fbpx
Επιλογή Σελίδας
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
project
product

Ιστιοπλοϊκή Κατασκήνωση

Μοναδική απόδραση στις σποράδες.

1η ημέρα Σάββατο

Άφιξη και επιβίβαση στο σκάφος, στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής. Μετά από την παρουσίαση του σκάφους, των σωστικών μέσων και την τακτοποίηση των πληρωμάτων στις καμπίνες αναχωρούμε. Σε μια ώρα περίπου φτάνουμε στον όρμο Μαραθιάς όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα καταπράσινα νερά του. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να διανυκτερεύσουμε στο Πόρτο Κουφό, περίπου 1 ώρα απόσταση.

2η ημέρα Κυριακή

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί. Το κατέβασμα των 40 περίπου μιλίων για τον όρμο Άγιο Πέτρο στην Κυρά Παναγιά των Σποράδων, διαρκεί περίπου 6 ώρες. Στο διάστημα αυτό θα εξασκηθούμε στους βασικούς ναυτικούς κόμπους, και θα μυηθούμε σε θέματα ναυτιλίας, (πυξίδα, η πορεία μας σε ναυτικό χάρτη, η κίνηση του σκάφους με τα πανιά κλπ).
Μεσημεράκι με την άφιξή μας, λίγο πριν το γεύμα, θα κολυμπήσουμε στα πρασινογάλαζα νερά του ακατοίκητου νησιού Κυρά Παναγιά. Η υπόλοιπη ημέρα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Θα διανυκτερεύσουμε στο φυσικό αυτό όρμο, κάτω από τον έναστρο ουρανό αγκυροβολημένοι αρόδο.

3η ημέρα Δευτέρα

Μετά το πρωινό και την πρωινή βουτιά αναχωρούμε για την Αλόννησο (1,30 ώρα απόσταση). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σταματάμε στον Άγιο Δημήτρη για βουτιές. Θα συνεχίσουμε την εξόρμησή μας μέχρι το Πατητήρι. Από εκεί με την τοπική συγκοινωνία να επισκεφθούμε την παλιά χώρα της Αλοννήσου, χτισμένη σε ένα λόφο στην δυτική μεριά του νησιού, με γραφικότατα δρομάκια και μαγαζάκια, και με υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

4η ημέρα Τρίτη

Αφού δοκιμάσουμε την τοπική πίτα της Αλοννήσου για πρωινό, θα επισκεφτούμε τη βάση της ΜΟΜ στο Πατητήρι όπου το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό θα μας ενημερώσει για το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο. Μεσημεράκι θα φύγουμε προς την Σκόπελο, με ενδιάμεσο σταθμό για μπάνιο και φαγητό τις υπέροχες παραλίες της Αλοννήσου. Το απογευματάκι θα είμαστε στην πανέμορφη χώρα της Σκοπέλου, όπου θα κάνουμε την βόλτα μας στα γραφικά, γεμάτα μπουκαμβίλιες δρομάκια της, και στις άπειρες εκκλησιές της, μέχρι να βραδιάσει.

5η ημέρα Τετάρτη

Μετά το πρωινό σαλπάρουμε για την δυτική Σκόπελο και φτάνουμε μετά από 2,5 περίπου ώρες στις φανταστικές παραλίες της Καστάνης όπου γυρίστηκε το κινηματογραφικό έργο «Mama Μia». Το σούρουπο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διανυκτερεύουμε στον Πάνορμο, αρόδο, ή στο Κλήμα Σκοπέλου, ένα μικρό λιμανάκι δίπλα στο οποίο υπάρχει παραλία.

6η ημέρα Πέμπτη

Αναχώρηση για το βόρειο όρμο του νησιού κυρά Παναγιά, που ονομάζεται «Πλανήτης». Θα είμαστε εκεί κατά το σούρουπο για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ηρεμία του υπέροχου αυτού όρμου κάτω από τα άστρα, τα οποία καθρεφτίζονται στη θάλασσα. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί το ταξίδι μας θα έχει πολλές στάσεις και βουτιές σε όμορφες παραλίες και όρμους στη Σκόπελο και στην Περιστέρα. Στη διαδρομή αυτή θα στήσουμε μεταξύ των σκαφών ιστιοπλοϊκούς αγώνες (αν φυσικά βοηθάει ο καιρός), ώστε να ανέβει λίγο και η αδρεναλίνη…

7η ημέρα Παρασκευή

Σαλπάρουμε για το ταξίδι της επιστροφής προς τα λιμανάκια του Καρρά, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 7 ώρες. Εν πλω, συζητάμε και ίσως καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από την ιστιοπλοϊκή εβδομάδα. Φυσικά θα κάνουμε ενδιάμεσα στάση για μπάνιο σε κάποια από τα μικρά κολπάκια έξω από το Πόρτο Κουφό. Θα διανυκτερεύσουμε αρόδο για το τελευταίο βράδυ μας, στο σκάφος.

8η ημέρα Σάββατο

Αναχωρούμε για Νέο Μαρμαρά, όπου ετοιμάζεστε για αποβίβαση και σας αποχαιρετούμε

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι μια γενική περιγραφή της διαδρομής της εξόρμησης, αφού αυτή, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Με κίτρινη απόχρωση οι στάσεις διανυκτέρευσης και τοποθεσίες επίσκεψης
Με λευκή απόχρωση τα νησιά που θα επισκεφτούμε

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This