Επιλογή Σελίδας

1)Αυξάνει τη μυϊκή τόνωση και δύναμη
Σε σύγκριση με άλλες ασκήσεις εκγύμνασης, η κολύμβηση προσφέρει στον οργανισμό παραπάνω μυϊκή δύναμη και τόνωση λόγω της πυκνότητας του νερού. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι παρά την ένταση της προπόνησης δεν καταπονείται καθόλου το σκελετικό σύστημα του οργανισμού λόγω της άνωσης του νερού.

2)Βοηθάει στην καρδιακή υγεία
Η κολύμβηση βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πιο σημαντικού μυός από όλους, την καρδιά, βοηθώντας την να αντλεί αποτελεσματικότερα το αίμα, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ροή του.

3)Καύση θερμίδων
Η κολύμβηση αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους καύσης των θερμίδων. Με μια ώρα κολύμβησης, καίτε περίπου 500 θερμίδες. Ακόμη αυξάνει τον μεταβολισμό, συνεχίζοντας την «καύση» για λίγη ώρα ακόμα και αφού σταματήσετε να κολυμπάτε.

4) Βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος
Βλέποντας πόσες λίγες δυνάμεις έχετε στην αρχή εξαιτίας του καπνίσματος θα σας πείσει να το σταματήσετε.

5) Η κολύμβηση ως ολιστική άσκηση
Η κολύμβηση αποτελεί τη γνήσια ολοκληρωμένη άσκηση, καθώς στοχεύει παντού, από τη στήριξη της μέσης σας, μέχρι την τόνωση των χεριών σας χωρίς την χρήση βαρύ εξοπλισμού.

6) Ενισχύει την αυτοπεποίθηση
Όπως κάθε άθλημα, έτσι και η κολύμβηση χτίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, κάνοντάς σας περισσότερο δυναμικούς και έτοιμους να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές δυσκολίες.

7)Βελτιώνει την ψυχική υγεία
Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη διάθεση στον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ασκήσεις που γίνονται στο νερό καταφέρνουν να βελτιώσουν τη διάθεση τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και ιδιαίτερα σε εγκύους και στα αγέννητα μωρά τους.

8)Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η κολύμβηση μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθώς τα κύτταρα στον οργανισμό σας λαμβάνουν τακτικά αρκετό οξυγόνο και αίμα, λειτουργώντας καλύτερα και αποτελεσματικότερα, απομακρύνοντας τοξίνες.

9)Προσφέρει μακροζωία
Το συμπέρασμα που προέκυψε από διάφορες έρευνες ήταν πως όσοι κολυμπούσαν είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κατά μέσο όρο, από τους δρομείς, τους περιπατητές και όσους δεν ασκούνταν καθόλου ανεξαρτήτως ηλικίας.

10)Μειώνει τη χοληστερίνη
Η χοληστερίνη είναι απαραίτητη στον οργανισμό, αλλά σε χαμηλά επίπεδα. Η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη σωστή ρύθμισή της στο σώμα κρατώντας σε σταθερό βαθμό το επίπεδο της «καλής» χοληστερίνης, ενώ παράλληλα μειώνει αρκετά την ύπαρξη της «κακής».

11) Καταπολεμά το άσθμα
Συνήθως όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα άσθματος, έχουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της άθλησης. Το υδάτινο περιβάλλον όχι μόνο δεν προκαλεί τέτοιες δυσκολίες, αλλά μπορεί ακόμα και να τις καταπολεμήσει σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Εγγραφείτε και εσείς σε ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα πισίνας της Χ.Α.Ν.Θ.!

Πληροφορίες:
Τμήμα Γυμναζομένων Χ.Α.Ν.Θ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 600 1000, εσωτ. 0822 & 0821
E-mail: [email protected]

Share This