Επιλογή Σελίδας

1990
Έναρξη 3ετούς προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης για εφήβους ηλικίας 14-16 ετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 110 παιδιά και 8 εκπαιδευτές.

1993
Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών για τις νεοϊδρυθείσες Χ.Α.Ν. στη Βουλγαρία και Ρουμανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα διάρκειας 8 ημερών. Πανστελεχιακοί αγώνες στους οποίους έπαιρναν μέρος όλα τα παιδιά που παρακολουθούσαν τη σχολή στελεχών με αγωνίσματα στίβου, κολύμβησης κλπ. Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης γονέων σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

1994
Οργάνωση του Α΄ Συνέδριου με θέμα: ‘Σχολή Στελεχών : Χθές –Σήμερα-Αύριο’ – Κυριακή 3 Απριλίου 1994.

1996
Οργανώθηκε διακρατικό πρόγραμμα μεταξύ των ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Γκάμπροβο (Βουλγαρίας) και Βουκουρεστίου με την επωνυμία Young Democrats διάρκειας ενός έτους το οποίο περιλάμβανε πολλές δράσεις. Χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PHARE & TACIS.

1997
Συνέδριο στελεχών με θέμα: «Εθελοντές & Εθελοντισμός στη ΧΑΝ του 2001» στο οποίο συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης μας και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής ΧΑΝ κ.Dolf Weder.

1999
Training των εκπαιδευτών με θέμα «Εξάρτηση και Πρόληψη» με τον κ. Φ.Καλοτεράκη, διευθυντή της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ.

2001
Training των εκπαιδευτών για την πρόληψη εξαρτησιογόνων ουσιών από τον ΣΕΙΡΙΟ-ΟΚΑΝΑ. Στα πλαίσια του εορτασμού των 80 χρόνων της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης η Σχολή Στελεχών οργανώνει με την επωνυμία Xanthening.gr Outdoor activities and Graffiti στα γήπεδα της ΧΑΝΘ λίγο πριν χαλάσουν για την ανοικοδόμηση νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και φυσικά μεγάλη συναυλία στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ με τους Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

2002
Έναρξη προγράμματος ‘Υποδοχής και ξενάγησης δημοτικών σχολείων’ στο ιστορικό κτίριο της ΧΑΝΘ στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1000 παιδιά ετησίως.

2005
Έναρξη Σχολής Στελεχών στον Βόλο. Οργάνωση δύο ανταλλαγών με χρηματοδότηση της Γ.Γ.Ν.Γενιάς μέσω του προγράμματος YOUTH με την επωνυμία Multipl(a)y II τον Μάρτιο και Multipl(a)y III τον Νοέμβριο. Το πρόγραμμα και τις δύο φορές φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση Χαλκιδικής. Συμμετείχαν οργανώσεις νέων από 6 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με 5-8 συμμετέχοντες η κάθε μία.

2006
Υλοποίηση της διεθνής ανταλλαγής με την επωνυμία «Power in Youth» από 16/22 Μαρτίου στην κατασκήνωση Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Οργανώθηκε από την Σχολή Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με το International Synergy group, και η χρηματοδότησή του έγινε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νεολαία» μέσω της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 34 νέοι από 9 χώρες, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Λετονία, Ιταλία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία και Λιθουανία.

2007
Φιλοξενία της εθελόντριας Jorinde Naarding από το κέντρο Olde Vechte-Netherlands, μέσω του προγράμματος European Voluntary Service για 6 μήνες στην ΧΑΝΘ η οποία βοήθησε σε διάφορα προγράμματα τη Σχολή Στελεχών.

2008
Υλοποίηση της διεθνής ανταλλαγής με την επωνυμία “Interpersonal to Intercultural II” από 7-18 Μαρτίου στην κατασκήνωση Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει στις 19/20 Απριλίου στην Πλατεία Ναυαρίνου το project του γ’ κύκλου, με τίτλο «Θες(σ)άλλη».

2009
Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει στις 11/12 Απριλίου στην Πλατεία Ναυαρίνου το project του γ’ κύκλου, με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «πως δραστηριοποιούμαι ως ενεργός πολίτης στην πόλη μου». Πρόγραμμα ανταλλαγής 25 νέων από Ελλάδα, Λίβανο, Μάλτα & Ιταλία με την επωνυμία ‘ακολουθώντας τα βήματα του Κένταυρου Χείρωνα’ από 27 Αυγ-6 Σεπτ. στη κατασκήνωση του Αϊ Γιάννη στο Πηλίο.

