Επιλογή Σελίδας

Στα 100 χρόνια λειτουργίας της στη Θεσσαλονίκη, Χ.Α.Ν.Θ. και Αθλητισμός αποτελούν συνώνυμες και ταυτόσημες έννοιες.

Θεμελιώδη αρχή της Χ.Α.Ν.Θ.  είναι αυτό που συμβολίζει το έμβλημά της, δηλαδή το ισόπλευρο τρίγωνο, που εκφράζει το παγκόσμια αναγνωρίσιμο τρίπτυχο Ψυχή-Σώμα-Πνεύμα, που ομοιόμορφα και ισοβαρώς  αναπτύσσουν τα μέλη της στις δραστηριότητες τους μέσα στην Oργάνωση.

Καθημερινά η Οργάνωση αποτελεί μια κυψέλη συνάντησης νέων ανθρώπων , τους οποίους φροντίζει να ‘’γυμνάζει’’ πέρα από το Σώμα και την Ψυχή αλλά και το Πνεύμα τους. Η Χ.Α.Ν.Θ. μέσα από τα ιδεώδη της, τις αρχές και τη φιλοσοφία της , έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα να εμφυσήσει στους νέους ιδανικά και αξίες όπως: σεβασμό, εκτίμηση στους συναθλητές και αντιπάλους, αλληλεγγύη στο αίσθημα της προσπάθειας, συλλογική πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα, τήρηση των κανονισμών του παιχνιδιού. Παράλληλα να καλλιεργεί τη σωστή νοοτροπία του ανταγωνισμού και συναγωνισμού, να αναδεικνύει την αξία της νίκης και τα οφέλη της ήττας, να δημιουργεί καλούς αθλητές και πραγματικούς φιλάθλους. Στόχος της παραμένει η δημιουργική σύνδεση του αρχαίου ελληνικού αθλητικού πνεύματος του «ευ αγωνίζεσθαι» με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.

 

Με πίστη στον αθλητικό πολιτισμό, παρέχει όλες τις κατάλληλες υποδομές, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό της στέκεται στο πλευρό των νέων σε όλα τους τα βήματα, αναδεικνύοντας τις δεξιότητές τους και ενδυναμώνοντας, με τις βέλτιστες αθλητικές πρακτικές, την αγωνιστική τους εξέλιξη.

 Στη σύγχρονη της εποχή, η Χ.Α.Ν.Θ. καλλιεργεί 15 αθλήματα σε επίπεδο ακαδημίας (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, τζούντο, ταε κβο ντο, σκάκι, τοξοβολία, ξιφασκία, μοντέρνο πένταθλο, τοιχοσφαίριση) και 11 αθλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, τζούντο, ταε κβο ντο, σκάκι, καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο) διαθέτει περισσότερους από 2.000 αθλητές και αθλούμενους ενώ διαθέτει υπερσύγχρονες ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ΧΑΝΘ ανήκει στα τέσσερα πρώτα σωματεία πανελληνίως με τα περισσότερα αθλήματα, στο μητρώο σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια των 102 – πλέον- χρόνων της παράδοσής της στον αθλητισμό, η Χ.Α.Ν.Θ. έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Πανελληνιονίκες και κυρίως ανθρώπους που ξεχώρισαν με την πορεία τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας γενικότερα.

Το Τμήμα Γυμναζομένων του Τομέα Αθλητισμού & Αθλητικού Κέντρου της ΧΑΝΘ, λειτουργεί μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις.

Στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ., στις 9 αίθουσες γυμναστικής και στη κλειστή 25μ θερμαινόμενη πισίνα γυμνάζονται καθημερινά παιδιά και ενήλικες από 3 έως 80 ετών.

Συγκεκριμένα το τμήμα Γυμναζομένων αποτελεί έναν πολυχώρο στο κέντρο της πόλης που απαριθμεί 40 διαφορετικά, μοντέρνα προγράμματα γυμναστικής κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, καθώς οι γυμναζόμενοι έχουν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων Χορού, Εναλλακτικής γυμναστικής, Fitness, πολεμικών τεχνών και Πισίνας τα οποία διδάσκουν εξειδικευμένοι δάσκαλοι.

Τμήμα Γυμναζομένων

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αθλητικά Τμήματα και τα Τμήματα Ευεξίας της ΧΑΝΘ;

Share This