Επιλογή Σελίδας

Ιστιοπλοϊκή Κατασκήνωση

Μοναδική απόδραση στις σποράδες.

΄1η ημέρα Σάββατο

Τα σκάφη αποπλέουν στις 12 π.μ από τον Ν. Μαρμαρά με προορισμό τον όμορφο και ασφαλή όρμο του Αγίου Πέτρου της Κυρά Παναγιάς. Πριν αποχωριστούμε τη Σιθωνία, θα κάνουμε ένα μπάνιο για να δροσιστούμε. Η διαδρομή είναι περίπου 1,5 ώρα μέχρι την άκρη του ποδιού και 5-6 ώρες για τον προορισμό μας. Στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την ιστιοπλοΐα και το αρμένισμα ενός σκάφους. Θα αγκυροβολήσουμε αρόδο (δεν υπάρχουν λιμενικές εγκαταστάσεις), θα κολυμπήσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα απολαύσουμε τη βραδιά μας.

2η ημέρα Κυριακή

Το πρωί αφού απολαύσουμε το μπάνιο και το πρωινό μας, θα αποπλεύσουμε για την Αλόννησο. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στο Πατητήρι, το κεντρικό λιμάνι της Αλοννήσου. Εκεί θα επισκεφτούμε την παλιά χώρα της Αλοννήσου με γραφικότατα δρομάκια και μαγαζάκια και με υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Συνήθως τρώμε σε παραλιακό ταβερνάκι και επιστρέφουμε στα σκάφη για καληνύχτα.

3η ημέρα Δευτέρα

Πρωινό στα σκάφη και επίσκεψη στη ΜΟΜ- Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Αναχώρηση για τον όρμο Μηλιά στην Αλόννησο και από εκεί για Περιστέρα όπου δένουμε όλοι μαζί (αρόδο) και μετά το δείπνο κάνουμε το διαγωνισμό κραυγής.

4η ημέρα Τρίτη

Μετά το πρωινό και την ύψωση της σημαίας του κάθε σκάφους αναχωρούμε για το Λιμνονάρι, ένα μικρό όρμο στη δυτική Σκόπελο, για μπάνιο και μεσημεριανό. Τελικός προορισμός της μέρας το Νέο Κλήμα, ένα μικρό λιμανάκι όπου στήνουμε διάφορα ομαδικά παιχνίδια. Δείπνο και διανυκτέρευση στα σκάφη.

5η ημέρα Τετάρτη

Σαλπάρουμε μετά το πρωινό και εάν βολεύει ο καιρός ακολουθούμε τη βορεινή ρότα της Σκοπέλου με προορισμό για στάση το εκκλησάκι του Αγίου Γιάννη, το Καστρί για μπάνιο και μεσημεριανό (γνωστό από την ταινία Mamma Mia). Τελικός προορισμός το κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου όπου τρώμε πίτσα σε τοπικό μαγαζί και επιστρέφουμε στα σκάφη για καληνύχτα.

6η ημέρα Πέμπτη

Τροφοδοσία του σκάφους μετά το πρωινό και σαλπάρουμε για τον όρμο Πλανήτη, στο βόρειο μέρος του νησιού Κυρά Παναγιά. Ένας γραφικός και απόλυτα ασφαλής κόλπος που προσφέρεται για κολύμπι, παιχνίδι, μαγείρεμα, διασκέδαση και το βράδυ θα απολαύσουμε τον έναστρο ουρανό καθώς θα αντανακλά στο νερό του κόλπου.

7η ημέρα Παρασκευή

Ένα πρωινό μπάνιο και απόπλους για τη Σιθωνία.  Άφιξη το απόγευμα στα γραφικά λιμανάκια του Καρά όπου δένουμε τα σκάφη όλα μαζί και μετά το μπάνιο θα ετοιμάσουμε ένα μεγάλο μπουφέ “από” και για “όλα” τα σκάφη.

8η ημέρα Σάββατο

Μια τελευταία πρωινή βουτιά και ξεκινάμε για Ν. Μαρμαρά όπου και θα καταπλεύσουμε. Καθαρισμός των σκαφών και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι μια γενική περιγραφή της διαδρομής της εξόρμησης, αφού αυτή, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

 

 

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This