2010
Η Σχολή Στελεχών μετονομάζεται σε Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών ΧΑΝΘ.Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «πως δραστηριοποιούμαι ως ενεργός πολίτης στην πόλη μου».

2011
Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «πως δραστηριοποιούμαι ως ενεργός πολίτης στην πόλη μου»στις 7/5 στην νέα παραλία δίπλα στην Λευκό Πύργο.

2012
Έναρξη Σχολής Στελεχών στην Αθήνα. Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «αποΔράσεις στην πόλη μας!» στις 24/3 στην νέα παραλία δίπλα στην Λευκό Πύργο.

2013
Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «η Θεσσαλονίκη μια γειτονιά» στις 21/4 στην νέα παραλία, στο Πάρκο της Μουσικής, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.

2014
>Η Σχ. Στελεχών παρουσιάζει το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα «ο Πύργος των ονείρων μας» στις 12 & 13 / 4 στον Λευκό Πύργο, πίσω από το Βασιλικό Θέατρο.

2015
Η Σχ. Στελεχών επισκέπτεται το Μουσείο Basket της Χ.Α.Ν.Θ. που βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο « Μίμης Τσικίνας » στα εγκαίνια ενός χρόνου λειτουργίας του. Στις 9 Μαΐου παρουσιάζει το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ» και θέμα « – Θεσσαλο..; – ..Θέλω!!! » στον Λευκό Πύργο, πίσω από το Βασιλικό Θέατρο.

2016
Ο A’ κύκλος της Σχ.Στ., επισκέπτονται το Μουσείο Basket της Χ.Α.Ν.Θ. στο αθλητικό κέντρο « Μίμης Τσικίνας ». Τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο & Απρίλιο, λειτούργησε η Σχολή Στελεχών στο Βόλο.

Στις 7 Μαΐου παρουσιάζεται το project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-mότiΟΝ #vol9», στους κήπους της Μουσικής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής. Οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στην κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη, δίνοντας βοήθεια στους πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην χώρα μας. Το μήνα Νοέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάει το πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών στην Αθήνα και το μήνα Δεκέμβριο, στο Βόλο.

2017
Στις 13 Μαΐου η Σχ. Στ. παρουσιάζει το δέκατο και επετειακό project του γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω-δρω-MotiON» και θέμα «Αλλάζω τον κόσμο, αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μου» στο Λευκό Πύργο. Το κοινωνικό πρόσημο της εκδήλωσης, ήταν η συνεργασία και η οικονομική στήριξη ομάδων και ατόμων με νοητική υστέρηση ή και άλλες αναπηρίες που διαμένουν στο Ίδρυμα ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος.

Στο πρόγραμμα πολιτιστικών εξορμήσεων σχολείων, με τίτλο “Βόλτα στη Χ.Α.Ν.Θ.” συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης. Το μήνα Νοέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάει το πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών στην Αθήνα και το μήνα Δεκέμβριο, στο Βόλο.

2018
Στις 5 Μαΐου η Σχ. Στ. παρουσιάζει το ενδέκατο project του γ’ κύκλου με τίτλο «Today-Παίζω-δρω-MotiON» και θέμα «Stop! Look! Listen! Take Action!» στο Λευκό Πύργο. Το κοινωνικό πρόσημο της εκδήλωσης, ήταν η συνεργασία και η οικονομική στήριξη ομάδων και ατόμων με νοητική υστέρηση ή και άλλες αναπηρίες που διαμένουν στο Ίδρυμα ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος.

Στο πρόγραμμα πολιτιστικών εξορμήσεων σχολείων, με τίτλο “Βόλτα στη Χ.Α.Ν.Θ.” συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε συνεργασία με το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Εύοσμου, το οποίο στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ φιλοξένησε μαθητές από την Σουηδία και την Σλοβακία και η Χ.Α.Ν.Θ. ανέλαβε την περιήγηση και ψυχαγώγηση των μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το μήνα Νοέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάει το πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών στην Αθήνα και το μήνα Δεκέμβριο, στο Βόλο.

