Επιλογή Σελίδας

Η Χ.Α.Ν.Θ. δημιούργησε ένα εργαστήρι βιωματικής εκπαίδευσης το οποίο είναι τριετούς διάρκειας και απευθύνεται σε εφήβους και νέους. Το εργαστήριο στήθηκε από εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. και σκοπό έχει να εμψυχώνει τους νέους να δημιουργούν περισσότερες επιτυχίες στην καθημερινή τους ζωή.

Το εργαστήρι μας ονομάστηκε “Σχολή Στελεχών” και στηρίζεται αποκλειστικά στους εθελοντές της, που προετοιμάζουν, οργανώνουν, εφαρμόζουν και αξιολογούν το πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά της ομάδας τους.

Επιλέξαμε τη βιωματική εκπαίδευση – τη μάθηση δηλαδή μέσα από εμπειρίες, γιατί είναι δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη και παρέχει χώρο στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους μέσα από την εμψύχωση των εκπαιδευτών τους.

Ως εκπαιδευτικό εργαλείο χρησιμοποιούμε το “παιχνίδι”. Αντί για βιβλία και τετράδια οι συμμετέχοντες παίζουν όλα αυτά που χρειάζονται να μάθουν.

Οι έφηβοι με την ενεργό συμμετοχή τους στη Σχολή Στελεχών μπορούν να αναπτύξουν θετικούς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινότητάς τους και να αποκτήσουν εμπειρίες που ενισχύουν την προσωπικότητά τους και τους κάνουν πιο αποτελεσματικούς.

Η Σχολή Στελεχών απευθύνεται σε όλους τους νέους που θα ήθελαν να περάσουν με διαφορετικό τρόπο τον ελεύθερό τους χρόνο. Η συμμετοχή στη Σχολή Στελεχών προετοιμάζει επίσης τα παιδιά των κατασκηνώσεών μας, αλλά και των αθλητικών μας ομάδων, να λειτουργούν αποτελεσματικά σαν άτομα αλλά και σαν μέλη μιας ομάδας.

Η Σχολή Στελεχών προετοιμάζει ανθρώπους που θα ήθελαν να αναλάβουν ευθύνες και να προσφέρουν εθελοντικά στον συνάνθρωπό μας όπου κι αν βρίσκεται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Έμμα Συμεωνίδου στο 231 600 1000 εσωτ. 854, [email protected]

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών;

Share This