Επιλογή Σελίδας

Κατασκήνωση Χ.Α.Ν. Πήλιο

Μοναδική απόδραση στον μαγευτικό Αη Γιάννη!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Προσδοκία της Χ.Α.Ν.Θ. είναι η διαμονή των παιδιών σας στην κατασκήνωση να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και παράλληλη επιδίωξη μας να τους δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση των σημερινών και αυριανών υποχρεώσεων τους απέναντι στην κοινωνία και την ζωή.

Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να βοηθήσουμε τους κατασκηνωτές να αναπτύξουν σεβασμό στον εαυτό τους και τους άλλους, αυτοπεποίθηση, υπευθυνότητα,

Για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα το παιδί σας και να το βοηθήσουμε αποτελεσματικά, παρακαλούμε να συμπληρώσετε με προσοχή το σχετικό πληροφοριακό έντυπο δίνοντας μας χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με τον χαρακτήρα του, και το ιατρικό δελτίο με πληροφορίες για το ιατρικό του ιστορικό.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2023
Κατασκήνωση Χ.Α.Ν. Πήλιο (click)Ημερομηνίες
Πήλιο Α’ περίοδος (21 ημέρες)Τετάρτη 21 Ιουνίου – Τρίτη 11 Ιουλίου 2023
Πήλιο Β’ περίοδος (21 ημέρες)Τρίτη 11 Ιουλίου – Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023
Πήλιο Γ’ περίοδος (15 ημέρες)Δευτέρα 31 Ιουλίου – Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023
Πήλιο Δ’ περίοδος (15 ημέρες)Δευτέρα 14 Αυγούστου – Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023
Περίοδος Παλαιών Κατασκηνωτών & Φίλων (click)Τετάρτη 30 Αυγούστου – Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 
Κινητή Περιπέτεια Πηλίου (click) Παρασκευή 30 Ιουνίου – Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ

 

Το θέμα της προσαρμογής του παιδιού σας στην κατασκήνωση και η πιθανή σας ανησυχία νοσταλγίας για το σπίτι του, είναι κατανοητή και χρειάζεται και η δική σας προσπάθεια σε συνεργασία μαζί μας, ώστε το παιδί να τα καταφέρει, να προσαρμοστεί και να αγαπήσει την κατασκήνωση.

Προετοιμάστε το παιδί σας συζητώντας μαζί του. Σας προτείνουμε να συζητήσετε θέματα όπως οι στόχοι του για το καλοκαίρι, ο σεβασμός για τους άλλους, η συνεργασία, η διάθεση για δοκιμή νέων δραστηριοτήτων. Μην μεταφέρετε πιθανές δικές σας αγωνίες στο παιδί. Το παιδί θα πρέπει να είναι σίγουρο για την απόφαση σας να συμμετέχει στην κατασκήνωση και αυτό θα πρέπει να προκύπτει μέσα από τη δική σας πεποίθηση.

Είναι καλύτερα να θεωρήσετε ότι το παιδί σας θα τα καταφέρει και να μεταφέρετε την εμπιστοσύνη σας σε αυτό, πριν την αναχώρηση για την κατασκήνωση.

Μην προκαταβάλλεται ενέργειες και αποφάσεις. Με το να πείτε στο παιδί σας ότι θα σπεύσετε τρέχοντας στην περίπτωση που θα επιθυμήσει το σπίτι του ή ότι έχει την δυνατότητα να σας τηλεφωνήσει για τον λόγο αυτό, βαδίζετε σίγουρα στο δρόμο προς τα προβλήματα!

Συμφωνίες και υποσχέσεις προς το παιδί σας, όπως, πήγαινε και αν δε σου αρέσει θα έρθω να σε πάρω ή θα έρθω στο επισκεπτήριο και θα φύγουμε, δεν βοηθάνε και αποτελούν δικαιολογία και πρόφαση για το παιδί σε κάθε δυσκολία.

Θα θάλαμε να σας τονίσουμε, ότι τυχόν αποχωρήσεις στο ενδιάμεσο της περιόδου είναι στενάχωρες, όχι μόνο για τους αποχωρήσαντες, αλλά και για τα παιδιά που παραμένουν και βλέπουν την σκηνή τους να αποδυναμώνεται.

Η ενθάρρυνση του παιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς και η δική σας αποφασιστικότητα για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με τον διευθυντή της κατασκήνωσης, για να έχετε την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στους στόχους σας για το παιδί σας.

