Επιλογή Σελίδας

 

ΑΙΜΑ  &  ΔΕΙΓΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Η  δωρεά σας δεν χωρά αναβολή!  

ΔΕΣΜΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 24 Απριλίου 2021 , 9.00 πμ – 2.00μμ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Τον περασμένο Νοέμβριο, διοργανώθηκαν με επιτυχία  δυο εξορμήσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην  Χ.Α.Ν.Θ. σε συνδιοργάνωση κοινωνιών φορέων  της πόλης και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του  Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, του Δήμου  Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

150 εθελοντές αιμοδότες και εθελοντές δότες μυελού των οστών εμπιστεύτηκαν την ασφαλή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. και ξεκλείδωσαν κάθε αναστολή τους, Με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζεται από τη διαδικασία που έγινε με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, εξασφαλίστηκαν  83 μονάδες  αίμα και 42  νέοι εθελοντές μυελού των οστών!

Tις δυο εξορμήσεις Εθελοντικής  Αιμοδοσίας στην Χ.Α.Ν.Θ. στήριξαν με δωρεά αίματος και δείγματος μυελού των οστών, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των κοινωνικών φορέων συνδιοργανωτών τη δράσης, εθελοντές τους, πολιτικοί, προπονητές και αθλητές των αθλητικών ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ. και συμμετέχοντες στα προγράμματά  της αλλά και συμπολίτες  μας.

Πεποίθηση μας είναι ότι η κοινωνία των πολιτών μέσα από τις κοινωνικές της δομές, όπως τα κοινωφελή σωματεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τις άτυπες συλλογικότητες πολιτών, πρέπει να προωθεί την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και το παράδειγμα του εθελοντή αιμοδότη και δότη μυελού των οστών. Η διοργάνωση εκδηλώσεων Εθελοντικής Αιμοδοσίας με τη συστράτευση κοινωνικών φορέων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση και  συμμετοχή πολιτών μπορούν να πολλαπλασιάσουν την προσφορά και το κοινωνικό όφελος πόσο μάλλον σε εποχή πανδημίας.

Η 4η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ Χ.Α.Ν.Θ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και του Συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,  στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται αλλά και συνεχώς εντείνεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες  μυελού των οστών.

Στην  φετινή μας δράση συμπράττουν οι παρακάτω 14 κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Θεωρούμε ότι η προσφορά αίματος είναι η πιο ιερή φιλανθρωπική πράξη υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπό μας καθώς το  πολυτιμότερο αγαθό για τον  άνθρωπο είναι η ζωή, η οποία πολλές φορές σώζεται μόνο με ΑΙΜΑ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Τομέα Άνθρωπος & Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. τηλ 231 600 1000 εσωτ. 0894 & 0884 και [email protected] ή [email protected]

Την 4η αιμοδοσία της Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζουν οι Mercedes M. Ιωαννίδης, Γατίδης Fresh, Βίκος Ζαγοροχώρια, η εταιρία Τάλως – Υγειονομικές Εφαρμογές, Papasotiriou patisserie & Pom Star: Ρόδι Ελλάς.

Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία

[email protected]

2316001000 (0884,0894)

Like us on Facebook!

Follow us on Instagram!

Share This