Επιλογή Σελίδας

Σε μια εποχή που η δια ζώσης επικοινωνία και δράση  είναι δύσκολη, παραμένουμε ενεργοί εθελοντές και κάνουμε «Ένα Δώρο στη Γή».

Στις 22 Απριλίου 2021,  10πμ – 10μμ , συντονιζόμαστε στις σελίδες της ΧΑΝΘ στο instagram & facebook και βλέπουμε stories από 100 και  πλέον δράσεις διαφορετικών ανθρώπων – ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ! Ιστορίες από πράξεις που επέλεξαν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους, προτείνοντας τρόπους  για να Σεβόμαστε τον Χρόνο μας στη Γη.

Ένα οικολογικό τραγούδι, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά, μια κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά, ένα χορευτικό, μια βόλτα στο δάσος, καθαρισμός γειτονιάς, δενδροφύτευση στο πάρκο – στον κήπο -στο μπαλκόνι, προτάσεις για ανακύκλωση υλικών οικιακής χρήσης, καθημερινές οικολογικές πρακτικές όπως κατάργηση πλαστικής σακούλας, βάψιμο πασχαλινών  αυγών  με οικολογικό τρόπο, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που επέλεξαν οι εθελοντές να κάνουν, ως δώρο στη Γή  και οι οποίες   θα προβάλλονται στις 22 Απριλίου 2021 όλη την ημέρα!

Εθελοντές κάθε ηλικίας της Χ.Α.Ν.Θ, αλλά και εθελοντές άλλων φορέων όπως της ΧΑΝ Νίκαιας, του  Αντιγόνη- Κέντρο Πληροφόρησης, της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, αλλά και σχολείων της πόλης όπως το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και το Γυμνάσιο Καλλιθέας-Νεοχωρούδας, ανταποκρίνονται στην πρόσκληση μας  για διαδικτυακή δράση.

Η διαδικτυακή δράση «Ένα Δώρο στη Γή» γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος», οργανώνεται από το Τμήμα Δράσης του Τομέα Άνθρωπος & Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. και εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γης, που μπορείτε να βρείτε σε αυτό τον σύνδεσμο https://www.earthday.org/earth-day-2021/#map

Παρακολουθείστε τη δράση μας:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Χαρά Αργυρούδη, υπεύθυνη για την συλλογή και την επιμέλεια του υλικού, Τμήμα Δράσης του Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ., Ε: [email protected], Τ: 231 600 1000, εσωτ. 4842

Share This