Επιλογή Σελίδας

Χαρίζω ένα χαμόγελο │ κοινωνική δράση εθελοντών 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Χαρίζω ένα Χαμόγελο διοργανώνονται εθελοντικές δράσεις σε φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Επιπλέον διοργανώνονται δράσεις κοινωνικών φορέων στη Χ.Α.Ν.Θ. με την υποστήριξη εθελοντών της. Επιδιώκονται συνεργασίες με φορείς που συμβάλλουν στην πολιτιστική δραστηριότητα περιοχών εκτός κέντρου και ενεργοποιούν εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ. και της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. 

Πολύτιμη η υποστήριξη των προπονητών, των γυμναστών, των εισηγητών – επιμορφωτών, των εκπαιδευτών  στα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ., αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτά, των αθλητών, των γονέων των παιδιών, των μελών των επιτροπών Χ.Α.Ν.Θ, των εθελοντών αλλά και των φίλων της Χ.Α.Ν.Θ. Όλοι  συνεισφέρουν και προάγουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Αδελφότητας με δράσεις εθελοντισμού. ΟΙ δράσεις οργανώνονται και υλοποιούνται σε συνεργασία του Τμήματος Δράσης & Κοινωνικής Προσφοράς με τα υπόλοιπα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ.

Τα μόνα που χρειάζονται για να συμμετέχει κάποιος είναι:

….. η διάθεση να προσφέρει λίγο από το χρόνο του,

…. η διάθεση να χαρίσει κάτι δικό του!

…. η διάθεση να συνεργαστεί με άλλους.

Για να δηλώσεις τη συμμετοχή σου κάνε κλικ εδώ

1500 και πλέον άτομα τα τελευταία 7 χρόνια, εθελοντές, αθλητές, συμμετέχοντες στα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ. ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά και προσέφεραν λίγο από το χρόνο τους στις διάφορες δράσεις από προγράμματα Ακαδημίες Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδοσφαίρου, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τα Θεατρικά Εργαστήρια, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος, Σχολή Στελεχών, Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο, Τμήματα Μπαλέτου, Κουκλοθέατρο κ.α.

Δράσεις 2019

  • 22 δράσεις σε φορείς όπως: Άλμα Ζωής, Άσυλο του Παιδιού, Φίλοι της Μέριμνας, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων Μυρτιά, Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Αγηρώ, Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, Ειδικό Δημοτικό Κωφών & Βαρήκοων, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, Άγιος Στυλιανός, Χαμόγελο του Παιδιού, ΗΙΑ & Help Refugees, Κοινωνικό συσσίτιο,  Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθνική αστέγων στο Ποδόσφαιρο, Κ.Ε.Θ.Ε.Α.
  • 521 εθελοντές
  • 790 ωφελούμενοι

Κορυφαία δράση του αποτέλεσε η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στη Χ.Α.Ν.Θ. που διενεργήθηκε στις 23 Νοεμβρίου  και  είχε αποδέκτες  τους ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Οργανώθηκε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος Α.Χ.Ε.Π.Α. και σε συνδιοργάνωση με τους Συλλόγους: Αχτίδα, Θερμαΐδες, ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ – Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Παράρτημα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος  Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πηγή Ζωής. 10 εθελοντές, υποστήριξαν τη δράση.150 προσήλθαν για να δώσουν αίμα, 54 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν. 

Κατά τα παρελθόντα έτη ένα από τα πιο σημαντικά και καινοτόμα προγράμματα που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Χαρίζω ένα Χαμόγελο ήταν οι ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ, εθελοντικό πρόγραμμα δημιουργικής διεξόδου από τον κοινωνικό αποκλεισμό του θέτει η ανεργία τους νέους 18 – 45 ετών.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

231 600 1041, – 42, -45 

email: [email protected] 

 

 

1000 και πλέον άτομα τα τελευταία 5 χρόνια, εθελοντές, αθλητές, συμμετέχοντες στα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ. ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

Share This