Επιλογή Σελίδας

Podcast Project: το κορίτσι στις θετικές επιστήμες

Βράβευση Υποψηφίων Αρχηγών Κατασκήνωσης

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στις 8.00 μμ στο Θεατράκι της Χ.Α.Ν.Θ. βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στο «Podcast project» οι υποψήφιοι Αρχηγοί Κατασκηνώσεων Χ.Α.Ν.Θ.: Γιώργος Νικόλαος Αγγελίδης, Θάνος Θεοδωρίδης, Παύλος Κιοσέογλου,  Κωνσταντίνα Παπάτσα, Δέσποινα Σιάγκρη, Ελένη Χεμάις.

Το Podcast Project οργανώθηκε με την συνεργασία των Greek Women In Stem – ΤΙΤΑΝ – ΧΑΝΘ στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ» της Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της Χ.Α.Ν.Θ. Οργανώθηκαν πέντε Podcasts για την Μηχανική, Τεχνολογία, Βιοιατρική, Φυσική –  Χημεία, Τέχνη και Επιστήμη κατά τη διάρκεια των οποίων τα στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. συνομίλησαν με νέες γυναίκες επιστήμονες που υπηρετούν τον τομέα των Θετικών Επιστημών και την περίοδο αυτή βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της γης, σε ερευνητικά κέντρα ή πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση η Λίνα Ντόκου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ  και Πρόεδρος των Greek Women in Stem αναφέρθηκε εν συντομία στις προκλήσεις του επιστημονικού της πεδίου  και ευρύτερα των θετικών επιστημών και έθιξε την ανάγκη της αμφισβήτησης των  στερεοτυπικών αντιλήψεων που συχνά –έστω και ασυνείδητα– φέρουμε  αναφορικά με την διχοτόμηση των ενδιαφερόντων και των δραστηριοτήτων με βάση το φύλο (αγόρι – κορίτσι). Το σημαντικό ακαδημαϊκό της έργο και η πρωτοβουλία της για την ίδρυση του Greek Women In Stem εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και αποτέλεσαν παραδείγματα ουσιαστικά για την ενδυνάμωση των κοριτσιών για την ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες και την διεκδίκηση του χώρου που τις αναλογεί σε αυτές.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας κος Κώστας Νικολάου ο οποίος επισήμανε τη σημασία της ενασχόλησης των νέων και ιδιαιτέρως των κοριτσιών με τις θετικές επιστήμες και το ενδιαφέρον και την υποστήριξη του ίδιου και του ΤΙΤΑΝ στη συνεχή πρόοδο και ακαδημαϊκή εξέλιξη των νέων.

Επίσης η Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. κα Ελένη Αθανασιάδη τόνισε πόσο περήφανη είναι που τα στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. συμμετείχαν σε μια τόσο διαφορετική και ξεχωριστή δράση και ευχαρίστησε τον ΤΙΤΑΝ για την συνεργασία τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Οι έξι υποψήφιοι Αρχηγοί Κατασκηνώσεων Χ.Α.Ν.Θ. που συμμετείχαν στα επεισόδια του Podcast Project, μοιράστηκαν με χαρά και ενθουσιασμό τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αποκόμισαν από την εμπειρία τους αυτή αλλά και τα όνειρα, τα σχέδια και τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον. Τόνισαν ότι οι συνομιλήτριες τους –γυναίκες Ελληνίδες επιστήμονες– τους έκαναν να νιώσουν κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων πολύ άνετα μαζί τους, γεγονός που τους βοήθησε να χαρούν την συμμετοχή τους στις ηχογραφήσεις των podcasts.

Δείτε ένα σύντομο video από τα  συμβάντα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Tα εθελοντικά μας στελέχη δεν παρέλειψαν επίσης, να τονίσουν την θετική επιρροή που έχει στην ζωή τους η Χ.Α.Ν.Θ. μέσω της συμμετοχής τους στις Κατασκηνώσεις σε εκπαιδεύσεις αλλά και σε δράσεις όπως το Podcast Project και να ευχαριστήσουν το ΤΙΤΑΝ που ενισχύει τις προσπάθειες των νέων να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα.

Δείτε ένα σύντομο video της Κωνσταντίνας Παπάτσα, Υποψήφιας Αρχηγού Κατασκήνωσης  που βραβεύτηκε για την εμπειρία συμμετοχής στο Podcast Project.

PODCAST PROJECT : επεισόδια

 1Ο Επεισόδιο ΜΗΧΑΝΙΚΗ

2Ο Επεισόδιο

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

3Ο Επεισόδιο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

4Ο Επεισόδιο

ΦΥΣΙΚΗ – ΧΗΜΕΙΑ

5Ο Επεισόδιο

ΤΕΧΝΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣΔρ. Αγγελική Χαντέλη, PhD &  Δρ. Αγγελική Κούση, PhDΔρ. Κατερίνα Μπριτζολάκη &  PhD, Κική Μπάρμπα, MScΔρ. Δανάη Κορρέ, PhD & Δρ. Τατιάνα – Χαρίκλεια ΣτυλιάρηΔρ. Γεωργία Παρασκάκη & Μυρτώ Πατρασκάκη, MScΝατάσα Παπαγγέλου, PhD, Χρυσοβαλάντω Καλαϊτζίδου, MSc
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ Χ.Α.Ν.Θ. ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΠαύλος Κιοσέογλου, Αθανάσιος Θεοδωρίδης, Δέσποινα ΣιάγκρηΚωνσταντίνα Παπάτσα, Αθανάσιος ΘεοδωρίδηςΕλένη Χεμάις, Παύλος ΚιοσέογλουΔέσποινα Σιάγκρη, Γεώργιος – Νικόλαος ΑγγελίδηςΕλένη Χεμάις, Κωνσταντίνα Παπάτσα

 Τομέας Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς (Άνθρωπος και Κοινωνία) Χ.Α.Ν.Θ.

   

      

  

Share This