Θ. κλείνει φέτος επτά συνεχόμενα χρόνια παρουσίας, έχοντας μετατραπεί σ’ ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Εκατοντάδες κόσμου απολαμβάνουν κάθε χρόνο μουσικές μελωδίες στο πνεύμα των ημερών μέσα στο κλειστό Γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας», συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση των σκοπών και του έργου της Χ.Α.Ν.Θ..

Διατηρώντας τον χαρακτήρα του εκπαιδευτικού προγράμματος κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλουμε ταυτόχρονα στη δημιουργία νέων εμπειριών, όπου σκοπό έχουν να βιώσουν οι Νέοι τη σημαντικότητα να αποτελείς μέρος μίας τόσο μεγάλης συλλογικότητας, να προετοιμάζεσαι κατάλληλα για την επισημότητα και σοβαρότητα της εκδήλωσης, να παρακολουθείς τη συναυλία σεβόμενος τους συντελεστές της παραγωγής. Παράλληλα, οι εκπαιδευμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ακροαστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες διαχρονικών έργων από σπουδαίους καλλιτέχνες.

Η Χ.Α.Ν.Θ. είναι κάτι περισσότερο από τα προγράμματά της…

Είναι ομάδα ή ομάδες ανθρώπων που τους ενώνουν αξίες, στιγμές, κοινωνικές δράσεις, εθελοντισμός. Σας ζητούμε να γίνετε και εσείς συμμέτοχοι στη Χ.Α.Ν.Θ. της κοινωνικής προσφοράς και να στηρίξετε το πολύπλευρο έργο της Αδελφότητας.

Οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Δεκεμβρίου τις ημέρες και ώρες των Τμημάτων και
  • Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 20:00.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This