Επιλογή Σελίδας

Απογευματινά Τμήματα Παιδικού Σταθμού Χ.Α.Ν.Θ.

 Καλώς Ήρθατε στον Παιδικό Σταθμό της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Παιδικός Σταθμός της Χ.Α.Ν.Θ. είναι ένας ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός με έτος ίδρυσης το 1981, σ’ ένα κτίριο μοναδικό στο κέντρο της πόλης, που συνδυάζει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους εκπαίδευσης, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί από το 1965 και το ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ.

Βασικός στόχος του σχολείου μας είναι η συνεχής και δυναμική εξέλιξή του, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της παιδαγωγικής. Βασική του αρχή, η αέναη ανανέωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και η εκσυγχρόνιση των δομών και των εγκαταστάσεών του. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στελεχώνεται από μία ομάδα παιδαγωγών και συνεργατών, έμπειρων και εξειδικευμένων στον χώρο της Προσχολικής Αγωγής.

Ο Παιδικός Σταθμός της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, τηρώντας πιστά όλες τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος ορίζεται την 1η Σεπτεμβρίου και η λήξη του την 31η Ιουλίου κάθε έτους. Καθ’ όλη του διάρκεια του Ιουλίου, ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί ως φύλαξη- με δυνατότητα εβδομαδιαίας συμμετοχής- ενώ τον Αύγουστο παραμένει κλειστός.

Στον Παιδικό Σταθμό λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα:

 • Τμήμα Βρεφικό: συμμετέχουν παιδιά από 1-2 ετών
 • Τμήματα Μεταβρεφικά: συμμετέχουν παιδιά από 2- 3 ετών
 • Τμήματα Μικρών Προνηπίων: συμμετέχουν παιδιά 3- 4 ετών

  Ο Παιδικός Σταθμός της Χ.Α.Ν.Θ. φιλοξενεί παιδιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», τόσο στα πρωινά, όσο και στα απογευματινά τμήματα.

  ΣΚΟΠΟΣ

  Κατανοώντας τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, δημιουργήσαμε το απογευματινό μας τμήμα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους γονείς που δουλεύουν απογεύματα ή θέλουν ένα μικρότερο πρόγραμμα για την πρώτη επαφή των παιδιών τους με το σχολείο.

  Με αυτό το τρόπο μπορούμε να έχουμε είτε ένα ολοήμερο απογευματινό πρόγραμμα (14.30 – 21.00), είτε ένα 5ωρο πρόγραμμα (16.00 – 21.00) έχοντας τις ίδιες ενασχολήσεις, εκπαιδευτικό και δημιουργικό πρόγραμμα με τα πρωινά τμήματα, είτε ακόμα λιγότερες ώρες, βάζοντας το παιδί μας σε μία ρουτίνα σχολείου ( ισχύει για αφίξεις μετά της 15.00). Τα δίδακτρα ανάλογα με το ωράριο επιλογής (ολοήμερο ή 5ωρο πρόγραμμα) προσαρμόζονται βλέποντας παρακάτω:

  • ΟΛΟΗΜΕΡΟ (14:30-21:00): 2.000€
  • 5ΩΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (16:00-21:00): 1.800€

  * Τα παιδιά που φιλοξενούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και θέλουν να επιλέξουν το ολοήμερο θα καταβάλουν συν 100€/μήνα για την παροχή του Ειδικού Προγράμματος μεταξύ των ωρών 14:30-16:00.

  Στα απογευματινά τμήματα μπορούν να εγγράφονται παιδιά από 1 έτους έως 3,5 ετών. Γίνονται δεκτές και αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Έχοντας ως βάση τη δημιουργική απασχόληση, την ευχαρίστηση και το βιωματικό παιχνίδι, σε αυτές τις ηλικίες αποσκοπούμε με τα παιδάκια μας να γνωρίσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους μέσα από το βιωματικό παιχνίδι και μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Στόχος λοιπόν είναι να συνδυάζεται η διασκέδαση με τη μάθηση, ο πειραματισμός, η έκφραση των συναισθημάτων καθώς και η συνεργασία μεταξύ των συνομηλίκων μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων που γίνονται καθημερινά.

