Επιλογή Σελίδας

Λίγα λόγια για την κατασκήνωση…

Η κατασκήνωση της Χ.Α.Ν. στο Πήλιο ιδρύθηκε το 1924 και είναι η πρώτη οργανωμένη κατασκήνωση στην Ελλάδα.
Βρίσκεται στο Ανατολικό Πήλιο στον οικισμό Άγιος Ιωάννης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Απέχει από τη πόλη του Βόλου 55 χλμ, από τη Αθήνα 370 χλμ και από τη Θεσσαλονίκη 255 χλμ.
Έχει έκταση 17.299 τ.μ. και απέχει εκατό περίπου μέτρα από την θάλασσα. Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε πλήρη επίπεδη επιφάνεια όπου το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από πλατάνια.
Η κατασκήνωση έχει δυνατότητα φιλοξενίας 200 κατασκηνωτών (100 αγόρια και 100 κορίτσια) και 40 της Ακαδημίας στελεχών σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο.
Στην κατασκήνωση μπορούν να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια 7-13 χρονών από όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, οικονομικής ή κοινωνικής τάξης.
Η κατασκήνωση λειτουργεί σε τέσσερις περιόδους των 21 & 15 ημερών.
Οι εγκαταστάσεις χαρακτηρίζονται από το κατασκηνωτικό τους ύφος παρέχοντας όλες τις ανέσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται για τη φιλοξενία των κατασκηνωτών.
Οικίσκοι και σκηνές διαμονής, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι υγιεινής, βοηθητικοί χώροι καλύπτουν τις ανάγκες της διαμονής και του προγράμματος της κατασκήνωσης.
Οι κατασκηνωτές διαμένουν σε οικίσκους και σκηνές των 12 ατόμων συμπεριλαμβανομένου 1 αρχηγού και 1 υπαρχηγού (εκπαιδευόμενο στέλεχος).
Η κατασκήνωση διαθέτει σύγχρονο ιατρείο ενώ η παρουσία ιατρού και νοσηλευτή καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ιστορική αναδρομή  “99 Χρόνια Ιστορίας”…

Το 1924 η Χ.Α.Ν. ιδρύει στον Αη Γιάννη την πρώτη κατασκήνωση στην Ελλάδα, ένα νέο θεσμό με πρωτόγνωρα προγράμματα για τους νέους της εποχής.
Πρώτος διευθυντής της κατασκήνωσης ο Λούης Ρης, ο άνθρωπος που έφερε μέσω της Χ.Α.Ν. το μπάσκετ στην Ελλάδα, με συνεργάτη τον Απόστολο Νικολαΐδη.
Το 1932 κατασκευάζοντας σε δικό της χώρο δέκα σκηνές σταθεροποιεί τη λειτουργία της.
Η κατασκήνωση χρόνο με το χρόνο γίνεται γνωστή στο πανελλήνιο και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο που θέλει να γνωρίσει από κοντά τα πρωτόγνωρα προγράμματα και το έργο που επιτελούν οι άνθρωποι της.
Από το 1940 έως και το 1951 διακόπτει κατά περιόδους τη λειτουργία της εξαιτίας του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Από το 1952 λειτουργεί ακατάπαυστα φιλοξενώντας δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα αλλά και ξένους, έχοντας δημιουργήσει μοναδική παράδοση στο χώρο.
Μέχρι το 1992 λειτουργεί ως κατασκήνωση αγοριών για να δεχθεί από την επόμενη χρονιά για πρώτη φορά στις σκηνές της κορίτσια (έτος 1993).
Το 1994 διοργανώνει την Πανευρωπαϊκή Κατασκήνωση PHILIA με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών ηλικίας 15-17 ετών από 13 χώρες της Ευρώπης.
Το 2019 γιόρτασε τα 95 χρόνια λειτουργίας της, διοργανώνοντας έναν τριήμερο εορτασμό με εκατοντάδες επισκέπτες – παλαιούς κατασκηνωτές να δίνουν το “παρών” στην κατασκήνωση αλλά και στην γύρω περιοχή!
Στο κατώφλι των 100 χρόνων της, η κατασκήνωση του Πηλίου συνεχίζει το έργο της, με νέες ιδέες, νέα προγράμματα, αλλά πάντα με την ίδια φιλοσοφία που διαπνέεται από το πνεύμα της Χ.Α.Ν..

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Χ.Α.Ν. ΠΗΛΙΟ

Περιβάλλον ασφαλές για παιδιά

 

Αρχείο Λευκωμάτων

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ., είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ.;

Share This