Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν παιδιά, μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Χ.Α.Ν.Θ. που έζησαν για λίγες ημέρες στους ρυθμούς ενός σπουδαίου, ποδοσφαιρικού κλαμπ που θεωρείται από τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως (της Μπαρτσελόνα), ενώ ταυτόχρονα είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν εξίσου μεγάλες ποδοσφαιρικές σχολές όπως της Espanol και της Naise.
Αναλυτικότερα, συνολικά 170 άτομα (αθλητές της Χ.Α.Ν.Θ. και γονείς), από τα τμήματα Κ8 ως Κ14 με την συνοδεία των προπονητών τους , Θανάση Παυλούδη, Κωνσταντίνο Κλάπη, Λεωνίδα Καστριτσέα όπως του Διευθυντή Αθλητισμού της ΧΑΝΘ Δημήτρη Καραΐσκου, ταξίδεψαν με προορισμό την Βαρκελώνη. Εκεί παρέμειναν για έξι ημέρες κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία: Να αγωνιστούν με τα τμήματα Escola της Μπαρτσελόνα στις φημισμένες εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου «La Masia» των Μπλαουγκράνα. Επίσης φιλικές αναμετρήσεις έγιναν με τα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα της Espanol και της Naise.
Στο πρόγραμμα της ΧΑΝΘ περιλαμβάνονταν επίσκεψη στον ποδοσφαιρικό… ναό της Μπαρτσελόνα το «Camp Nou» για το παιχνίδι της La Liga ανάμεσα στην ομάδα της Βαρκελώνης και την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και ξενάγηση στο διάσημο Μουσείο της ομάδας.
«Ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Ήταν η 2η φορά που επισκεπτόμαστε την Βαρκελώνη μιας και ανάλογη εκδρομή είχε γίνει και το 2019. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τεχνικούς διευθυντές της La Masia και της Espanol για την υποδοχή και την φιλοξενία», δήλωσε ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος της ΧΑΝΘ Θανάσης Παυλούδης.
Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν φυσικά κι όλα τα αξιοθέατα της πανέμορφης Βαρκελώνης.
Μεταξύ των γονέων που συμμετείχαν στην εκδρομή ήταν και δυο πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 Ζήσης Βρύζας και ο επίσης διεθνής (με συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2010), Σάκης Πρίττας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα τμήματα της Χ.Α.Ν.Θ. και πιο συγκεκριμένα η ομάδα της Κ11 παράτεινε την παραμονή της στην Βαρκελώνη με αφορμή την συμμετοχή της σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό τουρνουά.