  Σε ένα πιο ελεύθερο σε ρουτίνα πρόγραμμα, το απογευματινό τμήμα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:

  • Δια δραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια αισθήσεων (Messy Play)
  • Αναγνώριση των συναισθημάτων τους και διαχείριση αυτών.
  • Ανάπτυξη της ενσυναίσθησης
  • Μουσικοκινητική που αναπτύσσει το λεξιλόγιο, την έκφραση και τον συντονισμό κινήσεων.
  • Εικαστικά με ποικίλους τρόπους και επαφή με την τέχνη.
  • Ανάγνωση παραμυθιών ώστε να αναπτύξουν την φαντασία τους και να εξελίξουν δεξιότητες λόγου και επικοινωνίας.
  • Καλλιέργεια λεπτής κινητικότητας μέσω προγραφικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.
  • Κουκλοθέατρο
  • Ειδικό Πρόγραμμα(παιδαγωγικές δραστηριότητες από εξειδικευμένους δασκάλους όπως μουσικοκινητική, αθλοπαιδίες, μουσική)

  Ενδεικτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα

  Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το ενδεικτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Παιδικού σταθμού. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και επιδέχεται αλλαγές ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των δραστηριοτήτων και τις ομάδες των παιδιών.

  ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Απογευματινό με βάση εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για τα παιδιά που ξεκίνησαν την στέρεα τροφή
  • Ειδικό διαιτολόγιο από εξειδικευμένο διατροφολόγο.
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης κατά τη διάρκεια παραμονής στον Βρεφονηπιακό Σταθμό.
  • Δωρεάν ΄φύλαξη τις ημέρες των σχολικών διακοπών.

  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

  Οι εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού είναι σύγχρονες και διαρκώς ανανεώνονται, ως προς την αισθητική τους, αλλά και ως προς την ασφάλεια και άνεση των παιδιών.

  Το κτίριο μας διαθέτει προαύλιο χώρο εξοπλισμένο με παιχνίδια που εξασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον. Ακόμη περιλαμβάνει ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο tennis, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα χορού, αίθουσα φουσκωτών εξοπλισμών και θεάτρου.

  ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  Παρέχεται από τον διατροφολόγο του Παιδικού μας Σταθμού ημερήσιο πρόγραμμα πρωινού γεύματος, καθώς και ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής μεσημεριανού γεύματος.

  Ο συνεργαζόμενος διατροφολόγος μας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον σχεδιασμό, προγραμματισμό και στην εκτέλεση του προγράμματος διατροφής των νηπίων του Παιδικού Σταθμού. Επίσης, βοηθά και συμβουλεύει το προσωπικό που εμπλέκεται καθοιονδήποτε τρόπο στην παραλαβή και διακίνηση τροφίμων σε θέματα διατροφής και διατροφολογίας. Παρακολουθεί τη διατροφή των παιδιών και συνεργάζεται με τους γονείς για θέματα σχετικά με τη διατροφή. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα/διαλέξεις που τυχόν οργανώνει ο Παιδικός Σταθμός για τα θέματα σωστής διατροφής και καταπολέμησης θεμάτων δυσθρεψίας (παχυσαρκίας ή ανεπαρκούς ποσοτικά ή ποιοτικά διατροφής). Τέλος, συνεργάζεται με την παιδίατρο του Παιδικού Σταθμού και το παιδαγωγικό προσωπικό.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

  Το βρεφικό τμήμα εξυπηρετεί έως  12 παιδιά με δύο (2) παιδαγωγούς και μία (1) βοηθό και σε κάθε περίπτωση με το παιδαγωγικό προσωπικό που προβλέπεται κάθε φορά από τις ισχύουσες διατάξεις που οριοθετούν την αναλογία του παιδαγωγικού προσωπικού και παιδιών.

  Κάθε τμήμα του Παιδικού Σταθμού εξυπηρετεί έως 25 παιδιά με μία (1) παιδαγωγό και μία (1) βοηθό και σε κάθε περίπτωση με το παιδαγωγικό προσωπικό που προβλέπεται κάθε φορά από τις ισχύουσες διατάξεις που οριοθετούν την αναλογία του παιδαγωγικού προσωπικού και παιδιών.

  Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού είναι ανάλογες με το ωράριο εργασίας και τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού.

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  Οι εγγραφές του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν μετά την επίσημη ανακοίνωση του σχολείου, πραγματοποιούνται, όμως, και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

  Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική περιήγηση στους χώρους του σχολείου μας αλλά και στα τμήματά μας μέσω της ιστοσελίδας μας και να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, είτε  με email στο [email protected] είτε τηλεφωνικά στο 2316001000 με εσωτ 0831.

