Επιλογή Σελίδας

 

 Κατασκήνωση Υγιεινού Τρόπου Ζωής

Ένα ολοκληρωμένο κατασκηνωτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, σχεδιασμένο από ενδοκρινολόγους, διατροφολόγους, ειδικούς φυσικής αγωγής, παιδαγωγούς και ψυχολόγους, το οποίο στοχεύει στην καλή υγεία και την εκμάθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής .Υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Από 16/8-30/8/2022

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει ριζικά, με την πλειονότητα του πληθυσμού να εμφανίζει χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και να υιοθετεί λανθασμένα διατροφικά πρότυπα. Τα παιδιά και οι έφηβοι, ακολουθώντας το πρότυπο των ενηλίκων, υιοθετούν ανθυγιεινούς τρόπους ζωής και θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική υγεία τους.

Σε συνεργασία με το Α.Π.Θ., η Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνει για περισσότερα από 25 έτη την κατασκήνωση για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, δημιουργώντας μία παράδοση και αποκτώντας εμπειρία στη διαχείριση ειδικών κατασκηνωτικών προγραμμάτων. Οι δύο φορείς, αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες που δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, προσφέρουν στην κοινωνία μία ακόμη επιστημονική προσέγγιση στη βελτίωση της γενικής υγείας των παιδιών, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και πλήρη ενσωμάτωση στην κοινωνία των παιδιών και των εφήβων που έχουν βιώσει τα αποτελέσματα της ανθυγιεινής διατροφής και της έλλειψης άσκησης στην καθημερινότητά τους.

Η προσπάθεια αυτή, μία ακόμη συνεργασία της Χ.Α.Ν.Θ. και του Α.Π.Θ., οργανώνεται και επιβλέπεται από ειδικούς επιστήμονες υγείας και αποτελεί πρωτοπόρα προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της ανθυγιεινής διατροφής και ελλιπούς άσκησης που παρατηρείται στη χώρα μας. Στόχος αυτού του ειδικού κατασκηνωτικού προγράμματος είναι η εκμάθηση και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που θα θωρακίσει τα παιδιά ενάντια σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Στο κατάλληλο περιβάλλον, η υγιεινή ζωή διδάσκεται μέσα από παιχνίδια, περιπέτεια, αθλήματα και διαδραστικές παρεμβάσεις, ενσωματωμένες στο πολύ επιτυχημένο γενικό, καθημερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Χ.Α.Ν.Θ.

           

 

 

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This