2019

Κατά τη διάρκεια Φεβρουαρίου και του Μαρτίου η Χ.Α.Ν.Θ και η ΕΟΕ – ΕΘΝ.Ο.Α πρωτοπορούν δημιουργώντας project για τη διάδοση Ολυμπιακών και Πολιτιστικών Αξιών στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εθελοντές και 500 εκπαιδευόμενα στελέχη του προγράμματος της Σχολής Στελεχών.

Στις 20 Απριλίου η Σχολή Στελεχών παρουσιάζει το δωδέκατο project του Γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω – Δρω – MotiΟΝ» στο Λευκό Πύργο. Το θέμα του project ήταν η ενημέρωση, η προώθηση καθώς και η υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων άρρηκτα συνδεδεμένων με την πραγμάτωση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ «Ατζέντα 2030».

Τον Αύγουστο του 2019 εθελοντές και εκπαιδευόμενα στελέχη της Σχολής Στελεχών παρευρίσκονται στους εορτασμούς των 175 χρόνων της YMCA στο Λονδίνο.

Το μήνα Νοέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάν τα προγράμματα της Σχολής Στελεχών στην Αθήνα, το Βόλο και το Ασβεστοχώρι.

Το Δεκέμβριο, η Σχολή Στελεχών αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ., του οποίου τα έσοδα θα διατέθηκαν για τους σκοπούς και το έργο της Χ.Α.Ν.Θ., των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς και το πρόγραμμα υποτροφιών της.

Στο πρόγραμμα πολιτιστικών εξορμήσεων σχολείων, με τίτλο «Βόλτα στη Χ.Α.Ν.Θ» συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης. 

2020

Τον Φεβρουάριο, τα εθελοντικά και εκπαιδευόμενα στελέχη της Σχολής Στελεχών επισκέπτονται το ιστορικό αρχείο της Χ.Α.Ν.Θ., στηρίζοντας έμπρακτα τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής χρημάτων για τη διάσωσή του.

Τον Απρίλιο του 2020 και ως απάντηση στο φαινόμενο της κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του COVID – 19 , κηρύσσεται η έναρξη της e – Σχολής Στελεχών για όλα τα εκπαιδευόμενα στελέχη του προγράμματος.

Το μήνα Δεκέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάν τα προγράμματα της e – Σχολής Στελεχών στο Ασβεστοχώρι και το Βόλο.

2021

Στις 23 & 24 Απριλίου η Σχ. Στ. παρουσιάζει το δέκατο τρίτο project του Γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω – Δρω – MotiΟΝ» με τίτλο «Stay connected, Stay active, Stay involved», διαδικτυακά. Το θέμα του project ήταν η ενημέρωση, η προώθηση καθώς και η υλοποίηση workshop άρρηκτα συνδεδεμένων με την πραγμάτωση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ «Ατζέντα 2030».

Το μήνα Νοέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος κηρύσσεται η έναρξη της e – Σχολής Στελεχών για στελέχη που διαμένουν στο εξωτερικό ή άλλες πόλεις καθώς ξεκινάν τα προγράμματα της Σχολής Στελεχών στο Ασβεστοχώρι και το Βόλο.

2022

Στις 7 Μαΐου η Σχολή Στελεχών παρουσιάζει το δέκατο τέταρτο project του Γ’ κύκλου με τίτλο «Παίζω – Δρω – MotiΟΝ» με τίτλο «There is no plan C», στο Λευκό Πύργο. Το θέμα του project ήταν η ενημέρωση, η προώθηση καθώς και η υλοποίηση δραστηριοτήτων, οι οποίοι στόχο έχουν την προβολή προς το κοινό της Θεσσαλονίκης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ «Ατζέντα 2030».

Το μήνα Νοέμβριο και με το νέο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάν τα προγράμματα της Σχολής Στελεχών στο Ασβεστοχώρι και το Βόλο καθώς και το πρόγραμμα της e-Σχολής Στελεχών.

Το Δεκέμβριο, η Σχολή Στελεχών αναλαμβάνει και πάλι τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ., του οποίου τα έσοδα θα διατέθηκαν στο πρόγραμμα υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ. και πιο συγκεκριμένα στη συμμετοχή προσφύγων στα προγράμματα της.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This