Επιλογή Σελίδας

Περιπέτεια στη Πίνδο

Μοναδική απόδραση στη μαγευτικό Πίνδο.

ΗμερομηνίαΠρόγραμμα
15/77:00 – Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη μπροστά από την είσοδο της ΧΑΝΘ με προορισμό την Κόνιτσα. Προμήθειες και εγκατάσταση της κατασκήνωσης στην Παναγιά Κόνιτσας. Η πρώτη μας διανυκτέρευση κάτω από τα άστρα.
16/7Ομαδικά παιχνίδια κάτω από το γεφύρι της Κόνιτσας. Μπάνιο στον ποταμό Αώο. Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα.
17/7Ανάβαση του Βοϊδομάτη. Πρώτη επαφή με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα της προστατευόμενης περιοχής. Βουτιά στο πιο καθαρό ποτάμι της Ευρώπης. Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα.
18/7Εκμάθηση αναρρίχησης στο οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο «Στόντζι» στις Πάδες. Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα.
19/7Βουτιές στους καταρράκτες “Μπάλτα ντι Στρίγκα” στο Ηλιοχώρι. Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα.
20/7Πακετάρισμα, προμήθειες και αναχώρηση για Παλιοσέλι. Πεζοπορία από Παλιοσέλι στο καταφύγιο. Εγκατάσταση της κατασκήνωσης στο ξύλινο καταφύγιο του Σμόλικα και διανυκτέρευση.
21/7Ανάβαση στην κορυφή του Σμόλικα 2.637 μ. με στάση στην θρυλική Δρακόλιμνη. Το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και ένα από τα πιο δασωμένα βουνά, με εκτεταμένα λιβάδια στα υποαλπικά υψίπεδα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο καταφύγιο.
22/7Πεζοπορία από καταφύγιο στο Παλιοσέλι. Αναχώρηση για Κόνιτσα και στήσιμο της κατασκήνωσης στην Παναγιά Κόνιτσας.
23/7Rafting και βουτιές στον Αώο. Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα.
24/7Διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου, με στάση και βουτιά στις πηγές του Βοϊδομάτη. Το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου με θέα στις απότομες ορθοπλαγιές βράχου που κόβει την ανάσα. Μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, ένας βιότοπος υψηλής βιοποικιλότητας κυρίως λόγω φαρμακευτικών φυτών. Μπάνιο στα ιαματικά λουτρά των Καβασίλων. Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα.
25/7Ημέρα έκπληξη. Προετοιμασία δείπνου, τελευταία βραδιά στην Πίνδο.
26/7Προετοιμασία και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Στάση για γεύμα στο Δοτσικό Γρεβενών. Άφιξη μπροστά, στην κεντρική είσοδο της ΧΑΝΘ περίπου στις 20:00.

Σκοπός μας στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ;

Share This