Να είστε σίγουροι ότι θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, εάν προκύψουν σοβαρά θέματα. Σας ζητούμε να μας εμπιστευθείτε. Η καλή συνεργασία μεταξύ γονέων και κατασκήνωσης, αποτελεί εγγύηση για θετικά αποτελέσματα της παραμονής του παιδιού σας στην κατασκήνωση.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και διατηρεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις που της προσδίδουν τον τίτλο της παραδοσιακής κατασκήνωσης. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν κάθε ανάγκη του προγράμματος και των κατασκηνωτών. Η διαμονή των παιδιών γίνετε σε οικίσκους και σκηνές των 12 ή 14 ατόμων παρέχοντας ανέσεις, ασφάλεια και τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής. Τα παιδιά κοιμούνται σε κουκέτες ενώ δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στα σπιτάκια διαμονής.

 

ΣΤΕΛΕΧΗ

 

Η μεγαλύτερη επένδυση μας στην κατασκήνωση, είναι στα στελέχη. Ο λόγος είναι, ότι πιστεύουμε ότι οι καλύτερες εμπειρίες πηγάζουν από ανθρώπους που έχουν, τουλάχιστον, το στοιχειώδες ενδιαφέρον και αγάπη για τα παιδιά.

Εθελοντές της Χ.Α.Ν., με διάθεση προσφοράς, αγάπη για το θεσμό και ευαισθητοποιημένοι στις αρχές και τη φιλοσοφία της κατασκήνωσης. Η εμπειρία από τη πολυετή παρουσία τους στη κατασκήνωση και η συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., αποτελούν τις βάσεις και τα καλύτερα κριτήρια εμπιστοσύνης και επιτυχίας των προγραμμάτων μας.

Σε κάθε σκηνή 12 ατόμων υπάρχει ένας αρχηγός και ένας υπαρχηγός (εκπαιδευόμενο στέλεχος – εκπαιδευόμενος αρχηγός).

Στους διάφορους τομείς προγράμματος, υπάρχουν στελέχη και βοηθοί που κατευθύνουν τις δραστηριότητες.

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

 

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, είναι πλούσιο και όλες οι δραστηριότητες γίνονται με την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών μας. Στόχος είναι, η διασκέδαση, η απόκτηση γνώσεων και νέων εμπειριών, μέσα από την ομαδική ζωή, τη συνεργασία, το σεβασμό και την αλληλοβοήθεια.

  

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

7:45 Εγερτήριο

8:00 Μαρίκες

8:10 Έπαρση Σημαίας-Πρόγευμα

8:15 Πρωινό Γεύμα

8:45 Ομαδικά Καθήκοντα

9:00 Διευθέτηση Σκηνής

9:30 Επιθεώρηση

10:00 Δραστηριότητες (αθλητικά, κολυμβητικά, δημιουργικά προγράμματα)

13.30 Μαρίκες

13:45 Μεσημεριανό Γεύμα

14:15 Καντίνα-Μεσημβρινή ανάπαυση

16:30 Κολατσιό

17:15 Δραστηριότητες (αθλητικά, κολυμβητικά, δημιουργικά προγράμματα)

19:45 Μαρίκες

20:00 Υποστολή Σημαίας

20:10 Βραδινό Γεύμα

21:00 Ψυχαγωγία

22:30 Προσευχή-Σιωπητήριο

 

Εκτός από τις δραστηριότητες του ημερήσιου προγράμματος, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ειδικού ενδιαφέροντος όπως, η Ολυμπιακή ημέρα, η ανάποδη ημέρα, οι διανυκτερεύσεις, το σαφάρι, οι κολυμβητικοί αγώνες, το παζάρι, η μασκαράτα κ.α.. Ελεύθερο κολύμπι, Εκμάθηση Κολύμβησης, Κανό, Καταδύσεις, Beach Volley, Beach Soccer, Μπάσκετ, Βόλλεϊ, Ποδόσφαιρο, Πινγκ Πονγκ, Σκάκι, κατασκευές, περιβαλλοντικές δραστηριότητες εμπλουτίζουν το ημερήσιο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και σε κάθε δραστηριότητα, είναι υποχρεωτική για κάθε κατασκηνωτή στα πλαίσια της φιλοσοφίας, του ομαδικού πνεύματος και της κοινής δράσης των κατασκηνωτών.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην κατασκήνωση, είναι η εξέταση του παιδιού από τον παιδίατρό του, πριν από την έναρξη της κατασκήνωσης και η συμπλήρωση του σχετικού ιατρικού δελτίου το οποίο πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο των κατασκηνώσεων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ένα μήνα πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου. Η κατασκήνωση διαθέτει γιατρό και νοσηλευτή σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας τις ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες των κατασκηνωτών της

Παρακαλούνται οι γονείς να συζητήσουν με το γραφείο των κατασκηνώσεων όσες ανησυχίες έχουν για ιατρικά θέματα, πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.

