Επιλογή Σελίδας

Κατασκήνωση Πηλίου

Μοναδική απόδραση στον μαγευτικό Αη Γιάννη!

Η φιλοσοφία μας κάνει την διαφορά

Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο σεβασμός της προσωπικότητας είναι οι διαρκείς στόχοι. Μέλημά μας σε καθημερινή βάση είναι η ισορροπία μεταξύ ψυχαγωγίας – εκπαίδευσης – διασκέδασης. Στόχος είναι η σωστή και ομαλή ένταξη του παιδιού στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, μαθαίνοντας να λειτουργεί ως μέλος της ομάδας σε μία ευρύτερη κοινωνία με δομή, οργάνωση και θεσμούς. Ο κατασκηνωτής δρα συγχρόνως και ως μονάδα, οπότε μαθαίνει να αυτοσυντηρείται, να αποκτά αυτοπεποίθηση, μαθαίνει την συνεργασία, την επικοινωνία, τον αλληλοσεβασμό, τη συντροφικότητα και την αλληλοβοήθεια.

Αγόρια και κορίτσια συμμετέχουν καθημερινά στην πολύπλευρη διαδικασία της κατασκηνωτικής ζωής, μαθαίνουν παίζοντας και διασκεδάζοντας να σέβονται την προσωπικότητα και διαφορετικότητα του καθενός, βιώνουν την έννοια της ισότητας, μυούνται στο διάλογο και τις συλλογικές διαδικασίες και προπαντός ζουν έντονα τη φιλία και την αγάπη για το συνάνθρωπο.

Καμιά άλλη κατασκήνωση δεν έχει να επιδείξει τόσα πολλά. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η πρώτη κατασκήνωση στην Ελλάδα! Η φιλοσοφία μας κάνει τη διαφορά.

Το πρόγραμμά μας

Η Χ.Α.Ν. με ένα μελετημένο πρόγραμμα που βασίζεται στη γνώση δεκαετιών αλλά και στην τεράστια εμπειρία προσφοράς προς τη νεολαία προσπαθεί και πετυχαίνει την ισομερή ανάπτυξη και καλλιέργεια ψυχής, πνεύματος και σώματος με ταυτόχρονη άθληση και ψυχαγωγία. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ελεύθερη ανάπτυξη των δυνατοτήτων κάθε παιδιού, στην καλλιέργεια των ταλέντων του, στην παροχή γνώσεων και στη δημιουργία παράδοσης “νοοτροπίας διασκέδασης” με έντονη διάθεση χιούμορ και κριτικής, αυτό που εμείς οι Πηλιορείτες μεταξύ μας αποκαλούμε “Πηλιορείτικο πνεύμα”.

Αθλητικά

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο mini μπάσκετ, ποδοσφαίρου, beach volley, beach soccer, αποδεικνύουν ότι για τη Χ.Α.Ν. ο αθλητισμός και κυρίως, η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των κατασκηνωτών διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στο ημερήσιο πρόγραμμα και καλλιεργούν στα παιδιά το ομαδικό πνεύμα, την αίσθηση και την αξία της συμμετοχής. Οι κατασκηνωτές, αφού διδαχθούν τα βασικά στοιχεία των αθλημάτων, συμμετέχουν στα ομαδικά πρωταθλήματα μεταξύ των σκηνών ενώ παράλληλα καλλιεργούνται και οι ατομικές προσπάθειες στο πινγκ πονγκ, το σκάκι κ.ά. Κορυφαία αθλητική εκδήλωση της κατασκήνωσης είναι η Ολυμπιακή Ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασκηνωτές λαμβάνουν μέρος σε αγωνίσματα στίβου και κατά τη λήξη της, σε πανηγυρική τελετή απονέμονται βραβεία και μετάλλια στους καλύτερους αθλητές.

Ψυχαγωγία

Η ψυχαγωγία στην κατασκήνωση του Αϊ Γιάννη σημαίνει χαρά και γέλιο σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σημαίνει βραδιές δημιουργίας και διασκέδασης από τους κατασκηνωτές για τους κατασκηνωτές. Τα παιδιά προετοιμάζουν και παρουσιάζουν τα προγράμματα, νιώθοντας τη χαρά της ομαδικής συνεργασίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τα ξεχωριστά ταλέντα που το καθένα τους διαθέτει. Διαγωνισμοί τραγουδιού, κραυγής, ινδιάνικη βραδιά και μασκαράτες, βραδιές γύρω από τη φωτιά και πολλές άλλες απρόσμενες στιγμές αποτελούν την καθημερινή ψυχαγωγία των κατασκηνωτών.

Εκδρομές

Ζωή στην κατασκήνωση της Χ.Α.Ν. είναι πρώτα απ’ όλα ζωή στην ύπαιθρο και γνωριμία με τη φύση. Μοναδικές και αξέχαστες είναι οι εμπειρίες των κατασκηνωτών από τις μικρές και μεγάλες εκδρομές που διοργανώνονται προς κάθε πλευρά του Πηλίου. Συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη ψυχαγωγία και την επαφή και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον οι κατασκηνωτές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μία διαφορετική ζωή από αυτή της πόλης.

Με το σακίδιο στη πλάτη, αγόρια και κορίτσια ξεκινούν για να γνωρίσουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη μαγεία του Πηλίου. Πορείες μέσα στην πυκνή βλάστηση σε μονοπάτια και πέτρινα καλντερίμια με προορισμούς τα γραφικά χωριουδάκια όπου θα διανυκτερεύσουν στον περίβολο κάποιας Πηλιορείτικης εκκλησίας.  Εκδρομές σε κάποια κοντινή παραλία, διανυκτερεύσεις στο βουνό, η «περιπέτεια» και το θρυλικό 3ήμερο σαφάρι αποτελούν μοναδικές εμπειρίες των μικρών «εξερευνητών του Πηλίου».

Κολυμβητικά

Στη μαγευτική παραλία του Παπά Νερό οι κατασκηνωτές απολαμβάνουν δύο φορές την ημέρα τη χαρά της θάλασσας. Καθημερινή εκμάθηση κολύμβησης ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των έμπειρων στελεχών της κατασκήνωσης και των ναυαγοσωστών. Στόχος της κατασκήνωσης του Πηλίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη θάλασσα μέσα από την παροχή των γνώσεων της ασφαλούς κολύμβησης αλλά και το παιχνίδι. «Βάτραχοι», «μπλε και άσπρα ψαράκια», «χελιδονόψαρα» και «καρχαρίες» μέσα από καθημερινές ασκήσεις μαθαίνουν τις τεχνικές βελτιώνοντας το επίπεδο και τις γνώσεις τους. Μοναδικό γεγονός οι κολυμβητικοί αγώνες στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου όπου αναδεικνύονται οι νικητές της κάθε κατηγορίας.

Δημιουργικά προγράμματα & Περιβάλλον

Το δημιουργικό πρόγραμμα και οι δραστηριότητες σχετικά με το περιβάλλον, δίνουν την δυνατότητα για γνωριμία και απασχόληση των παιδιών με επιπλέον γνώσεις. Διάφορες κατασκευές, χειροτεχνίες που στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση και ανάδειξη ικανοτήτων και συνεργασίας στα πλαίσια της ομάδας, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την γνώση και την ευαισθησία, εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Προγράμματα μέσα από κατασκευές, χειροτεχνίες, κ.ά. που στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στην ανάδειξη των ικανοτήτων τους αλλά και στον τρόπο συνεργασίας της ομάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον μέσα από το παιχνίδι, τις καινούργιες εμπειρίες και την επαφή με τη φύση.

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ., είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ.;

Share This