Επιλογή Σελίδας

Τράπεζα Τροφίμων Χ.Α.Ν.Θ. 

 

Η Τράπεζα Τροφίμων της Χ.Α.Ν.Θ. αποτελεί μια θεσπισμένη διαδικασία που λειτουργεί από το 1989. Κατά τη διάρκεια του χρόνου συγκεντρώνονται προσφορές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από εταιρίες στο όνομα της Χ.Α.Ν.Θ. και με τη βοήθεια και υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας, διανέμονται σε οικογένειες και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Από το 2010 με την σύσταση του Τμήματος Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της Επιτροπής του Τμήματος να οργανωθεί η Τράπεζα Τροφίμων σε νέα βάση με τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Συνεργασία με κοινωνικούς φορείς ή σωματεία που αφενός διαθέτουν βάση δεδομένων με καταγεγραμμένους ωφελούμενους και αφετέρου διαθέτουν δομημένη διαδικασία επικαιροποίησης της βάσης δεδομένων, όπως κοινωνικό λειτουργό που κάνει σε τακτά διαστήματα επισκέψεις στους ωφελούμενους για να καταγράψει τις ανάγκες τους και τους παρέχει επιπλέον υποστήριξη όπως δικτύωση για εργασία.

2) Στοχευμένη ενεργοποίηση των μελών μας μέσω των εκπαιδευτών τους πχ Λαογραφικός  Όμιλος, Παιδικός Σταθμός, Σχολή Στελεχών προκειμένου να υπάρχει η εκπαιδευτική διαδικασία της προσφοράς στα μικρότερα και νεαρότερα μέλη μας.

Στη διενέργεια της Τράπεζας Τροφίμων αξιοποιούνται εθελοντές.

 

Σας καλούμε και φέτος να στηρίξετε την 6η Συγκέντρωση Τροφίμων στη Χ.Α.Ν.Θ., η οποία θα πραγματοποιηθεί 

5 – 16 Δεκεμβρίου 2022

είτε με δωρεές τροφίμων* είτε με χρηματική δωρεά στον Ειδικό Λογαριασμό,

που έχει ανοιχτεί για τον σκοπό της δράσης με το διακριτικό λεκτικό:

“ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ Χ.Α.Ν.Θ.”. 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Λογαριασμός(IBAN): GR6401102170000021700224203
Κύριος δικαιούχος: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Κωδικός Τράπεζας (BIC): ETHNGRAA

*Το προτεινόμενο καλάθι τροφίμων θα το βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση του Νοεμβρίου σχετικά με την 6η Συγκέντρωση Τροφίμων.

Ακολουθείτε τις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας.

Απρίλιος 2022

Απολογισμός Συγκέντρωσης Τροφίμων 2022

Δεκέμβριος 2021 

Απολογισμός Συγκέντρωσης Τροφίμων 2021

Απρίλιος 2021

Απολογισμός Συγκέντρωσης Τροφίμων 2021

Δεκέμβριος 2020

Απολογισμός Συγκέντρωσης Τροφίμων 2020

Απρίλιος 2020

Απολογισμός Έργου για το 2019

Το 2019 είχαμε για δεύτερη χρονιά συνεργασίας, με την LIDL HELLAS & SIA O.E. μέχρι το μήνα Μάρτιο.

Διανεμήθηκαν 8 τόνοι τρόφιμα (900 δέματα  αγάπης) που η αξία τους αποτιμάται στις 3600€ σε 450 ευάλωτες οικογένειες.  Οι 100 οικογένειες ήταν ωφελούμενες οικογένειες της Τράπεζας Τροφίμων ΧΑΝΘ και 350 ωφελούμενες οικογένειες από 8 συνεργαζόμενους φορείς.  Όλοι οι φορείς που επωφελήθηκαν από την Τράπεζα Τροφίμων της ΧΑΝΘ τα έτη 2018-2019 ήταν 16. Στη διανομή τροφίμων συμμετείχαν 24 εθελοντές. Η υποστήριξη της HELEXPO ΔΕΘ ήταν πολύ σημαντική και σταθερή το διάστημα συνεργασίας μας με τη Lidl Hellas & Σια Ο.Ε. με την παραχώρηση Περιπτέρου για την φύλαξη των τροφίμων κατά τις ημέρες διανομής. Το 2019 συνεχίστηκε η συνεργασία μας με την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης, την παλαιότερη οργάνωση που ασχολείται κυρίως με τη διαχείριση κοντο – ληξιπρόθεσμων αγαθών προς όφελος ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων η οποία μας διέθεσε δυο φορές σνακ για τους ωφελούμενους μας. Η στοχευμένη ενεργοποίηση τμημάτων της ΧΑΝΘ για συγκέντρωση τροφίμων συνεχίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος μας Χαρίζω ένα χαμόγελο/κοινωνική δράση εθελοντών ΧΑΝΘ.

Ευχαριστούμε θερμά τη Lidl AE για την υποστήριξη της στο κοινωνικό μας έργο.

Η υποστήριξη της HELEXPO ΔΕΘ στο έργο της Τράπεζας Τροφίμων της ΧΑΝΘ με τη διάθεση περιπτέρου για τη φύλαξη των τροφίμων είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική όπως και η υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση παλετοφόρου φορτηγού για τη μεταφορά των τροφίμων.

Επίσης η συνεισφορά των Ysocialworkers – κοινωνικός εθελοντισμός ΧΑΝΘ στην υλοποίηση της διανομής των τροφίμων ήταν ξεχωριστή.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

231 600 1041, – 42, – 45 

email: [email protected]

Tα τρόφιμα προσφέρθηκαν σε 500 αποδέκτες – οικογένειες που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και άλλα προβλήματα διαβίωσης.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Έργο της ΧΑΝΘ;

Share This