ΣΙΤΙΣΗ

 

Η τροφή στην κατασκήνωση μας είναι μοναδική από άποψη ποιότητας υλικών και παρασκευής. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται προ-μαγειρεμένα τρόφιμα ή κατεψυγμένα. Η τροφή είναι θρεπτική και άφθονη. Πιθανόν το παιδί να εκφράσει παράπονα στην αρχή γιατί θα την βρει μαγειρεμένη διαφορετικά από το σπίτι του. Γρήγορα όμως θα προσαρμοστεί. Παρακαλούμε τους γονείς να συνεργαστούν μαζί μας και να μην στέλνουν γλυκά ή άλλα τρόφιμα στην κατασκήνωση γιατί γίνονται πολλές φορές πρόξενοι στομαχικών ή εντερικών διαταραχών, ενώ η φύλαξη των τροφίμων στις σκηνές, με δεδομένο τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, δημιουργούν πρόβλημα, λόγω πιθανών αλλοιώσεων ή ακόμη συγκέντρωση εντόμων και ερπετών.

 

ΚΑΝΤΙΝΑ

 

Στην κατασκήνωση λειτουργεί καντίνα καθημερινά για συγκεκριμένο διάστημα (μετά το μεσημεριανό φαγητό) διαθέτοντας επιλεγμένα προϊόντα. Ο κάθε κατασκηνωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πολύ ένα ή δύο είδη.

Η καντίνα εκτός από την παραδοσιακή της χρήση, λειτουργεί και σαν τράπεζα. Οι κατασκηνωτές με την άφιξή τους καταθέτουν ένα χρηματικό ποσό στην καντίνα και λαμβάνουν έναν αριθμό που χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους. Σε κάθε τους συναλλαγή αφαιρείται το κόστος αγοράς τους από το αποθεματικό τους. Με αυτό τον τρόπο τα χρήματα των παιδιών είναι ασφαλισμένα, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να διαχειρίζονται συνετά τον λογαριασμό τους. Χρηματικά ποσά μπορούν να προστεθούν ανά πάσα στιγμή από τους γονείς των παιδιών στον λογαριασμό τους.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ

 

Οι αναχωρήσεις των κατασκηνωτών αναγγέλλονται στους γονείς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της κατασκήνωσης της Χ.Α.Ν. ή μέσω SMS. Η μετάβαση των κατασκηνωτών στην κατασκήνωση, μπορεί να πραγματοποιηθεί και με δικό τους μεταφορικό μέσο. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε να ενημερώσετε εγκαίρως το  γραφείο της Θεσσαλονίκης. Η κατασκήνωσή μας πάντως, συνιστά οι κατασκηνωτές να συμμετέχουν στην ομαδική αναχώρηση, ώστε να εντάσσονται στο κατασκηνωτικό κλίμα από το πρώτο λεπτό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην αναχώρηση από την κατασκήνωση.

 

Αργοπορημένες αφίξεις και πρόωρες αναχωρήσεις έχουν αρνητική επίδραση στους κατασκηνωτές αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά. Συνιστούμε να τις αποφεύγετε.

Κατά την επιστροφή των κατασκηνωτών και λόγω της αποστάσεως και της δυσκολίας προσδιορισμού της ακριβής διάρκειας του ταξιδιού, σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε με τη Χ.Α.Ν.Θ. ή την κατασκήνωση στις 15:00-16:00 για να μάθετε την, κατά προσέγγιση, ώρα άφιξης των παιδιών σας. Η επιστροφή των κατασκηνωτών από την κατασκήνωση γίνεται πάντα αργά το απόγευμα.

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

 

Το επισκεπτήριο είναι ένα και προκαθορισμένο για κάθε περίοδο.

Ο ορισμός των επισκεπτηρίων για το 2023 θα καθοριστεί σε επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

ΤΙΜΑΛΦΗ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΔΗ

 

Η κατασκήνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για την απώλεια ή ζημία προσωπικών αντικειμένων και τιμαλφών. Προτείνουμε τα χρήματα να παραδίδονται στην καντίνα, ενώ δεν ενθαρρύνουμε την κατοχή τιμαλφών στην κατασκήνωση.