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  Πότε γίνονται οι εγγραφές;

  Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν τον Μάϊο. Παρόλα αυτά μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

  Τι χρειάζεται να κάνω για να γράψω το παιδί μου;

  Να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ορίσουμε ένα ραντεβού για να σας ξεναγήσουμε στο σχολείο μας και να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας.

  Τι χρειάζεται για την εγγραφή;
  • Αντίγραφο της σελίδας των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού
  • Πιστοποιητικό γεννήσεως
  • ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) μόνο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου
  • Βεβαίωση παιδιάτρου
  Πόσο καιρό κρατάει η προσαρμογή;

  Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Παρόλα αυτά η πείρα μας έχει δείξει πως το διάστημα 5-10 εργάσιμων ημερών είναι ικανοποιητικό για να συνηθίσει το παιδάκι σας το χώρο και τις παιδαγωγούς μας.

  Πώς γίνεται η προσαρμογή;

  Η προσαρμογή γίνεται μαζί με τον γονέα και χωρίζεται σε φάσεις. Ένας γονέας επισκέπτεται τον παιδικό σταθμό μαζί με το παιδί (πάντα την ίδια ώρα της ημέρας, αν είναι δυνατόν). Κάθεται περίπου για 2 ώρες μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας μαζί με το παιδί. Αυτό συμβαίνει  για  όλη την πρώτη εβδομάδα και σταδιακά  αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του παιδιού στον χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια επιστρέφει σπίτι μαζί με αυτό. Η Παιδαγωγός προσεγγίζει προσεκτικά το παιδί χωρίς να του ασκεί πίεση, είτε ζητώντας του να παίξει είτε συμμετέχοντας στο παιχνίδι του παιδιού. Παρατηρεί την αλληλεπίδραση του γονιού με το παιδί. Σε αυτή την περίπτωση για την ομαλή προσαρμογή του παιδιού είναι σημαντικό ο γονιός: να ενεργεί με έναν παθητικό τρόπο, σε καμία περίπτωση να μην ωθεί το παιδί να απομακρυνθεί από αυτόν, πάντα να δέχεται ότι το παιδί θέλει να είναι κοντά του να δίνει προσοχή στο παιδί, ενώ ο ίδιος παραμένει στο παρασκήνιο και είναι πάντα εκεί, όποτε τον χρειαστεί το παιδί.

  Τι θα γίνει αν το παιδί μου δεν προσαρμοστεί;

  Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να κλάψει τη στιγμή της αποχώρησης του γονιού. Το κλάμα δείχνει το ισχυρό δέσιμο που υπάρχει μεταξύ του παιδιού και του γονιού και για το λόγο αυτό θεωρείται συχνά ένα υγιές σημάδι. Το συναίσθημα του αποχωρισμού που νιώθει το παιδί μπορεί να εκφραστεί και με θυμό προς τον γονιό που θεωρεί ότι το εγκαταλείπει. Έτσι, κατά τη διάρκεια της προσαρμογής μπορεί να εμφανιστούν σημάδια διαταραχής στον ύπνο, ανορεξία, έντονη γκρίνια, άρνηση. Όλα αυτά όμως διαρκούν πολύ λίγο εάν τα παιδιά έχουν απέναντι τους την ήρεμή και σταθερή συμπεριφορά του γονιού που γνωρίζει ότι όλο αυτό θα τελειώσει και το παιδί μετά θα απολαμβάνει αυτή τη συμβίωση, θα αποκτήσει φίλους, θα κοινωνικοποιηθεί. Όσο πιο σίγουρος λοιπόν είναι ο γονιός για την απόφαση που έχει πάρει για το παιδί του, τόσο πιο εύκολα το παιδί θα εμπιστευτεί τον εαυτό του και θα εγκλιματιστεί στο καινούριο περιβάλλον

  Τα παιδιά χρειάζονται περίπου ένα μήνα για να συνειδητοποιήσουν πως αυτή θα είναι η νέα τους πραγματικότητα από εδώ και στο εξής. Προτείνουμε να κάνετε υπομονή αυτό το χρονικό διάστημα και να μην σταματήσετε να το φέρνετε στο σχολείο, ακόμη κι αν κάποιες φορές δυσκολεύεται να σας αποχωριστεί. Κάθε αλλαγή θέλει χρόνο και υπομονή. Αν, σε οποιαδήποτε περίπτωση, αποφασίσετε πως δεν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας αυτό το χρόνο, μπορείτε να σταματήσετε να το στέλνετε χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση προς το σχολείο.

  Σκοπός του σχολείου μας είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε σύνδεση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

  Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ.;

  Share This