Στο μακρινό 1990 ξεκίνησε τη διαδρομή του το Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς.
Τότε, στην εποχή του το εγχείρημα της Χ.Α.Ν.Θ. και του Δήμου Καλαμαριάς υπήρξε καινοτόμο.
Η σύλληψη της ιδέας για τη διάδοση του Χάντμπολ στα Δημοτικά Σχολεία και κυρίως ο τρόπος υλοποίησής της, ήταν που καθιέρωναν το Τουρνουά χρόνο με τον χρόνο σε σημείο αναφοράς της μαθητικής ζωής στην Καλαμαριά.
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαΐου 10:00- 13:00 η Χ.Α.Ν.Θ. Καλαμαριάς, υποδέχεται ξανά τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμαριάς και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 60 νέοι αθλητές.
Η εκδήλωση στοχεύει στο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο του Χάντμπολ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του ομαδικού αθλητισμού και της συνεργασίας μέσα από μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική διαδικασία.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει από τις 10:00 π.μ. και σε όλη τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος θα γίνονται αθλητικές δράσεις KIDS FUN WORKOUT και ψυχαγωγικά παιχνίδια.
Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και της Ε.ΑΠ/ΟΧΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες: Χ.Α.Ν.Θ. – Παράρτημα Καλαμαριάς, Μουρουζήδων 12 & Αγριτέλη, Τηλ. 2310 454700, Email: [email protected]