 

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε από την αντίστοιχη σελίδα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/38DeGg4   

 

ΔΩΡΕΕΣ

 

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο της Χ.Α.Ν. και της κατασκήνωσης μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον διευθυντή της κατασκήνωσης. Οι δωρεές γονέων σε χρήματα, υλικά και μέσα οπωσδήποτε εμπλουτίζουν τα προγράμματά μας. Επίσης, η κατασκήνωση έχει κουμπαρά αγάπης, τα έσοδα του οποίου χρησιμοποιούνται για να παρακολουθήσουν την κατασκήνωση παιδιά από ιδρύματα, από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή άπορα. Τα στελέχη της κατασκήνωσης προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και απαγορεύεται οποιαδήποτε αμοιβή με τη μορφή φιλοδωρήματος.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Ο κατασκηνωτής χρειάζεται κάποιο χρόνο για να εξοικειωθεί με το χώρο, το πρόγραμμα και τους ανθρώπους της κατασκήνωσης. Η χρονική περίοδος προσαρμογής νέων και παλιών κατασκηνωτών, εξαρτάται κυρίως από τους ίδιους. Οι γονείς επιτρέπεται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα παιδιά από την 8η ημέρα και μετά. Οι ώρες που θα μπορέσουν να μιλήσουν με τα παιδιά είναι 08.15π.μ. – 08.45π.μ., 13.45 – 14.15 και 20.10 – 20.45.

Η έννοια της κατασκήνωσης, είναι μία δραστηριότητα όπου ο κατασκηνωτής έχει τη δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθεί, να μπορέσει να τα καταφέρει μόνος του. Η καθημερινή επικοινωνία αλλά και η συχνή επικοινωνία, δεν βοηθάει προς αυτή τη κατεύθυνση και είναι εκτός φιλοσοφίας της κατασκήνωσης και του προγράμματος. Παρακαλούμε η τηλεφωνική επικοινωνία να μην ξεπερνάει τις 1 – 2 φορές τη περίοδο, αυτό θα μας βοηθήσει όλους προς την επίτευξη των στόχων μας. Εμπιστευτείτε μας σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Οι προβλεπόμενες  ώρες που μπορείτε να καλέσετε, είναι αυτές των γευμάτων όπου τα παιδιά είναι εύκολο να ειδοποιηθούν. Οποιαδήποτε άλλη ώρα τα παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η επικοινωνία δεν είναι εφικτή. Είναι φυσικό στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, λόγω των ελάχιστων τηλεφωνικών γραμμών η επικοινωνία να είναι δύσκολη, παρακαλούμε να δείξετε κατανόηση και να απασχολείτε την τηλεφωνική γραμμή το λιγότερο δυνατό.

Είναι φυσικά, στη διάθεσή σας ο αρχηγός της σκηνής, οι υπεύθυνοι των σκηνών, καθώς και ο διευθυντής της κατασκήνωσης για οποιαδήποτε ενημέρωση και διευκρίνιση. Η κατασκήνωση θα σας ενημερώσει τηλεφωνικά για τυχόν ιατρικό πρόβλημα, εφόσον ο γιατρός της κατασκήνωσης σε συνεργασία με τον διευθυντή, κρίνουν απαραίτητο.

Η κατοχή κινητού τηλεφώνου δεν επιτρέπεται, σε αντίθετη περίπτωση η κατασκήνωση θα δεσμεύει τη συσκευή και θα την παραδίδει στο γονέα κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου.

Σας συμβουλεύουμε να κάνετε χρήση του ταχυδρομείου στέλνοντας γράμματα, είναι μία διαδικασία που απολαμβάνουν και χαίρονται τα παιδιά σας. Φροντίστε να γράφετε και να στέλνετε στο παιδί σας ενθουσιώδη γράμματα με θετικό περιεχόμενο, στα οποία συνεχίζετε να εκφράζετε την εμπιστοσύνη σας στο γεγονός ότι θα τα καταφέρει.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την κατασκήνωση:

24260 31221 &

24260 32035

Διεύθυνση:

Κατασκήνωση Χ.Α.Ν. Πήλιο, Άγιος Ιωάννης, 37012 Τσαγκαράδα

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με το γραφείο της κατασκήνωσης στα εξής τηλέφωνα & email:

2310 265 776 & 231 600 1000 εσωτ. 2 & [email protected]

 

 

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ., είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ.;

Share This